efterlysning: hitta kreativa kompisar med Monthly Makers

aliciasivert, alicia sivert, alicia sivertsson, monthly makers, skapa tillsammans, kreativitet, gemenskap, diy, vänner, efterlysning, kreativa kompisar, sökes, kontaktannons, blogg, bloggkompisar, konst, skapande, hantverk, handarbete, vänner, vän
Att skapa i grupp, att reflektera tillsammans och visa upp, att bolla idéer och lösa problem med andras hjälp – det är utvecklande för kreativiteten. Vi gör det varje månad med Monthly Makers, men kanske längtar du efter något mer? Önskar du att du hade en vän att arrangera stickkvällar, diskutera konst, gå på utställningar, hyra en ateljé eller bara bolla idéer med? Vill du hitta och lära känna din nya skaparbästis eller dina skaparbästisar? Gör det med oss!

I samarbetet med de andra Monthly Makersvärdarna har jag fått ett alldeles unikt kompisgäng att dra med på kulturevent och diskutera inspiration med. Vi har träffats i små och stora konstellationer, jobbat ihop, skapat ihop och jag får ut väldigt mycket av den gemenskapen. Nyligen fick vi en förfrågan i inspirationsgruppen We Are Monthly Makers ifall vi inte kunde organisera en riksspännande kompisefterlysning; för er att finna samma typ av gemenskap, precis där ni befinner er. Det är klart att vi ska det – och då behöver vi lite hjälp!

aliciasivert, alicia sivert, alicia sivertsson, monthly makers, skapa tillsammans, kreativitet, gemenskap, diy, vänner, efterlysning, kreativa kompisar, sökes, kontaktannons, blogg, bloggkompisar, konst, skapande, hantverk, handarbete, vänner, vän

Såhär går det till:
1. Skriv en liten kontaktannons – se inspirationsmallen nedan.
2. Kommentera detta inlägg med din efterlysning.
3. Leta potentiella kompisar bland tidigare kommentarer.
4. Kontakta varandra, ses om ni vill, och utveckla er kreativitet tillsammans!
5. Gilla, dela och sprid gärna inlägget, så ökar sannolikheten att du och din nya kompis hittar varandra.

Inspirationsmall:
Berätta vad du heter och i vilken stad du vill hitta kompisar. Nämn din mailadress så andra kan kontakta dig, länka till exempelvis en blogg eller ett Instagramkonto (om du har/vill). Beskriv dig själv och dina intressen samt vad du söker.

Tänk på att detta är en offentlig blogg och dela bara med dig av de uppgifter som du är bekväm med.

aliciasivert, alicia sivert, alicia sivertsson, monthly makers, skapa tillsammans, kreativitet, gemenskap, diy, vänner, efterlysning, kreativa kompisar, sökes, kontaktannons, blogg, bloggkompisar, konst, skapande, hantverk, handarbete, vänner, vän
Kanske är du min nya vän?

Vi som driver Monthly Makers är Anna María, Annica, Beata, Beatrice, Elsa, Jessica, Mikaela, Ruth, Sandra, StinaWilda och jag. Du hittar oss på Facebook, Instagram, Pinterest och hemsidan.

29 Comments
 • Nivedita Stengård

  17 april, 2016 at 11:11 Svara

  Hejsan!

  Jättehärlig sida! :-) jag söker pysselglada vänner, jag bor söder om Stockholm. Har tre stora barn, 25,23 oc 20. Jag sydde kläder till dem när de var yngre. Nu har jag börjat sy kläder till mig själv. Det vore superkul att ha syjuntan hos varandra. Jag arbetar på loppis, ser ofta projekt i huvudet, vore så roligt att prata med några om det. Hör jättegärna av er till mig. :-)

 • Camilla

  11 april, 2016 at 17:00 Svara

  SKÅNE/LUND ELLER DIGITALT!
  SKRIVKOMPISAR!

