first of autumn

Den senaste tiden har jag levat i förnekelse och inte velat låtsas om att dagarna blir kortare, kallare och gråare. Men när pappa sätter i innanfönstren är årstidsskiftet definitivt. Regn avlöser den bländande höstsolen och små gula partier bryter fram och sprider ut sig lite mer i lövverken för varje dag som går. Först ut är vildvinet som klättrar över uteplatsen. Bladen har redan rodnat till scharlakansröda och kvistarna pryds av små runda bär. Rönnen börjar gulna och äppelträden dignar under tunga frukter.

Egentligen tycker jag om den här årstiden. Det är lagom varmt och allt är mycket vackert. Rättare sagt skulle jag tycka om den här årstiden, om jag inte vore så otroligt dålig på att leva i och njuta av nuet istället för att oroa mig för vart vi är på väg. Men vem lever inte kvar i skuggan av förra vintern och ser med melankoli på den kommande?

Så jag kokar septembers första kopp varm choklad, bränner mig på tungan, tänder ljuslyktor och försöker inbilla mig att mörkret i år blir mer mysigt än svårt.

rubrik ur FIRST OF AUTUMN av ENYA
3 Comments
 • Emelie

  15 september, 2010 at 05:26 Svara

  Tror att du fick in rätt inställning där, inte inbillning. Visualisera; Höstromenad med Farina, Emelie och valpen.
  '
  Hur fint vore inte det?

 • Josefi

  9 september, 2010 at 20:12 Svara

  åhå, fint skrivet alicia! själv intog jag min första kopp varm choklad i tisdags.
  jag + kaffe/chokladmaskinen på skolan = bra vänner.

 • Emilie

  9 september, 2010 at 15:03 Svara

  Fin, beskrivande text av hösten :) Och vilken vacker bild. Jag tycker ganska mycket om hösten, åtminstone september och kanske första halvan av oktober. Jag var ju inte hemma förra vintern men jag kan gissa att ni hade ett fruset helvete till och från. Jag hoppas att det inte blir så denna vinter nu när jag ska vara hemma! Snö är ju fint, men jag är inte rustad för att överleva tjugo minusgrader.

  Sommaren for alldeles för fort förbi…

Post a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hej! Jag använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av den här sidan, analysera statistik och kunna personifiera innehållet så det passar besökarna bättre. Genom att fortsätta godkänner du mitt användande av cookies. Vill du läsa min integritetspolicy kan du göra det här.