det var en gång ett inspirationsinlägg på tema saga

Monthly Makers julitema saga verkar vara ett inspirationsord som antingen ger en tusen idéer eller inga alls. Personligen hör jag till gruppen som gärna skulle ha det här som tema för hela årets kreativa projekt, och jag har haft svårt att välja inspirationskälla bland så många favoriter (till slut blev det något från Harry Potter, pga Harry Potter, och för att fira att sammanställningen sammanfaller med hans och J. K. Rowlings födelsedagar + släppet för The Cursed Child!). För er som känner er låsta har jag listat några sagor, konkreta idéer och associationsord att inspireras av, hoppas det kan vara till hjälp!

The Lord of the Rings sagan om ringen tales of beedle the bard alicia sivert aliciasivert beatrix potter peter rabbit pettson tältar sven nordquist alice i underlandet alices adventures in wonderland lewis caroll elsa beskow harry potter j k rowling j r r tolkien
Några motiv/sagor att inspireras av:
+ Harry Potter + Sagan om Ringen + Alice i Underlandet + Pettson och Findus + Bröderna Grimms sagor + Mio, min Mio + Bröderna Lejonhjärta + Berättelserna om Narnia + Beatrix Potters sagor + Mumintroll + Pokémon + Peter Pan + H.C. Andersens sagor + Liftarens guide till galaxen + Star Wars + Frankenstein + Dracula + Elsa Beskows sagor

Associationsord att fundera vidare kring:
Det var en gång + Vita hästar + Kaniner + Fåglar + Röda äpplen + Mantlar + Tjocka böcker + Skepp + Magi + Dimma + Storm + Drakar + Miniatyrer + Kronor + Troll + Gryning + Grottor + Berg + Guld + Skatter + Enhörningar + Djur i kläder + Riddare + Slott + Svärd + Älvor + Ugglor + Månen + Rosor + Midnatt + Gläntor + Fantasi + Drömmar + Lyckliga i alla sina dagar

Möjliga idéer:
+ Titta på filmatiseringen av en saga och välj någonting ur rekvisitan att återskapa.
+ Virka amigurumi-sagofigurer.
+ Brodera ett inspirerande citat ur en saga eller öva på att skriva kalligrafi med pensel.
+ Sy en mantel.
+ Bygg en krona av kvistar eller lim.
+ Gå ut i gryningen och fotografera poetiska självporträtt eller ta bilder av en vän.
+ Skapa en maskeradoutfit.
+ Gör collage med bilder av månen, häxor, berg och djur.
+ Bygg ett miniatyrlandskap.
+ Måla på en kopp eller tallrik.
+ Baka något från en saga.
+ Tryck en tröja.
+ Gör vimplar av sidorna från en sago-bok.
+ Illustrera din favoritsaga.
+ Skriv en saga om din fyrforta bästis.
+ Rita en skattkarta.
+ Sticka en Gryffindorhalsduk eller gör en trollstav.
+ Bearbeta foton i Photoshop för att skapa drömmiga effekter.
+ Snickra en skattkista och måla stenar i guld.
+ Vik origami av boksidor.
+ Sy en kudde för äventyrliga drömmar.
+ Måla ett en vapensköld för din familj.

The Lord of the Rings sagan om ringen tales of beedle the bard alicia sivert aliciasivert uggla owl mässing brass
Har du någon idé om vad du ska göra?

Monthly Makers är en utmaning för dig som vill komma igång med eller utveckla din kreativitet. Läs mer hos Jessica om hur du är med! I temats Pinterestboard hittar du mer inspiration.

Vi som driver Monthly Makers är Anna María, Annica, Beata, Beatrice, Elsa, Jessica, Mikaela, Ruth, Sandra, StinaWilda och jag. Inspireras, skapa och utvecklas med oss under hela året!

18 Comments
 • hille

  24 juli, 2016 at 15:16 Svara

  åååh, bra idélista! får se om jag kanske ska ge mig på detta, dock har jag ju potter week prompts också… vi får se! himla bra tema är det ju annars!

