februari är den grymmaste, februari den är vår

Idag har jag varit hemma i nio dagar och tagit igen mig. Jag är i regel ganska dålig på att ta pauser, skjuter alltid upp dem till senare och senare och senare tills jag inte längre orkar. Det här är ett underligt beteende eftersom jag starkt förespråkar kortare och färre arbetsdagar, mer tid för vila och kreativitet, inspiration och utlopp, socialt umgänge, brödbak och storkok. Ändå glömmer jag bort det själv ibland, snabbspolar framåt när jag borde pausa (z23333333ää´å+ppppppppppp – hälsning från Tofslan). Under vintermånaderna sinar inspirationen och orken och framemot februari har jag aldrig lust eller kraft till någonting. För varje år blir jag bättre på att lyssna på kroppen och den här känslan skrämmer mig inte längre, men det är frustrerande att aldrig vilja någonting någonsin.

aliciasivert, alicia sivertsson, alicia sivert, blåmes, blue tit, borderi, embroidery, needlework, hoopart
Så jag tog mig i kragen och ansökte om ledighet, fick den, och ägnade sen nio dagar åt att vägra planera upp tiden. Och det har haft effekt, förmodligen i kombination med den blottade barmarken, koltrastens sång, en underbar Thåströmkonsert på Annexet och två plymsvansade nya familjemedlemmar som går runt och genererar fluff. Snacka om billig terapi. Det är inte så att jag gjort särskilt mycket under de lediga dagarna, men jag har börjat få idéer igen och det räcker just nu. Och jag har faktiskt satt nålen i linnetyget för första gången sen nyår. Lite sol på det och jag kommer kunna andas igen.

Idag återgår jag till popcornsopandet med ett lättare hjärta. Men en sak grubblar jag över…


… Hur bloggar man egentligen när man har katt?

rubrik ur LÅNGSAMT GENOM av JOAKIM THÅSTRÖM
6 Comments
 • Mikaela

  9 mars, 2015 at 18:31 Svara

  Jag har känt precis likadant den senare halvan i februari. Jag vill helst bara ligga på soffan och kolla på tv-serier tills det blir vår igen. Vilket jag i och för sig har gjort lite för många dagar också vilket nu resulterar i jättestress de kommande veckorna… Mindre smart! Och alltså dina katter <333 Så himla fina!

  • Alicia Sivert

   9 mars, 2015 at 21:50 Svara

   Aah, det är ju inte alltid ens toppar och dalar sammanfaller med samhällets förväntningar på en :/ Jag hade tur den här gången, och det är i allmänhet lättare när en jobbar än när en pluggar. Förra året pressade jag mig hela våren utan att egentligen orka. Det tog ut sin rätt, minst sagt.
   Sköt om dig efter bästa möjlighet, kompis! <3

 • Ida Larsson

  9 mars, 2015 at 15:26 Svara

  Starkt gjort! Önskar att fler kunde vara så smarta!
  Kram på dig

 • Sandra

  9 mars, 2015 at 07:32 Svara

  Åh, så bra att du faktiskt tog ledigt utan att behöva göra det för att man redan är nere i botten. Heja dig!

  Och angående katten på tangentbordet, det är bara att ge upp ;)

Post a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hej! Jag använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av den här sidan, analysera statistik och kunna personifiera innehållet så det passar besökarna bättre. Genom att fortsätta godkänner du mitt användande av cookies. Vill du läsa min integritetspolicy kan du göra det här.