det ondaste av pälsdjur


I tre dagar, sen vi angjorde Gotland, hade odjuret legat på exakt samma vis i sin fåtölj utan att röra på sig. Men tror ni inte, när jag så plockat fram penslar, färg och blandskålar, hittat en bra plats och skissat upp precis bara konturerna, att han lyfte på ena ögonlocket, satte sig upp, sträckte på frambenen ett i taget, såg mig i ögonen, damp ner på golvet och lämnade huset. Där har ni det: Det Slutgiltiga Beviset på Katters Illvilja. Jaha.


Efter att jag förbannat och stormat omkring i cirklar ett par minuter kom han emellertid tillbaka, intog ungefär alla tänkbara positioner utom just den som jag hade skissat av (alltid mån om att visa mig mest av sin bakdel), och somnade om. Lillebror kom till undsättning och vred på dynan med katten på så han hamnade ungefär rätt igen.


Så här blev det till sist.


Teno. Akryl på papper. Ca 5 arbetstimmar.

aliciasivert, alicia sivertsson, alicia sivert, gotland, semesterlivet, semester, cat, katt, teno, tno, sleeping, sovande katt, blanket, filt, gos, mys
Himla skräp.

6 Comments
 • Mary Sane

  11 augusti, 2013 at 14:27 Svara

  åh vilken underbar kattbild! otroligt fint målad, och imponerande att du ens tog dig an katten, för det är ju inte som att de gör som matte vill, nejrå!

 • Linda

  6 augusti, 2013 at 09:24 Svara

  Jättefint!

 • the printed word

  3 augusti, 2013 at 08:52 Svara

  underbart! jag ÄLSKAR katter.

 • Emilie

  3 augusti, 2013 at 01:50 Svara

  Haha gud vad jag inte gillar katter. De är ju ursöta och mjuka men det finns någon ondhet i dem ändå som jag inte finner hos hundar (nä, skämt åsido, ta inte illa upp kattälskare men jag finner dessa djur himla trixiga att vara med). Älskar dock din målning! Och sista bilden är hur
  söt som helst förstås :)
  Vi har en katt som kommer och hälsar på i vårt hus nu sedan några veckor. Han är vit och fet med sneda öron och vi har döpt honom till Shejk Abdulla för att han alltid ser så högfärdig ut. Det enda som fattas är turbanen, sedan är han en riktig kung!
  Kram

 • Jessica

  2 augusti, 2013 at 12:14 Svara

  Amen va! Sådant snack om fina kissekatten! Han hade ju säkert allvarligheter för sig.
  Nåväl. Mästerligt målat!

 • Camilla

  2 augusti, 2013 at 10:55 Svara

  Åh vilken fin kise! Han ser ju urlycklig ut på sista bilden – kan du inte unna honom det? ;)

Post a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hej! Jag använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av den här sidan, analysera statistik och kunna personifiera innehållet så det passar besökarna bättre. Genom att fortsätta godkänner du mitt användande av cookies. Vill du läsa min integritetspolicy kan du göra det här.