  Jag söker skrivkompisar för stöttning, feedback och skrivhäng, antingen fysiskt och/eller digitalt. Det kan bli så ensamt och svårt med disciplin när en sitter själv. Söker därför sällskap att snacka texter med och skrivande överlag.
  Om du är peppad kan du gå med i facebookgruppen, här:
  https://www.facebook.com/groups/953786654741486/

  Eller mejla mig på bergvallcamilla@gmail.com
  VI HÖRS!

 • Kristin

  1 april, 2016 at 15:12 Svara

  STOCKHOLM

  Hej jag heter Kristin. Jag är 18 och bor vid Södertälje/Stockholm. Virkar en hel del men vill även lära mig att sticka. Syr, DIY-ar, renoverar möbler osv. Mycket småfix mest. Går estetlinjen på gymnasiet. Fotograferar en del. Älskar att läsa och kolla på serier. Ja det finns väl inte jättemycket mer att berätta. Gillar att gå på (stick-virk) caféer osv, så är mycket intresserad för att träffas för fika och lite hantverk chit-chat över kaffe.

  Mail: kristinisabel@hotmail.com

 • Mikaela Johansson

  25 mars, 2016 at 16:56 Svara

  Jag heter Mikaela, är bosatt i Linköping och har varit insatt i vad Monthly Makers förespråkar och går ut på sedan starten. Jag läser för tillfället en gymnasial utbildning i textil design, och har ett tämligen nyupptäckt intresse för cosplay. Det roliga med cosplay är att det involverar så många olika element av skapande – sömnad alterneras med andra textila tekniker och en får lov att arbeta med trä, metall, foam och liknande. I övrigt är skapandeprocessen något jag värdesätter högt, ibland högre än resultatet. Jag söker vänner och skapandekompanjoner inom företrädesvis Östergötland, men närliggande län fungerar fint också! Jag är öppen för de flesta tekniker, kontaktskapandet är centralt. Hit me up (och glad påsk för tusan!)

  Min mailadress är spetsparaply@gmail.com. Ni hittar mig under namnet weebempress på instagram, men att kontakta mig via facebook (/mikaela.e.johansson) är att föredra.

 • Siri

  17 mars, 2016 at 23:06 Svara

  MALMÖ (OCH ÖSTERLEN)

  Otroligt fint initiativ det här! :)
  Siri heter jag, och är en mångsysslare som gör allt möjligt kreativt mellan virkade mormorsrutor och graffiti. Mest tecknar/målar jag, fotograferar och syr mina kläder. Jag återbrukar mycket, har alltid brunnit för miljön. Inhandlar i princip allt på loppisar och i second hand butiker. Jag älskar också att dansa, yoga, vara ute i naturen och att läsa. Ja, som ni hör. Idéerna är lika många som stjärnorna på himlen!
  Hör av dig om du vill mötas över en fika och utbyta idéer, göra sällskap på en utställning att få inspiration av eller skapa tillsammans. Jag är öppen för allt! Himla fint att få möta andra med samma intressen som en kanske aldrig skulle träffat annars.

  Mail: siri.andersdotter@gmail.com
  Flickr: https://www.flickr.com/photos/siriandersdotter/

 • Louie

  16 mars, 2016 at 18:15 Svara

  Kan väl ta och pröva :)

  SKÅNE, ca 10 min utanför Hässleholm

  Hade varit kul att hitta någon i närheten där jag bor, men är inte nödvändigt. Någon kul att prata med via nätet går lika bra:)
  Jag är en snart 20 årig tjej, älskar främst att teckna och måla, men tycker även om att skriva. Fantasy och surrealism är något jag älskar ^^

  Egentligen är jag inte en väldigt social eller utgående person, men jag känner att jag behöver någon att umgås med någon gång ibland. Diskutera konst, kanske gå på utställning med eller liknande:)

  Kanske någon att bara ta en fika med.

  Djurs rättigheter och miljön är något som jag är väldigt intresserad av, utöver det konstnärliga.

  Instagram : louieleii
  Mail: lou_ice_96@hotmail.com

  • Louie

   16 mars, 2016 at 18:21 Svara

   *Utåtriktad, inte utgående, haha..

 • Lili

  15 mars, 2016 at 12:41 Svara

  STOCKHOLM

  Vill börja med att säga: så underbart initiativ, tack för detta!

