ett försommarhej med glimtar från Törnrosdalen


Hej, hur är det med er?


Jag mår bra! Jag har kokat kaffe så det räcker till en termos och lite till, dricker upp överflödet ur en muminkopp (den gröna med polismästaren). Om en timme går mitt tåg västerut, jag ska på fortbildning med fyra andra bildlärare och det kommer bli så härligt – som en kreativ semester på arbetstid!


Igår var jag i Törnrosdalen hos mina föräldrar och spanade in försommaridyllen. Insåg att jag inte träffat dem sen i påskas och hur fort tiden faktiskt går. Jag vet att jag tjatar om det men det är nästan lite läbbigt faktiskt. Ser fram emot att gå ner i tempo efter midsommar.


Jag bytte en paraplyaraliastickling mot två krukor krasse (med fripassagerar-violer) med mamma, fick grillat och tårta därtill.


Ett par timmar satt jag och minstebror nere vid vinbärsbuskarna och målade.


Så nu är säsongen för friluftsmåleri officiellt invigd!


Jag ville egentligen bara titta in och säga hej, sorry att jag inte hinner mycket mer än så just nu. Hoppas ni får världens finaste onsdag med kannvis av starkt, gott kaffe och mycket tid för kreativitet. Kram på er!

10 Comments
 • Wilda

  9 juni, 2017 at 14:48 Svara

  Alltså så vackra vinbärsbuskar <3 Glad att du är mitt i livet och bara lever i det och att du får leva din dröm i det. Hoppas att fortbildningen blir alldeles fantastisk fina vän. Kramar i mängder!

  • Alicia Sivert

   10 juni, 2017 at 18:31 Svara

   Åh, det blev nog ett syftningsfel från min sida – på bilden är en pärlbuske, vinbären växer strax intill, men fint vare!
   Tack Wilda, så fint sagt <3 Ha det världsbäst!!

 • Thea

  7 juni, 2017 at 22:28 Svara

  åh, vad fint och mysigt – både miljön och att kunna sitta ute och skapa! och så mycket blommor! här har ju tiden i princip stått still (fastän kalendern rusat förbi) och jag hoppas det åtminstone hinner komma lite blommor lagom till midsommar.

  för att svara på din fråga så är det rätt fint, fastän jag tydligen började heltidsvikariatet idag och inte den 19:e och helt plötsligt fick mycket mindre tid att pyssla på i det här stora huset som ska rymma massa gäster på ovanstående högtid. men, det ger väl med sig, det också! en måste ju prioritera, och då blir det ju deltagandet i MONTHLY MAKERS, hehe!

  • Alicia Sivert

   9 juni, 2017 at 12:35 Svara

   Åhnej vilken jäkt! Hoppas det är roligt på jobbet så det blir bra ändå! Och så ser jag fram emot att få ta del av ditt Monthly Makersalster, för visst är det högsta prio ;)

 • Anna

  7 juni, 2017 at 21:20 Svara

  Kan du inte göra nått akvarellinlägg för dummies. ser så himla idylliskt ut när du målar dina. Och speciellt nu när det är sommar. Jag har lite material själv, men blir liksom alltid bara så blött och oharmoniskt.

  • Alicia Sivert

   9 juni, 2017 at 12:33 Svara

   Åh, vad kul att du efterfrågar det! Jag ska fundera på hur jag skulle kunna lägga upp det. Finns så många sätt att måla akvarell liksom att jag blir litr överväldigad av tanken, men kanske kan göra ett inlägg om hur JAG gör! :)

 • Emilia Westerström

  7 juni, 2017 at 09:31 Svara

  Så fina bilder! Och kul att fortbilda sig, du verkar ha hamnat helt på pricken rätt!

 • Anonym

  7 juni, 2017 at 08:06 Svara

  Mamman var faktiskt förbi hemma hos dig då när du var förkyld, så fullt så illa var det inte <3
  Mymlans mamma

  • Alicia Sivert

   9 juni, 2017 at 12:32 Svara

   Jomen ändå! Inte varit hemma/träffat alla sen påsk!

Post a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hej! Jag använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av den här sidan, analysera statistik och kunna personifiera innehållet så det passar besökarna bättre. Genom att fortsätta godkänner du mitt användande av cookies. Vill du läsa min integritetspolicy kan du göra det här.