ett lyckat antiklimax på Sjöstadsdagen


Ni vet den där hantverksmarknaden som jag fört ett sånt liv om? Den visade sig inte vara så mycket av en hantverksmarknad, utan mer av ett jippo. Ett bra och stort sådant – med matförsäljning, massor av partirepresentanter, lokala företag och barn som hade loppis eller sålde bullar – men inte alls mycket hantverk.


Vilket var snöpligt naturligtvis (som delmål beträffat) och jag var lite besviken. Jag hade tänkt att det skulle vara som julmarknaderna i Delight studios, ett stenkast bort, där stickade handledsvärmare trängs med tovade igelkottar, smycken med tavlor, skulpturer med hemkokt marmelad och krympaskar. Men det var en väldigt liten samling hantverkare på plats på Sjöstadsdagen – och två av dem var jag och min mor.


Men vi var där! Och vi gjorde vårt innerligaste ändå.


Jag hade bakat kanelbulleörhängen att komplettera lussekatterna.


Mamma hade sitt glas. Kolla mer på hemsidan, eller säg till om ni undrar något så vidarebefordrar jag.


Jag sålde tre stycken saksamlarpåsar. En kviga jag broderade på Gotland när det regnade som värst.


En talgoxe Andreas tycker ser ut som en pingvin.


Och denna dödskalletrio.


Alla tre har fint fodertyg från ett stycke jag hittade på Erikshjälpen i Norrköping härom veckan.


Jag storfyndade även på loppisen – Mumin och Pettson på dvd, tyg (-1 poäng i Sakmakarutmaningen) och en så perfekt klänning att den förtjänar ett helt eget inlägg. Så det blev en fin dag till slut, fastän helt annorlunda än tänkt. Jag föreslår att vi löser detta lilla antiklimax genom att jag skriver upp mig som deltagare på ytterligare en marknad – i Åkeshofs slottsbodar i jul. Där blir det rikligt med riktigt hantverk. Ja, så gör vi!

4 Comments
 • Mona

  18 september, 2014 at 15:16 Svara

  Idag kom min saksamlarpåse, ingen är gladare än jag. Tack för att du skickade hem den till mej.

  • Alicia Sivert

   20 september, 2014 at 21:28 Svara

   Jag är näst gladast! Tack för alla dina oändligt fina ord!

 • Helga

  12 september, 2014 at 05:27 Svara

  Bättre lycka nästa gång :) Har du något bra tips på en maskerad utklädnad med tema film? Det skulle först vara Tarantino-tema vilket jag tyckte var mkt roligare men sen hade folk tydligen så dålig fantasi så det ändrades till film. Min sambo slängde iaf ur sig på skämt att klä ut sig till bad motherfucker-plånboken från Pulp Fiction vilket jag nappade på direkt haha! Jag tänkte iaf att det vore kul att ha en annan utklädnad under (om jag tröttnar på att gå runt i ett brunt lakan) och undrar om du har något tips? Sorry för världens längsta kommentar ;)

  • Alicia Sivert

   16 september, 2014 at 14:05 Svara

   Tack ska du ha! :)

   Och vilken fantastisk fråga! Har tänkt på det här i några dagar men vad gäller Tarantino står huvudet helt still. Är inte så förtjust i hans filmer som jag förstått att jag "borde" vara – men plånboken låter som en otroligt kul idé!

   Film är å andra sidan ett lite FÖR brett tema! Vi hade superhjältar/skurkar som tema på personalfesten förra året och det var dödskul. Lätt att spinna vidare på. Min första tanke när du skrev här var faktiskt… Hades från Disneys Herkules. Drömmen att få ha blått hår och en stor mantel!

Post a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hej! Jag använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av den här sidan, analysera statistik och kunna personifiera innehållet så det passar besökarna bättre. Genom att fortsätta godkänner du mitt användande av cookies. Vill du läsa min integritetspolicy kan du göra det här.