  Med det sagt: Hej! Jag heter Lili och fyller snart 29. Tycker om att skriva, fotografera, måla, pyssla, sjunga och spela gitarr. Förut ägnade jag mig mycket med bloggdesign och Illustrator, något jag gärna skulle ta upp igen men det blir liksom inte av och nu har jag glömt bort det mesta- kanske finns det någon därute med liknande intressen som skulle kunna inspirera mig till att fräscha upp kunskaperna och leka loss. Skulle gärna lära mig att sticka och virka, kanske även också sy lite! Utöver skapande tycker jag om att träna, dansa, yoga, meditera, se på film och läsa böcker. Prata om feminism, politik och relationer.

  Jag söker efter någon att skapa saker med, allt från pärlplattor, collage och målningar till tygtryck, ljus, smycken och foton, i studio eller ute i naturen. Kanske skriva något ihop: en låt, en dikt, en novell? Kanske någon som kan lära mig lite om stickning? Skulle gärna också gå på utställningar, dricka vin och fika. Hör av er! <3

  Mail: blogg.zilverka@gmail.com
  Facebook: Lili Silver

 • Anonym

  9 mars, 2016 at 07:04 Svara

  STOCKHOLM

  Åh vilket roligt initiativ! Andrea heter jag, är snart 26 år och har precis flyttat med sambo + hund från en liten etta till en trea med balkong vilket gör att jag har en himlans massor av DIY-projekt och inredningsplaner som snurrar i huvudet!

  Det skulle vara såå roligt att ses flera och anordna skaparkvällar/dagar då och då när man tex tar med sig det man sysslar med för stunden eller något projekt man vill starta på. Kanske ihop med fika/brunch/vin?

  Förutom DIY älskar jag att fynda på loppis så att hitta en bunt loppisglada personer som vill göra sällskap i vår vore också väldigt skoj!

  Hör av dig om du vill!
  Instagram: frokenviding
  Mail: frokenviding@gmail.com

  • Nivedita Stengård

   17 april, 2016 at 11:05 Svara

   Hej Andrea!

   Nivedita heter jag, bor i Flemingsberg. Jag sydde kläder till mina barn när de var små. Nu har jag börjat sy kläder till mig. Vore jätteroligt att träffa andra som vill skapa. Jag jobbar påsett loppis i Huddinge. Jag är är 47 år, mina barn är stora.
   Hör gärna av dig till mig.

   Mvh
   Nivedita :-)

 • Sanna Elinore

  7 mars, 2016 at 18:54 Svara

  Stockholm!

  Hejhej!
  Sanna heter jag och är 29 år, bor i Stockholm på södra sidan. Har en dotter.
  Älskar att teckna, måla, fota, pyssla och baka. Roligast vore någon att byta inspiration med, gå på utställningar eller kanske göra nåt kul kreativt ihop! Du kanske vill skriva en barnbok och vill ha en vän som kan rita bilderna? ;)
  Hör av dig! Sannaelinore@hotmail.com

 • Anna

  7 mars, 2016 at 17:21 Svara

  Jag heter Anna och fyller 36 i år. Jag är gift och har tre barn. Jag längtar efter vänner som gillar att laga god mat, gillar loppisar och byggnadsvård samt fotografering! Jag har tummen mitt i handen och huvudet fullt av kreativa idéer. ��

 • Monica Björklund

  7 mars, 2016 at 13:56 Svara

  Hej!
  Jag heter Monica och är 37 år, bor utanför Älmhult med man och 4 barn.
  Älskar de flesta sorters handarbete tex sticka, virka, sy, pyssla, baka mm.
  Hade gärna velat ha pysselkompisar som vill träffas och pyssla.
  Nån som bor i närheten?

  pysselbacken@gmail.com

 • Anna Back

  7 mars, 2016 at 07:33 Svara

  STOCKHOLM

  Hej!
  Jag heter Anna. Jag är 29-år och bor i Stockholm. Just nu är det dags för en nystart i livet och det kan ju inte bli bättre om man också kan träffa lite nya likasinnade människor.

