en loppislördag helt i blått och grönt


Härom lördagen gav jag mig ut på loppisfärd!


Jag tog pendeln till Spånga och startade på Erikshjälpen. Där fann jag Lilla Svampboken av Pelle Holmberg och Hans Marklund. Jag är ju novis på ämnet och i höstas var jag ute på min allra första svampjakt sedan jag var liten nog att rymmas i korgen. Jag blir lätt överväldigad och lite skrämd av alla olika sorter en kan få ont i magen av och måste hålla reda på, men böckerna av Pelle Holmberg är himla bra och pedagogiska! När jag kom hem läste jag högt för Andreas om ”matsvampar”, ”oaptitliga svampar”, ”värdelösa svampar” (vilket öde att klassas som sådan) och Förväxlingsrisken.


Jag kom även över en liten Arabiakanna i den bästa nyansen av grönt. 15 kronor betalade jag och helt onödig var den kanske men ibland är det något med små kannor som talar över huvudet på mitt förnuft och då är det inte mycket att göra.


Jag älskar Arabias estetik och det känns fint att få fynda sånt här begagnat då jag inte köper deras grejer i nyproduktion längre, sen de beslutade lägga ner fabriken i Helsingfors. Obs att Muminmuggarna tillverkas i Thailand.


Jag hittade även en bomullströja med puffärmar från Cos och en blus/klänning med axelvaddar som jag ska försöka slöjda om lite.


Sen for jag till Sundbyberg. På Myrorna hittade jag en keramikskål med pip som jag tänkte använda som kruka.


Och på vägen tillbaka till pendeln smet jag in på Loppisgallerian och norpade två grönmålade träbackar.


314 kronor kostade hela fångsten! Har ni gjort några roliga fynd i vår?

22 Comments
 • Jessica Andersdotter

  1 maj, 2017 at 09:36 Svara

  Åhhh vilka fantastiska färger ihop!!!!!!!!! Känns som att allt skulle passa ypperligt i Rosenhed hehehehe

  • Alicia Sivert

   3 maj, 2017 at 17:43 Svara

   Haha ja, det är lite Morris-färgställning på nåt vis!!

 • Wilda

  27 april, 2017 at 15:42 Svara

  Åh vilka fynd! Wow så fint! Gillar tonerna och de där träbackarna känns ju som det bästa fyndet någonsin! SÅ fina! Jag är mest nöjd med min kista och med två tavlor jag kom hem med från Myrorna i förra veckan. Jag måste nog göra ett sånt här inlägg snart. :D

  • Alicia Sivert

   27 april, 2017 at 20:02 Svara

   JAA! Fanns två till som jag inte kunde bära, men nu ångrar jag det! Älskar dem och de är prick samma färg som byrån i hallen <3
   Iiih, tavlorna vill jag se! Inlägg inlägg inlägg!!

 • Jenny

  24 april, 2017 at 17:34 Svara

  Vilka fynd! Är särskilt avis på den lilla kannan – enkelheten är ju bara underbar! För att inte tala om färgen<3
  Själv gjorde jag ett av mina bästa fynd någonsin för ett par veckor sedan – en helt underbar kakburk med citroner på! Bara kände hur den stått där på hyllan och samlat damm i väntan på just mig.

  • Alicia Sivert

   24 april, 2017 at 18:40 Svara

   Amen visst! Två flugor i en himla smällig smäll! Hade verkligen ångrat om jag inte köpt den.
   Men ÅH vad fint! Det vill jag se bild på!

 • Anki

  24 april, 2017 at 15:29 Svara

  Arabia <3 Alltså jag älskar Arabias gamla fina stil. Jag har två stora muggar och en liten kanna i arabia som jag fått ärva. Finaste muggarna jag har och jag hoppas att de aldrig någonsin går sönder!

  Fina fynd!

  • Alicia Sivert

   24 april, 2017 at 18:39 Svara

   Jag med! Verkar som att läsarkåren tyckte det var rätt att köpa den, och ni har ju sista ordet! ;) Håller tummarna för att dina koppar får evigt liv hos dig!

