en ihålig Sherlock Holmes-bok

aliciasivert alicia sivert sivertsson ihålig bok hollow book safe case sherlock holmes diy do it yourself böcker skapa skapande gömställe ledtrådar skatter
Ett enkelt, roligt och lite mystiskt spännande DIY-projekt som passar Monthly Makers novembertema böcker är att skapa en ihålig bok att gömma skatter i! Jag gjorde min för snart sex år sen men det har aldrig blivit av att visa er, så nu ska ni äntligen få se!

aliciasivert alicia sivert sivertsson ihålig bok hollow book safe case sherlock holmes diy do it yourself böcker skapa skapande gömställe ledtrådar skatter
Eftersom en ihålig bok känns som det perfekta stället att gömma skatter, ledtrådar och hemligheter i valde jag en bok med Sherlock Holmes-noveller. Framsidan visar hans siluett i guld.

aliciasivert alicia sivert sivertsson ihålig bok hollow book safe case sherlock holmes diy do it yourself böcker skapa skapande gömställe ledtrådar skatter
Jag karvade och karvade genom nästan fyra centimeter sidor och slet ut min skalpell fullkomligt. Finishen skulle så att säga kunna vara snyggare och jag rekommenderar brytbladskniv istället!

aliciasivert alicia sivert sivertsson ihålig bok hollow book safe case sherlock holmes diy do it yourself böcker skapa skapande gömställe ledtrådar skatter
I boken förvarar jag sånt där som inte har någon annan plats men som också är ganska magiskt. Som en liten torkad sjöhäst jag fått som barn, en bit blå slagg jag hittat på scoutläger i Kopparbo, och några teckningar min minstebror gjort.

aliciasivert alicia sivert sivertsson ihålig bok hollow book safe case sherlock holmes diy do it yourself böcker skapa skapande gömställe ledtrådar skatter
WikiHow har bildbeskrivning av hur du gör en egen!

Vad skulle du förvara i en ihålig bok?

6 Comments
 • LisaMarie

  12 november, 2017 at 09:13 Svara

  ÅH vilken fenomenal twist du har fått på en bokgömma! Har ju sett såna förut men att använda en Sherlockbok var ju bara så himla passande. Och vilken vackert upplaga sen :D

  • Alicia Sivert

   16 november, 2017 at 10:15 Svara

   Eller hur :D Blir mycket roligare när en får leka lite med valet av bok. Himla fin är den och det var inte helt enkelt att skära sönder den – men jag har en till i mörkrött som innehåller ALLT medan den här "bara" hade de 56 novellerna ;)

 • lopplisa

  11 november, 2017 at 06:41 Svara

  Hahaha så passande bokval!! Bra gömma!

  • Alicia Sivert

   16 november, 2017 at 10:14 Svara

   Visst! Alla mina klenoder är trygga där ;)

 • Ida Johansen

  10 november, 2017 at 10:09 Svara

  Tjusigt! Kanske kärleksbrev…

Post a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hej! Jag använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av den här sidan, analysera statistik och kunna personifiera innehållet så det passar besökarna bättre. Genom att fortsätta godkänner du mitt användande av cookies. Vill du läsa min integritetspolicy kan du göra det här.