  Jag har alltid älskat att pyssla med allt från papper till garn. Just nu blir det en hel del stickning och virkning men jag sneglar också på symaskinen som står och samlar damm, det vore kul att bli bättre på att sy. Sen gillar jag också att renovera. Har insett är jag är ganska händig utav mig och kan både tapetsera, måla och lägga golv. Sen finns ju det där intresset för att baka, laga mat och odla också. Alla olika typer av kreativt skapande, stort som smått, tycker jag helt enkelt är kul.

  Hör av dig så kan vi ta en fika och prata och skapa lite.
  Min mail är: Anna.v.Back@gmail.com

 • Frida

  7 mars, 2016 at 07:13 Svara

  Hej!

  Jag heter Frida, bor i UMEÅ och är 24 snart 25 år. Jag jobbar som lärare på mellanstadiet och älskar det! På fritiden gillar jag att pyssla med all olika sorters kreativitet. Jag spelar musik, skriver, syr, stickar, målar, fotograferar eller skapar egna små diy-projekt. Jag har funderat ett tag på att det vore kul med någon sorts skaparklubb/pysselklubb/kreativitetsklubb(vad man nu ska kalla det!) där man kan träffas, kanske en gång i veckan?, och pyssla på med just det man känner för dagen och typ dricka te och peppa varandra. Så finns det några pyssliga Umebor här? Eller klart det går att fixa en "klubb" över cyberspace också!!

  Instagram: frida.isaksson
  Min email: frida.isaksson@hotmail.com
  Blogg: http://www.molnillusioner.blogspot.com

 • Anonym

  6 mars, 2016 at 11:15 Svara

  VÄSTERÅS
  Jag heter Monica och är 42 år. Jag jobbar för närvarande på att skriva barnbok.
  Jag är allpysslare och har alltid en massa idéer i huvudet. Gillar scrapbooking, allt med garn och tyg, måla, hitta nya användningsområden för gamla saker, göra smycken mm.
  Så finns det någon kreativ människa som vill byta idéer, ta en fika och pyssla tillsammans med mig. Hör gärna av dig.
  Instagram: monce73
  Mail: monces73@gmail.com

 • Helga

  6 mars, 2016 at 09:44 Svara

  Vilket roligt initiativ! Jag heter Helga, är 28 år och bor i Helsingborg, Skåne. Jag tycker allra mest om garn tillsammans med stickor men det blir även virkning, bandvävning, broderier eller sömnad. Jag skulle gärna luffarslöjda lite mer. Bäst är ju sånt jag kan slöjda på soffan haha. Jag försöker även leva så rent som möjligt, gör mina egna salvor och köper 99% av mina kläder begagnat. Det vore roligt att hitta en slöjdig kompis någonstans i Skåne för att hitta på roliga saker eller bara vara nördig med någon som fattar. Min mail är helga.gunnarsson@gmail.com eller så går det bra att lämna en kommentar på min blogg.

 • Pernilla

  5 mars, 2016 at 07:39 Svara

  Mitt namn är Pernilla (:
  För mig spelar det ingen roll var du bor, men ifall man vill träffas så är det Jönköping/Ulricehamn/Falköping som är närliggande mig, sen kan jag alltid tänka mig att få resa runt lite!
  Jag bor mitt ute i skogen i västra götaland, precis på gränsen till småland (där jag från början är född och uppvuxen).
  Mina intressen är handarbete av alla dess slag, men framför allt stickning, virkning, nålbindning och sömnad. Foto är också ett av mina stora intressen, och passligen nog så jobbar jag i en fotobutik (:
  Jag pluggar även andra året på Mullsjö textilskola, där designar mina egna mönster och trycker på tyg.
  Och jag har en youtube-kanal där jag lär ut olika handarbeten (sök på Pernillaskreativa), då det finns många som inte har någon i sin närhet som kan lära dem och jag tycker alla ska ha möjlighet att få lära sig något som är så kul och rogivande som att handarbeta med garn och tyg (:

  Du kan maila mig på pernillaskreativa@hotmail.com (:

 • Smillas

  5 mars, 2016 at 05:18 Svara

  Jag är 37 år och bor i Örebro. Jag arbetar som Ungdomsbehandlare och har en familj med tre söner och sambo. Jag älskar kreativitet på alla nivåer. Jag hittar gärna nya användningsområden för gamla saker, har tusen idéer i huvudet och stillar stress, oro och ångest genom att skapa. Mina barn har ärvt min skaparglädje och vi pysslar mycket tillsammans. Just nu vill jag lära mig sticka en tröja, sy kläder och dreja. Mitt projekt nu är att virka en filt av alla garner jag har ligger. Jag tittar mycket på insta, Pinterest, bloggar, läser tidningar och hittar massor med inspiration. Dyra saker tänker jag att jag kan skapa billigt själv. Insta: smillas78. Mail: smillas78@gmail.com

 • Hanna

  4 mars, 2016 at 19:15 Svara

  Jag heter Hanna, är 25 år och bor i Uppsala. Jag älskar att handarbeta, stickar mest men har även en massa andra projekt på gång inom sömnad, broderi och allmänt pyssel. Tycker också mycket om att måla. Jag söker andra att vara kreativ och ha trevligt med. Det kan innebära att ha syjunta eller måla eller något tillsammans men också att gå på museum eller konstutställning och så vidare för att inspireras. Instagram: hannilonia (lägger inte upp så många bilder men försöker bättra mig), mail: hanna.lagerqvist@live.se

 • Stina

  4 mars, 2016 at 15:49 Svara

  Hej från Skövde
  Jag är Stina och är 54 år. Håller på med det mesta inom textil: broderi, stickning, virkning och sömnad samt teckning, akvarell och olika blandtekniker. Tycker om att testa mig fram och prova att blanda tekniker.
  Tror att om kreativa människor växer man som människor samt ökar kreativiteten. Det kan vara allt från att sticka tillsammans eller hitta på något nytt. Önskar få kontakt med olika människor som också tycker om att skapa och ha trevligt tillsammans
  Instagram: stinaflojt , e-post: stina.flojt@live.se

 • Anna

  4 mars, 2016 at 12:12 Svara

  Jag heter Anna, är sjutton år och bor i kristianstad kommun i skåne.Jag går estetiska programmet med inriktning bild och form och är intresserad av skapande i allmänhet. Själv håller jag på med många olika tekniker och material (Sömnad, tryck, teckning, måleri, decoupage, blandteknik m.m.) men känner mig mest som hemma inom textil och papper. Förutom det är jag en islandshästälskare och fangirl (Harry Potter!).
  Även om det är kul om du finns i närheten så kvittar det var du kommer ifrån, jag hade varit glad att ha någon att prata med över internet också. Diskutera och uppmuntra pågående projekt och/eller prata fandoms, hästar och finnas där som vän. Det hade varit roligt att komma i kontakt med andra i min ålder som har samma intressen eftersom jag känner mig ganska ensam i mitt skapande när jag går runt i garnbutiken mellan alla tanter.

 • Katarina

  4 mars, 2016 at 11:23 Svara

  STOCKHOLM och VARSOMHELST

  Sökes allmänt: kreativt folk att gå på utställningar med, teater och bio funkar också. Icke-rökare då jag är allergisk.

  Sökes mer specifikt: Tecknare som vill samarbeta i bokprojekt. Icke-rökare här med för det vore kul att kunna ses.

  Finnes: nyfiken 42-åring som gillar det mesta. Skapa grejer i en massa olika material och med ord. Mer vilja än ork pga kronisk hosta.

