det som måste skrämma oss till aktion NU


Det är nu elva månader sen jag slutade äta landlevande djur och snart fem sen jag helt lade av med de vattenlevande (med undantag för när Andreas råkade lura i mig ostronsås). Jag klarar av att äta till ca 80% ekologisk mat på helglön med teateravtal (94,2 kronor i timmen efter löneförhöjningen) och hade ätit det fullt ut om utbudet vore större.

Att börja med en liten förändring i hur ofta du äter kött och vilken kvalitet du då väljer är inte ens svårt. Köp ekologiska mejeriprodukter, ägg, potatis, choklad och kaffe – för allas skull.

Den största uppoffringen för mig har varit att sluta äta vindruvor, vilka är bland de mest giftiga livsmedlen (tillsammans med exempelvis paprika och banan) eftersom kemikalierna tränger igenom skalet och alltså inte går att skölja bort. Jag överlevde det och häromveckan hittade jag ekologiskt odlade druvor på Hemköp. Det krav- och rättvisemärkta rödvinet Raza är att rekommendera för den som är sån.

Kan vi alla bara styra upp oss för fan?

4 Comments
 • Jeanette

  9 december, 2013 at 19:37 Svara

  Ja jag vet, vindruvorna är fasiken mig det värsta. Älskar dom där druvorna men kan inte längre när man vet hur mycket skit det är på dom :(

 • Elise

  20 november, 2013 at 08:18 Svara

  heja dig! har själv varit vegetarian i snart 6 år, hade blivit vegan på studs om jag inte var så jädrans förtjust i ost :( nya målet är att enbart köpa vegetariskt, det går bra än så länge. man får helt enkelt sluta titta på prislappen, eller tänka att mat är för billigt som det är av vidriga anledningar.

  • Elise

   20 november, 2013 at 08:18 Svara

   enbart köpa EKOLOGISKT ska det stå såklart. morgontrött.

 • Helga

  20 november, 2013 at 06:02 Svara

  Ja kan vi inte bara göra det! Tänker jag ska bli bättre på att handla ekologiskt.

Post a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hej! Jag använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av den här sidan, analysera statistik och kunna personifiera innehållet så det passar besökarna bättre. Genom att fortsätta godkänner du mitt användande av cookies. Vill du läsa min integritetspolicy kan du göra det här.