en mycket liten loppisutflykt


Andreas tvingade ut mig på en minimal loppisutflykt för att jag skulle få upp lite flås igen efter förkylningen. Det gav utdelning!


På Myrorna Odenplan hittade jag den lilla mjölkkannan som passar min tekanna (och mina koppar och min skål och min serveringskastrull det vill säga). Ur favoritserien ”Kosmos” av Berit Ternell (formgiven 1966). I perfekt skick, för 50 spänn.


Samt en svartgrårandig löpare som kan bli bra för saksamlarpåsebakstycken, 25 pix.


På Myrorna vid Adolf Fredriks kyrka hittade jag två små fjällripor som absolut behövde tas om hand (Obs hur makabert är det inte att ordet ”snöripa” som jag trodde var korrekt enbart används när en pratar om ripor som mat?).


Handgjorda från Frostviken Keramik, 35:- styck och perfekta att hålla i handen.


De var lite illa däran, något gulnade och med små skavrepor (ripor med repor, hehe). Vem lyckas ens få röd krita på sina keramikfåglar? Men jag fick bort det mesta genom att gnugga dem med fläcksuddare och ljummet vatten.


Min mormor och morfar har dessa, eller några som liknar dem oerhört mycket fast i större modell, så jag blev för nostalgisk för att lämna dem. Skulle kunna fylla mitt liv med ensamma porslinsdjur alltså, det är förskräckligt.


Bra återgång till livet som prylfyndare och saksamlare. Imorgon ska jag även prova att återgå till mitt kall som popcornsopare.

1 Comment
  • Beatrice

    4 maj, 2017 at 23:18 Svara

    Nämen! Kannan! Shit, så roligt att se den när jag scrollar tillbaka här, och ja. Hehe, läs mitt senaste inlägg nu imorgon, så fattar du varför jag blev helt paff när jag hittade detta! Så fint <3

Post a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hej! Jag använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av den här sidan, analysera statistik och kunna personifiera innehållet så det passar besökarna bättre. Genom att fortsätta godkänner du mitt användande av cookies. Vill du läsa min integritetspolicy kan du göra det här.