en kaninkudde till påsk

aliciasivert, alicia sivert, alicia sivertsson, bunny, rabbit, kanin, kaniner, bunnies, rabbits, easter, påsk, skapa, skapande, makeri, alster, konst och kreativitet, hantverk, diy, craft, create, sömnad, sy, sew, sewing, applikation, kudde, soffkudde, kuddar, soffkuddar, kuddöverdrag, cushions, pillows, pillow, cushion
I samma veva som jag skapade vårvimpeln gjorde jag även en kudde med samma motiv.

aliciasivert, alicia sivert, alicia sivertsson, bunny, rabbit, kanin, kaniner, bunnies, rabbits, easter, påsk, skapa, skapande, makeri, alster, konst och kreativitet, hantverk, diy, craft, create, sömnad, sy, sew, sewing, applikation, kudde, soffkudde, kuddar, soffkuddar, kuddöverdrag, cushions, pillows, pillow, cushion
Jag använde ett färdigt kuddöverdrag i halvlinne som jag köpt på loppis någon gång och sparat på länge i väntan på Det Perfekta Användningsområdet (ni vet hur det är, suck) och en blodröd sammetskjol jag inte längre använder men vars tyg var lite för magiskt för att avvara.

Allt är alltså återbruksmaterial!

aliciasivert, alicia sivert, alicia sivertsson, bunny, rabbit, kanin, kaniner, bunnies, rabbits, easter, påsk, skapa, skapande, makeri, alster, konst och kreativitet, hantverk, diy, craft, create, sömnad, sy, sew, sewing, applikation, kudde, soffkudde, kuddar, soffkuddar, kuddöverdrag, cushions, pillows, pillow, cushion
Stencilen är densamma som till vimpeln. Låna den till något av era egna projekt om ni vill!

aliciasivert, alicia sivert, alicia sivertsson, bunny, rabbit, kanin, kaniner, bunnies, rabbits, easter, påsk, skapa, skapande, makeri, alster, konst och kreativitet, hantverk, diy, craft, create, sömnad, sy, sew, sewing, applikation, kudde, soffkudde, kuddar, soffkuddar, kuddöverdrag, cushions, pillows, pillow, cushion
Jag ritade av kaninstencilen på avigsidan av det röda sammetstyget, klippte ut, limmade på linnetyget och sydde sedan med tät och bred zickzack runt alla kanter.

photo by Andreas Fagerström

foto av ANDREAS FAGERSÖM

aliciasivert, alicia sivert, alicia sivertsson, bunny, rabbit, kanin, kaniner, bunnies, rabbits, easter, påsk, skapa, skapande, makeri, alster, konst och kreativitet, hantverk, diy, craft, create, sömnad, sy, sew, sewing, applikation, kudde, soffkudde, kuddar, soffkuddar, kuddöverdrag, cushions, pillows, pillow, cushion
Jag skulle vilja ha något ord eller motiv över kaninerna och provade att göra kedjestygn med guldtråd men det blev ingen bra kombo. För stunden får kudden se ut såhär och kanske jag lägger till något till nästa påsk!

aliciasivert, alicia sivert, alicia sivertsson, bunny, rabbit, kanin, kaniner, bunnies, rabbits, easter, påsk, skapa, skapande, makeri, alster, konst och kreativitet, hantverk, diy, craft, create, sömnad, sy, sew, sewing, applikation, kudde, soffkudde, kuddar, soffkuddar, kuddöverdrag, cushions, pillows, pillow, cushion, needlework, cross stitch, embroidery, hogwarts, harry potter, korsstygn, broderi, brodera
Hur går skapandet för er i dessa tider?

Tags:
8 Comments
 • Emilia

  3 april, 2015 at 15:20 Svara

  Usch det går trögt. Har fått en riktig senvinter dipp med en massa plugg, regntunga moln utanför fönstret och ett ganska ständigt värkande huvud. Men nu är tentan inlämnad och jag kan få några dagars vila. Har i flera dagar stirrat på påsen med mitt *stora projekt* och tänker att jag ska fortsätta på den nu. Hoppas du får en alldeles utmärkt långhelg!

  Och kudden, så fin i sin enkelhet!

  • Alicia Sivert

   4 april, 2015 at 21:08 Svara

   Bläää, men jag tror det är många som varit precis där. Om det hjälper att vara flera alltså. Hoppas du har lite energi kvar till storprojektet och så snart du är igång vill jag få veta vad det är! :) Jag har startat om känner jag, väldigt skönt, men är lättsänkt så allt måste förflyta felfritt annars ger jag upp. Jaja, med tiden blir det bättre! Lycka till kompis :)

   Och tack!

 • Vajb

  2 april, 2015 at 14:14 Svara

  Så enkelt och fint! :)

  • Alicia Sivert

   4 april, 2015 at 21:05 Svara

   Supersnabbt och ändå instant feeling. Tack :)

 • Helga

  2 april, 2015 at 04:51 Svara

  Tjusigt hörrudu! Och kul att få se en action-bild ;)
  Jag håller faktiskt också på med ett kuddfodral. Min bästa kompis ska få det nu i påsk så jag får göra färdigt imorgon. Tror att det kommer bli sketabra :D

  • Alicia Sivert

   4 april, 2015 at 21:05 Svara

   Åh vad kul! Kan aldrig göra för många kuddar alltså, haha. Men bra för husfriden att en kan ge bort några… Du visar väl när den är klar?

 • Erica Bessant

  1 april, 2015 at 13:11 Svara

  Dåligt får jag lov att säga att det går för mig… Hoppas att det bara är en liten svacka!

  Tjusiga kaniner förövrigt. Verkligen den perfekta röda på sammetstyget. =)

  • Alicia Sivert

   1 april, 2015 at 14:19 Svara

   Jaa, inte sant! Blodrött <3 Jag kunde omöjligt ge bort kjolen när själva materialet var så ljuvligt. Vilken lyx att kunna tänka så egentligen :)

   Så tråkigt! Men alltså, senvintern och den tidiga våren är svår för många. Jag tvingar mig till det mesta jag gör nu med väldigt begränsad och ofta kortvarig lust. Hoppas det släpper för dig snarast!

Post a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hej! Jag använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av den här sidan, analysera statistik och kunna personifiera innehållet så det passar besökarna bättre. Genom att fortsätta godkänner du mitt användande av cookies. Vill du läsa min integritetspolicy kan du göra det här.