  • Alicia Sivert

   26 juli, 2016 at 08:13 Svara

   Men alltså jag tycker du kan använda fina fantastiska illustrationer därifrån även till MM!!

 • Wilda

  20 juli, 2016 at 11:34 Svara

  Otroligt inspirerande inlägg! Känns lite skumt att jag har skapat något utifrån grankottar, men ja allt är ju möjligt i detta tema.

  • Alicia Sivert

   22 juli, 2016 at 13:36 Svara

   TACK! Haha, det blev hur bra som helst ju!!!!

 • Anni

  19 juli, 2016 at 06:16 Svara

  Tänk att du har med sju av de åtta sagor jag använt, i din lista! Kanske inte så konstigt egentligen, men det kändes som om du varit hos mig och sett vad jag gjort!
  Ett underbart tema ☺

 • Eva Linnea

  19 juli, 2016 at 05:20 Svara

  Jag undrade varför du kryssat över PYSSEL. Nu vet jag varför; pyssel är ett patriarkalt ord. Så sant. Pysselhörnor är ATELJÈER och inget annat. Basta!
  /Eva Linnea
  PS Klurar på sago-temat. Det är … just klurigt. DS

  • Alicia Sivert

   19 juli, 2016 at 06:41 Svara

   Vad glad jag blir att du hittade det gamla inlägget och att du håller med! Det kommer en uppdaterad version snart, dina ord ger mig inspiration att ta upp frågan igen! :)

 • Denise

  18 juli, 2016 at 15:37 Svara

  Jag har så himla svårt att komma på vad jag ska göra till det här temat men något Harry Potter projekt lär det ju bli med tanke på att det passar så bra i tiden! Men jisses vad många saker jag vill göra med inspiration av både Mumin, sagan om ringen, Pippi Långstrump och jag vet inte vad!! Finns en bottenlös sjö av idéer att välja på!

  • Alicia Sivert

   26 juli, 2016 at 08:13 Svara

   Hallå! Den här kommentaren skräppostmarkerades av google, haha, men jag har hittat och räddat den!! Vad kul att du har så mycket idéer – jag kände precis som du! Har du kommit närmare vad du vill göra?

 • Mikaela

  18 juli, 2016 at 11:37 Svara

  Nu har jag redan gjort mitt bidrag, men blev sugen på massa mer saker nu!

 • Linda

  18 juli, 2016 at 10:02 Svara

  Alltså, detta temat och jag är inte kompisar! Jag tänker och tänker, på allt jag kan komma på men inget känns bra. Har en del idéer om vilket material jag vill jobba med och köpte faktiskt hem det igår så nu måste jag ta tag i mina tankar!
  Det ska nog bli bra det här, men jisses va svårt. Jag tycker att jag säger det till alla teman men detta slår allt. :)

  • Alicia Sivert

   18 juli, 2016 at 14:08 Svara

   Haha åhnej!! Men du har ju gjort helt rätt – börjat med att bestämma dig för materialet, då hoppas jag uttrycket/motivet ger med sig ganska snart! :)

 • Linnéa

  18 juli, 2016 at 09:31 Svara

  Jag har några idéer men jag vet inte om jag har tiden till att genomföra innan det är dags att lämna in sina bidrag :(
  Får se om jag lyckas hitta lite tid i helgen kanske ;)

  • Alicia Sivert

   18 juli, 2016 at 14:06 Svara

   Åh, hoppas du hinner! Så tråkigt när en är inspirerad men inte har tid :( Håller tummarna!

 • Helga

  18 juli, 2016 at 09:21 Svara

  Jag har verkligen ingen aning om jag ska göra något och isåfall vad. Men det är verkligen ett roligt tema så det ska bli kul att se sammanställningen :D

  • Alicia Sivert

   18 juli, 2016 at 14:05 Svara

   Åh, men det är en bra inställning ^^ Hoppas inspirationen, tiden och materialet kommer flygande till dig ;)

Post a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hej! Jag använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av den här sidan, analysera statistik och kunna personifiera innehållet så det passar besökarna bättre. Genom att fortsätta godkänner du mitt användande av cookies. Vill du läsa min integritetspolicy kan du göra det här.