 • Lindah

  24 april, 2017 at 14:04 Svara

  Åh vilka fina fynd!
  Lite avis på de gröna lådorna! Så tjusiga!
  Och så himlans fina plagg, dom blir du säkert jättefin i! :)

  • Alicia Sivert

   24 april, 2017 at 18:38 Svara

   Aah jag vet!! Fanns fyra lådor men kunde bara bära två! Ångrar att jag inte åkte tillbaka </3

  • Lindah

   24 april, 2017 at 22:19 Svara

   Du skulle tagit en på huvudet!! :D

  • Alicia Sivert

   25 april, 2017 at 05:56 Svara

   Hahaha ja! :P

 • Anonym

  24 april, 2017 at 11:12 Svara

  Mäh. Jag som var ensam hemma.
  //Mymlans mamma

  • Alicia Sivert

   24 april, 2017 at 12:24 Svara

   Det här var i början av april, men jag ligger efter med rapporteringen! Ringde faktiskt dig men du hade inte tiiid med mig då, äldstebror mötte mig istället!

 • Beatrice

  24 april, 2017 at 10:51 Svara

  Äntligen får jag se närmre på sakerna från inredningsgäris! Älskar framförallt kannan, så fin. Själv har jag inte fyndat så mycket alls, för jag har inte varit så mycket ute på helgerna. Men jag har införskaffat 5 dyra, begagnade ägg i sten, som jag älskar! 120 kronor styck, men det var det värt, hehe.

  • Alicia Sivert

   24 april, 2017 at 12:35 Svara

   Jaaa!! Bra att du stärker mig i mitt kann-köp haha!
   Ojjj vad kul! Dem vill jag se! Jag har köpt två handgjorda ägg i keramik som jag tänkte ha som påskpynt men Andreas gillar dem såå mycket så de får nog vara framme längre än så :) Ska fota till nästa loppisinlägg!

 • Helga

  24 april, 2017 at 09:16 Svara

  Vad fint! En sån liten kanna går ju att använda till mycket, tex mjölk när en får gäster :) Jag har inte varit på loppis på hundra år. Faktiskt köpt en del nya grejjer hua mig fast sånt som går att återanvända. Och så har jag köpt hur mycket begagnade tygblöjor som helst haha så där är väl mitt loppisfyndande just nu.

  • Alicia Sivert

   24 april, 2017 at 12:32 Svara

   Absolut! Problemet är väl att jag redan har två andra små mjölkkannor plus fyra stora kannor och en tekanna haha! :P

 • Jeanette

  24 april, 2017 at 08:01 Svara

  Tack så hemskt mycket för din fina kommentar! Det värmde verkligen att få läsa den :)

  Hade verkligen ingen aning om att dom flyttat ner sin fabrik till Thailand. Det känns som det krockar med vad deras varumärke står för…

  • Alicia Sivert

   24 april, 2017 at 12:28 Svara

   <3<3

   Jag vet! Skrevs typ ingenting om det i svenska medier :( Det är sen Fiskars köpte Arabia som de börjat outsorcea. Samma med Rörstrand som de också äger (där arbetarna får två spänn i timmen). Sjuuukt deppigt!!

 • Fredrikapåvinden

  24 april, 2017 at 06:13 Svara

  Wow! Vilken skörd du gjorde Alicia! Jag älskar när en loppisfyndar och allt går snyggt ihop i ett stilleben <3 Så fina färger ihop! I helgen fyndade jag en gammal mjölksil (obs på att jag inte visste var det var till gubben jag köpte den av berättade) som jag ska plantera blommor i. Tror det blir fint! <3

  • Alicia Sivert

   24 april, 2017 at 12:31 Svara

   Amen visst! Så nöjd :) Haha var tvungen att googla mjölksil pga hade inte heller nån aning om hur de såg ut. Lär ju bli jättefint med blommor! Kul!

Post a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hej! Jag använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av den här sidan, analysera statistik och kunna personifiera innehållet så det passar besökarna bättre. Genom att fortsätta godkänner du mitt användande av cookies. Vill du läsa min integritetspolicy kan du göra det här.