en husmors beklagelser, del 1

Haha okej, jag är officiellt dålig: jag kan inte låta bli. Jag är inne i sånt flyt just nu och mår typ bättre än på två år så jag vill bara göra vad jag har lust med och för tillfället är det att blogga. Dessutom har jag gjort allt annat som finns att göra i värmen – solat, flämtat i skuggan, städat, tömt diskmaskinen, skurat diskhon, skrivit två brev, hängt med ekorrpojken, ätit glass, plockat jordgubbar, retuscherat bilder, vattnat, lagat kvällsmat, ätit kvällsmat och svettats – allt förutom att cykla iväg med tomflaskor och pantburkar och att plocka undan symaskinen men det orkar jag inte.

Men lilla My då?
Ja, vem vore väl lilla My om hon inte gjorde vad hon hade lust med oavsett vad hon sagt tidigare. Med andra ord tänker jag inte känna någon personlig skam över att jag bryter mitt obloggande efter… fem timmar. Så mycket för den beslutsamheten. Egentligen skulle jag ta bort nedanstående om det inte vore för att jag fortfarande vill säga tacket och behålla självkritiken och dessutom tycker jag ju fortfarande samma sak och jag o r k a r i n t e formulera om. Så, det får stå. Det är min blogg och jag bestämmer! Förresten är jag inte My utan Mymlan när det kommer till kritan.

Men nu vill jag passa på att dela med mig av en upptäckt som gjorde min gårdag till en mycket tråkig gårdag. Om jag väntar två veckor med att publicera det är det ju inte längre en gårdag och det blir alldeles för krångligt att räkna ut hur många ”förr” det ska vara i ”förrförrförrgår”.
Så, here we go:

Jag gjorde en mycket tråkig upptäckt igår eftermiddag. Efter att ha samlat dagens skörd jordgubbar från drivbänkarna gick jag en sväng i trädgården för att se om något behövde vattnas. Till min förskräckelse fann jag att vinbären är mogna, alltså verkligen mogna och redo att plockas – nu.
Jag älskar vinbär och kan inte med hedern i behåll låta ett enda bär gå till spillo. Med andra ord var det inte mycket annat att göra än att slå sig ner i den gassande solen och börja plocka. Tid tog jag inte men varm, rödfläckig och uttråkad hann jag bli och inte gjorde det saken bättre när jag fick sällskap av två oinbjudna spindlar och en liten snigel i bärskålen. Jag rensade ganska precis en halv buske och kom upp i 1722 gram bär. Vi har fem – hela – buskar. Det blir cirkus 17 kg vinbär för den som kan räkna.
Jag har inte ens plats att frysa in hälften av den här skörden. Får cykla och köpa kvarg och sen leva på den gyllene kombinationen kvarg, vinbär och morfars honung under resten av året. Inte fy skam å andra sidan.
Kom hit och ät!


Ni får ursäkta att jag inte ansträngde mig att ta bild utan återanvänder en från förra året.

3 Comments
 • Hanna

  12 juli, 2010 at 23:52 Svara

  "Jag är inne i sånt flyt just nu och mår typ bättre än på två år"

  – detta gör mig så glad, så glad, så glad!

  Och fortsätt för tusan att blogga dina långa texter! Sarkasm och fyndiga formuleringar är lika viktiga för min överlevnad som färskpotatis, jordgubbar, hästar och kemi! ;)

 • Sofie

  12 juli, 2010 at 14:33 Svara

  Hej Alicia! Roligt att du gillar min bild på rådjuren (eller renarna kanske rättare sagt) i min moleskinebok som jag lagt ut på bloggen!

  Oc headern ocksså för den delen!!! :)

  Måste bara skriva att jag är helfaschinerad av dina foton. helt otroliga!

  kram!

 • carolina

  11 juli, 2010 at 20:53 Svara

  HAHahaha
  Alskar att du inte kan hålla dig. BRA!
  och jag kommer gärna och äter upp dina vinbär. men säg inte att man får äta hur mkt man vill bara, du såg hur det gick med knäckebrödssnacksen ..

  fast var kanske lite ont om tid för oss denna vecka?

Post a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hej! Jag använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av den här sidan, analysera statistik och kunna personifiera innehållet så det passar besökarna bättre. Genom att fortsätta godkänner du mitt användande av cookies. Vill du läsa min integritetspolicy kan du göra det här.