fem fina ögonblick från förra veckan


Förra veckan var rätt intensiv men också rätt fin! Andreas och jag började med ett besök på Millesgården som ställer ut Tove Janssons målningar och mumintroll. Därinne fick en inte fota, men museiparken är som en egen liten utställning med Carl Milles skulpturer.


Den gamla ättiksgurkan Milles var kanske inte riktigt i vår smak men åk dit och titta på Tove vetja!


Vi for direkt från Lidingö (via lunch på La Neta) till Kulturhuset där min f.d. scout Émile hade vernissage av sin utställning med den betongbrytande titeln Systerskap som vapen!


Hon har broderat ett manifest på ett helt sänglakan och ni fattar ju vad inspirerad och imponerad jag är! Konst av: Agnes Émile Gulle.


!!!!!!!!!


Sen blev det snöstorm.


Det kom så mycket snö att Vifslan inte nådde upp att se ut genom balkongdörren längre.


Jag menar KOLLA på mina blommor haha.


En dag kom jag hem från jobbet till det här: All världens mat på mitt köksbord som var utdraget med dubbla iläggsskivor för att alla skulle få plats. Så fint!


Vi åt den mest saliga plockmatsbuffén jag inmundigat tills jag var så mätt att jag var tvungen att gå och lägga mig tidigt.


Så i lördags tog vi sovmorgon och gjorde våfflor (eller våfslor som de nu officiellt heter i den här bloggen), tittade på Modern Family och hade det fint.


Ihop med den här lilla lusen som ni ser börjar få ihop till ett riktigt bra tomteskägg!

Och det var det!

20 Comments
 • Linnéa

  21 november, 2016 at 15:01 Svara

  Åh vad jag hade velat se Tove Jansson utställningen! Det suger att de flesta intressanta utställningar sker i andra delar av landet :( Är lite avis på snön faktiskt, nu hade det faktiskt varit riktigt mysigt med snö istället för regn :P

  • Alicia Sivert

   25 november, 2016 at 09:06 Svara

   Jamen det är en vandringsutställning så den kanske dyker upp på inte alltför långt avstånd till dig framöver! Och jag kryssade ju till Helsingfors för att se den 2014 så om inte annat är den värd en omväg ;)

 • Alexandra

  19 november, 2016 at 16:41 Svara

  Å dit ni gick på utställning skulle jag med vilja åka, det var snart två år sedan jag var i Stockholm tror jag :) De våfflorna ser såå goda ut, jag gillar tallrikarna. Min farmor har precis likadana, de får maten att smaka så gott :)

  • Alicia Sivert

   19 november, 2016 at 17:27 Svara

   Då är det dags igen! Tove Janssonutställningen är kvar till 22/1 2017, och skulpturerna bor i parken permanent :)
   Men haha JA! Visst är det så? :D

 • Borgmästaren

  18 november, 2016 at 13:33 Svara

  Wow, vilket lakan! Önskar jag bodde närmare fler utställningar, men nu är det som det är och det går det också ;)

  • Alicia Sivert

   19 november, 2016 at 17:25 Svara

   Jaa, det är en lyx att få gå och kika på sånt. Ska föreslå för Émile att hon tar lakanet med sig ut på en liten turné ;)

 • Jess

  17 november, 2016 at 19:02 Svara

  SÅ avis på all snö! Hade ju blivit kaos med spårvagnarna och jag hade säkerligen kommit försent till jobbet men alltså åh, snö ändå. Vackert.

  • Alicia Sivert

   19 november, 2016 at 17:25 Svara

   Haha kaoset var ett faktum! Hade nog världens lugnaste dagar på jobbet alltså… Men är glad att jag kom hem om kvällarna – hörde att de öppnade utställningssalar och bibliotek runt om stan för alla som inte kunde komma hem :o

 • hanna, förbanna

  17 november, 2016 at 18:47 Svara

  fnissade åt våfslorna igen <3

  • Alicia Sivert

   19 november, 2016 at 17:24 Svara

   Jag hör inte ens att jag säger fel längre ;)

 • Mikaela

  17 november, 2016 at 15:47 Svara

  Vilken fin vecka! Den där utställningen med Emíle ser ju HELT jävla fantastisk ut, wow!! Blev så berörd!

 • Helga

  17 november, 2016 at 14:54 Svara

  Katterna!! :)

 • sandra

  17 november, 2016 at 09:20 Svara

  UNDERBARA glimtar! Blev levnadspepp av alla era ögonblick, något jag verkligen behövde idag. Tack!

 • Fredrikapåvinden

  17 november, 2016 at 07:40 Svara

  Alltså åh vilken bar vecka det där såg ut som! Ville bara hoppa rakt in i ditt inlägg! <3

 • Grahnslöjd

  17 november, 2016 at 06:37 Svara

  Haha, vilket fantastiskt tomteskägg!!;)

Post a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hej! Jag använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av den här sidan, analysera statistik och kunna personifiera innehållet så det passar besökarna bättre. Genom att fortsätta godkänner du mitt användande av cookies. Vill du läsa min integritetspolicy kan du göra det här.