el Caballero Oscuro

aliciasivert, alicia sivert, alicia sivertsson, broderi, embroidery, needlework, hoopart, hoop art, garn, återbruk, remake, sugar skull, batman, kurbits, sy, sew, stygn, mexico, mexiko, mexikansk dödskalle, skull, el caballero oscuro, the dark knight
En före detta kollega hörde av sig till mig och var sugen på att broderi att hänga på väggen i sitt kök.

aliciasivert, alicia sivertsson, broderi, embroidery, needlework, hoopart, hoop art, garn, återbruk, remake, sugar skull, batman, kurbits, sy, sew, stygn, mexico, mexiko, mexikansk dödskalle, skull, el caballero oscuro, the dark knight
Jag blev så inspirerad och pepp så jag rusade ner till den lokala Stadsmissionen och plockade åt mig en blus i svart halvlinne. Väl hemma dissekerade jag plagget, klippte ut ett stycke ur ryggen och började brodera blommor. Den här bilden fick ni kika på via Instagram härom veckan. Föga anade ni då…

aliciasivert, alicia sivert, alicia sivertsson, broderi, embroidery, needlework, hoopart, hoop art, garn, återbruk, remake, sugar skull, batman, kurbits, sy, sew, stygn, mexico, mexiko, mexikansk dödskalle, skull, el caballero oscuro, the dark knight
el Caballero Oscuro, broderad yta ca 23,5 x 15 cm, bomull på halvlinne, återbruksmaterial.

aliciasivert, alicia sivert, alicia sivertsson, broderi, embroidery, needlework, hoopart, hoop art, garn, återbruk, remake, sugar skull, batman, kurbits, sy, sew, stygn, mexico, mexiko, mexikansk dödskalle, skull, el caballero oscuro, the dark knight
El Caballero Oscuro är titeln på The Dark Knight på spanska. Nästan lika bra som Los Vengadores (the Avengers), tycker jag.

6 Comments
 • Freja

  2 november, 2014 at 22:41 Svara

  Åhh, den är helt fantastisk, jag älskar kombon av brodyr, återvinnig och det coola motivet1

 • Helga

  17 oktober, 2014 at 04:52 Svara

  Asså ibland tänker jag att jag sett ditt coolaste broderi men sen kommer ett nytt. Du borde brodera en tapir nån gång. Då hade min hjärna expoderat :P

 • Victoria

  16 oktober, 2014 at 12:08 Svara

  Wow! Satan vad snyggt!

 • Beatrice

  16 oktober, 2014 at 11:24 Svara

  Vilken grym grej! Är pank, pank, pank, men har börjat rota igenom mina gamla samlingar med broderigarn, och har precis börjat experimentera lite, men valde helt fel tyg, så jag får dra i nålen i genomsnitt kanske en minut för att få igenom den när jag gjort ett stygn… Mycket irriterande. Vad rekommenderar du för tyger till det här med broderi? Kan du inte ha en liten nybörjar-kurs med typ tygval, starta broderier och sen hur man fäster på baksidan? Hade varit mycket uppskattat!

  • Alicia Sivert

   16 oktober, 2014 at 12:07 Svara

   Jodå det är tanken faktiskt! Lite grundstolpar som kan vara sköna att luta sig mot liksom. Så snart jag får tid kommer en liten guide!

   Men kort kan jag säga att jag gillar halvlinne och linne. Det är lite grövre vilket gör det lätt att dra tråden genom hålen och jag tycker det har en så vacker struktur. En annan bra grej att tänka på är att nålen ska vara lika grov som garnet – det för att det ska vara nålen som gör hålet i tyget, inte garnet som töjer ut det medan man drar det igenom hålet. Är det garnet eller nålen som fastnar i ditt tyg? Om det bara är garnet kanske det kan funka att byta till en större nål. Är det nålen kan nog väven i tyget vara för tät helt enkelt. Det är inget kul att jobba med!

   Återkommer med mer mer mer :) Tack för pepp!

Post a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hej! Jag använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av den här sidan, analysera statistik och kunna personifiera innehållet så det passar besökarna bättre. Genom att fortsätta godkänner du mitt användande av cookies. Vill du läsa min integritetspolicy kan du göra det här.