 • Alexandra

  4 mars, 2016 at 09:39 Svara

  Hej! Detta blir ingen direkt sökes-annons, men nästan.
  MALMÖ

  Vi är en internationell stickgrupp i Malmö där du gärna får delta om du vill. Vi pratar engelska och träffas sådär 1 gång i veckan för att sticka. Vår blogg finns här: http://hellbentonknitting.com/
  Där kan du också anmäla dig om du vill vara med :)Vi är en mindre grupp och jag tycker alla är väldans trevliga och uppmuntrande vad det gäller pyssel och allt annat.
  Här är bilder från en stickkväll.. https://igottpysselsallskap.wordpress.com/2016/02/13/en-kvall-med-stickning/

 • Evelina Berg

  4 mars, 2016 at 09:05 Svara

  GÖTEBORG

  Hej!
  Jag heter Evelina. Jag är en 33-åring bosatt i Göteborg. Just nu är jag föräldraledig med mitt tredje barn. Jag har gått vilse på livets vägar och söker efter nya. Är utbildad statsvetare, ett yrkesval som inte visade sig riktigt rätt. Sneglar mot IT och kommunikation men vet inte hur. Kort sagt :)

  Jag lärde mig sticka på universitetet och har stickat frenetiskt sen dess. Är intresserad av att skapa stickmönster i större utsträckning. Har precis plockat upp ett broderikit och är mycket fascinerad. Planerar också att lära mig modern kalligrafi.

  Jag vill gärna utforska skapande och livets vägar tillsammans med någon, oavsett hur just din väg ser ut! Jag finns på Insta, @virvlandehander, och mejl: evelina_b@hotmail.com.

  Ser fram emot att höra från dig!

 • Ethel

  4 mars, 2016 at 08:45 Svara

  Berätta vad du heter och i vilken stad du vill hitta kompisar. Nämn din mailadress så andra kan kontakta dig, länka till exempelvis en blogg eller ett Instagramkonto (om du har/vill). Beskriv dig själv och dina intressen samt vad du söker.

  Jag heter Ethel, 25 (26 om en månad exakt) och bor i SKELLEFTEÅ, och letar ständigt efter pyssligt folk :) Jag syr, stickar, virkar, önskar att jag målade mer och önskar att jag läste mer! Tiden räcker liksom inte till. Jag skulle vilja hitta nån som delar intresset att pyssla, det är ju så kul att pyssla tillsammans. Man behöver ju inte göra samma sak tänker jag, bara man gör det tillsammans. Men just målningen skulle jag behöva peppigt folk att dela intresse med, så att jag målar mer. Det skulle även vara otroligt kul med en bokcirkel, eller någon att fika med :)
  Jag finns på ethel.blogg.se, instagram designbyethel och mail ehol_90@hotmail.com

 • Emma Svensson

  4 mars, 2016 at 08:35 Svara

  ÖREBRO

  Hej! Emma heter jag, är inne på min sista vecka som som nittonåring. Bor i en sommarstuga en bit utanför Örebro, och längtar efter något att skapa med!
  En stor del av mitt skapande bottnar sig i mitt brinnande intresse för förritin, närmare bestämt medeltiden. Lajvar också, så jag kan lära ut hur man bäst gör ett harnesk av dörrmattor! Men jag vill lära mig precis allt, håller för tillfället på med att lära mig spinna och sticka (så fasligt roligt!)

  Jag söker någon att hänga med, en kopp te och varsit projekt. Prata slöjd, tygprover, vilken täljkniv man borde köpa m.m. Ju fler vi är desto bättre!

  Min mailadress är emma_svensson_1996@hotmail.com, så hör hemskt gärna av er!

 • Cornelia Böhm

  4 mars, 2016 at 08:24 Svara

  Hej! Cornelia heter jag och jag är 23 år och bor i Linköping. Jag studerar kognitionsvetensksp, älskar te och sitter alldeles för mycket vid datorn. Jag vill gärna komma bort lite från alla serier jag vanligtvis ser på och eftersom jag länge velat både sticka och virka och brodera har jag därför beställt hem en uppsättning knitting looms för att komma igång. Ja är sjukt pepp på att börja använda dem och det hade varit extra kul att göra det tillsammans med andra, så jag söker därför efter folk som vill starta någon slags handarbetscirkel med stickning, vävning, virkning osv. Hör av dig till corneliabohm@hotmail.com om du är sugen på att vara med :D

Post a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hej! Jag använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av den här sidan, analysera statistik och kunna personifiera innehållet så det passar besökarna bättre. Genom att fortsätta godkänner du mitt användande av cookies. Vill du läsa min integritetspolicy kan du göra det här.