emotional weather report

Om man är född i Sverige, och har levt hela sitt liv i Sverige, borde då inte kroppen vara något sånär biologiskt anpassat och framför allt van vid att överleva vintern? Hur kommer det sig att det är samma pina varje år, och att man inte gör annat än att längta och hata och sparka sig genom snödrivorna och svära och undra om inte alltihop försvinner bara man blundar och önskar tillräckligt hårt?


För jag vill, jag vill, jag vill ha smältvatten och nyvaket gräs.

rubrik ur EMOTIONAL WEATHER REPORT av TOM WAITS
3 Comments
 • Danne

  9 februari, 2010 at 20:00 Svara

  haha ja, jag kan ju bara säg att den kvinnan helt slog huvudet på spiken… Helt otroligt alltså!

 • Riley

  9 februari, 2010 at 00:26 Svara

  Som en vis en gång sa i en alldeles underbar liten film:

  "Why, why, why, why, why, why, why, why, why, why, why? I think land people waste a lot of time wondering why?. Winter comes, you wish it was summer. Summer comes, you live in dread of winter. That's why we never tire of travel."

 • Bajenblomma

  8 februari, 2010 at 22:35 Svara

  Jag bara älskar bilden.

Post a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hej! Jag använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av den här sidan, analysera statistik och kunna personifiera innehållet så det passar besökarna bättre. Genom att fortsätta godkänner du mitt användande av cookies. Vill du läsa min integritetspolicy kan du göra det här.