fantastisk nyhet nummer ett

Jag är så himla glad. Det har snart gått ett år sen jag tog examen som Levande Verkstadspedagog, och jag har ägnat mycket av tiden sen dess åt att fundera på och testa mig fram till hur jag vill gå vidare. Jag tycker ju om all form av skapande och kreativitet, men det är svårt att specialisera sig inom allting på en och samma gång. Jag tänker att jag hinner ju bli bäst på allt, för jag kommer fortsätta träna och vara verksam inom alla medium, men någonstans måste jag börja fördjupa mig. Och då klappar hjärtat, som ni säkert redan vet, hårdast för textil.

aliciasivert, alicia sivert, alicia sivertsson, embroidery, broderi, needlework, hoopart, textile art, textilkonst, the grand budapest hotel, building, architecture, arkitektur, hus, byggnad

Och igår kom antagningsbeskedet från Eskilstuna Folkhögskola att jag ska få studera just textil formgivning på halvtid det kommande läsåret. Det är ett så fullkomligt fulländat perfekt nästa steg för mig så jag vill grina och börja på en gång. Jag tänker att det innebär att jag kan fortsätta på ungefär samma vis som nu: jobba deltid, kicka igång den där enskilda firman, pussa katterna, äta pannkaksfrukost, och sen lägga hela mitt hjärta och all min kärlek i några få större projekt istället för många små. Även om jag värderar min kreativitet högt har jag ibland svårt att motivera att jag sitter hemma och syr en hel dag utan att tjäna ett öre – när jag skulle kunna arbeta, umgås, träna, läsa böcker eller laga hundra matlådor. På det här viset är jag berättigad fyra timmar skapande varje dag utan att prestations-Alicia kan ifrågasätta mig själv. Är det inte sensationellt? Jag tror jag kan ta mig så himla långt med hjälp av detta.

Jag hittade utbildningen via Sandras podcast Källan och för det är jag evigt tacksam. Har ni inte lyssnat på den och är intresserade av bloggande, kreativitet och inspiration har ni mina varmaste rekommendationer. Och jag, jag ska vända upp och ner på hela mitt textilförråd och ägna det kommande året åt att skapa ännu intensivare. Jag är så himla glad!

14 Comments
 • Vajb

  13 maj, 2015 at 16:12 Svara

  Härligt!! Grattis!

 • Alicia Sivert

  9 maj, 2015 at 23:30 Svara

  Tack snälla ni för alla gratulationer och lyckönskningar! Jag är så himla pepp att komma igång och vill bara börja bums!

  Helga, det är träffar i skolan två dagar i månaden så jag hoppas få se lite av Eskilstuna också :)

 • med nål och tråd

  9 maj, 2015 at 19:11 Svara

  Grymt bra, grattis! Det låter som en härlig härlig utbildning

 • Jess

  9 maj, 2015 at 09:27 Svara

  Stort, stort grattis! :D Låter som det är en utbildning som passar dig perfekt, så himla roligt att du hittade den och kom in! Åh, blir så glad när jag läser det här :)

 • Helga

  9 maj, 2015 at 07:34 Svara

  Wow vad kul grattis!! Såg att det var på distans också. Annars är det fint i Eskilstuna (eller så är jag bara partisk för jag bodde där en gång i tiden hehe).

 • Sabina Westlin

  8 maj, 2015 at 20:17 Svara

  Fantastiskt! Grattis! Jag önskar att jag kunde bestämma mig för att våga mig på att söka en utbildning, ser framemot ännu mer inspiration!

 • Beatrice

  8 maj, 2015 at 19:59 Svara

  Det här är så himla himla kul! Är så glad för din skull, att du hittat en bra utbildning att gå. Det är ju trots allt ganska klurigt, hehe. Hoppas det blir minst lika bra som du hoppas på, ser fram emot updates sen! ;)

 • Form&Känsla

  8 maj, 2015 at 17:48 Svara

  Grattis! Att gå på en skola och göra det man gillar är det bästa som finns! Njut och ta vara på tiden:-)

 • elinor ellafjella på ig

  8 maj, 2015 at 15:12 Svara

  Grattis! Vad kul för dig, ser verkligen fram emot att se vad du får göra på utbildningen. Eskilstuna ligger bara några mil från mig : )

 • ISA

  8 maj, 2015 at 14:02 Svara

  Men åh åh åh!! blev verkligen glad för din skull, haha!! så fint när man kommer på sådär att "det vill jag göra" och sen kommer in på det :)

 • hanna, förbanna

  8 maj, 2015 at 12:55 Svara

  grattis, vad roligt! :)

 • Erica Bessant

  8 maj, 2015 at 12:18 Svara

  Så roligt! Grattis! =)

 • chrissy

  8 maj, 2015 at 11:24 Svara

  åh vad kul alicia!!! GRATTIS!

 • Jessica

  8 maj, 2015 at 11:22 Svara

  Det här är så förbannat jäkla magiskt! Så himla perfekt utbildning för dig också! BRA JOBBAT ALICIA.

Post a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hej! Jag använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av den här sidan, analysera statistik och kunna personifiera innehållet så det passar besökarna bättre. Genom att fortsätta godkänner du mitt användande av cookies. Vill du läsa min integritetspolicy kan du göra det här.