fjolårspåsken


Jag hittade en hel hög med bilder från förra påsken som jag visst missade att visa er då!


Vi började påskdagen med äggjakt. I min familj är det nämligen tradition att rita ledtrådar på små lappar – varje lapp visar gömstället för nästa ledtråd och den sista lappen leder en till ägget. Jag fick börja leta och Göte levererade första ledtråden.


Byrån och jordgloben, dödskallen till vänster symboliserar min forellbegonia som Andreas tycker är lite obehaglig.


Men vad nu?


Jodå, en ledtråd låg mycket riktigt gömd under katten! Tur att hon inte flyttat på sig under tiden jag letade. Men det var ganska safe att lägga den under just slö-Tofslan.


Och så fann jag mitt ägg! I puderrosa plåt med muminmotiv. Vi kör samma varje år som ni säkert förstår!


Andreas lappar var äggformade. Ljuslyktan på balkongen, porträttet av brottaren John Pohl, porslinshunden Frida och den lilla påskpyntade segelbåten bar alla på nya ledtrådar. Det gäller att rita lagom slarvigt så äggletaren får fundera lite.


Till slut hittade han sitt Förmögenshetskatt-ägg i hallbyrån, ihop med ett eget svamphus!


Vi firade med  lyxfrukost.


Sen for vi till Törnrosdalen där min bror påskpyntat sig!


Och min mor påskpyntat allting annat, samt bjöd på afternoon tea!


Det blir många utropstecken nu men kolla festen liksom!


Mamma var pyntad själv också. Vi gillar påsken i den här familjen.


Inte minst för att den infaller under den bästa tiden på året, när allt börjar tina, spricka upp, få liv, komma igen och växa. En själv medräknat! I alla fall i omfång efter den fikan.

Och det var fjolårspåsken! Nu längtar jag efter helgen, att få vila lite i allt det söta och gulliga och bara hänga med familjen i Törnrosdalen. Vad gör ni i helgen?

Tags:
8 Comments
 • Jenny

  30 mars, 2018 at 19:51 Svara

  Åh vad mysigt! Hoppas du får en lika härlig påsk i år :) Själv har jag dragit mig tillbaka till de djupa dalslandsskogarna där jag planerar att inte göra mycket alls förutom att skriva ihop presentationsinlägget till aprilsömmen och MÖJLIGEN städa bilen. Möjligen…

 • Linnea

  29 mars, 2018 at 21:18 Svara

  Så fina ljusstakar din mamma har! Har en liknande! Vet du något om dem? Och vart hittar hon så fina färglada ljus att sätta i? Också helt fantastiskt med Muminduken!!

  • Anni

   1 april, 2018 at 11:31 Svara

   Hej Linnea!
   Ljusstakarna är formgivna av Gunnar Ander för Ystad Metall. Jag har inte kvar mina, för när jag köpte dem hade jag inte förstått att ljusen skulle vara så smala. Ser att det finns flera auktioner ute på Tradera, varav en billig (?!) som går ut imorgon 2/4.
   Du kan gärna få de ljus jag har kvar, de är i flera färger och köpte på olika ställen, bl a IKEA. Skicka din adress till vardagsnjutning@hotmail.com så skickar jag dem till dig.
   Hälsar mamman

  • Alicia Sivert

   5 april, 2018 at 12:40 Svara

   Hoppas du ser det här Linnea, vore så fint om ljusen kom till användning <3

 • Cecilia N

  28 mars, 2018 at 20:28 Svara

  Jobbar!

Post a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hej! Jag använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av den här sidan, analysera statistik och kunna personifiera innehållet så det passar besökarna bättre. Genom att fortsätta godkänner du mitt användande av cookies. Vill du läsa min integritetspolicy kan du göra det här.