flertimmarsfika, bländande höstsol & vingliga galopper

Igår träffade jag min fina vän Emilie över en stadspromenad och flertimmarsfika. Vi hann med alla de vanliga stoppen längsmed Drottning- och Västerlånggatan, från Lagerhaus och Liten Amanda till the Old Picture Company.

Nere på Skeppsbron stannade vi i solen för att se ut över Djurgården och knäppa några kort, men jag hann inte mer än börja trixa med slutartiden innan batterierna kapitulerade. Istället roade sig Emilie med att blända mig med sin reflexskärm så att tårarna sprutade och jag såg mer förvriden och obekväm ut än vanligt. Sen fick jag också prova, men det var lite övermäktigt att plåta med okänd kamera i ena handen och för första gången vinkla reflexskärm med andra och samtidigt hålla balansen så man inte föll i plurret och blev överkörd (heter det det på sjön också?) av någon illvillig Djurgårdsfärja.

Fint i alla fall. Och fint hur man kan sitta på samma plats i samma café (Art) med samma fina vän efter så många gånger och prata om samma saker (hästar, Harry Potter, Astrid Lindgren och små kaniner) utan att någonsin tröttna eller sluta längta efter nästa tillfälle.

Sen for jag till stallet och tog betalt för gammal ost. Ärke-Maran hade inte blivit riden sen i torsdags så hon var hyfsat p i g g men det gick finemangmang när det väl blev lite ordning. Jag är förfärligt förtjust i den lilla hästen och den paradisiska tillflyktsort som Ekerö numera utgör.

Ja, jag vill leva, jag vill dö i en vinglig galopp på den dåligt upplysta utebanan.

4 Comments
 • Emelie

  18 oktober, 2010 at 13:25 Svara

  Jamenhallåeller. Jag har haft min reflexskärm i över ett år och det blir ändå inte alls sådär bra. Du kan ju allt din himla pruttstubbe.

 • Emilie

  13 oktober, 2010 at 20:02 Svara

  Wow, härliga kontraster i bilderna! Mycket fränare än mina :) Det var en ypperligt fin dag, och jag blir precis som du förvånad över hur vi alltid kommer in på samma ämnen men inte tycks tröttna på att prata om dem ;) Skålen jag köpte på Lagerhaus är superfin på hyllan i köket, nu fattas bara att fylla den med karameller eller annat gott :)

 • Malin

  12 oktober, 2010 at 19:15 Svara

  Ekerö är ett litet paradis på jorden minsann. Jag skulle inte tacka nej till att bo där och minns fortfarande de tre veckorna jag bodde där som perfekta. Bilder på Maran snart, ja tack! Vilka mysiga bilder. Och tack för dina fina kommentarer på sistone. KRAM!

 • Adina

  12 oktober, 2010 at 16:11 Svara

  Vilken härlig dag du verkar ha haft! Att träffa sina kompisar på ett café måste verkligen vara det trevligaste som finns, träffade själv en gammal kompis som ringde och kollade om jag ville hålla honom sällskap ett tag, vi satt precis som du och Emelie och pratade i 2 timmar på ett matställe om allt möjligt. Riktigt uppskattat!
  Riktigt härliga bilder också! Redigerar du dina bilder mycket?

Post a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hej! Jag använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av den här sidan, analysera statistik och kunna personifiera innehållet så det passar besökarna bättre. Genom att fortsätta godkänner du mitt användande av cookies. Vill du läsa min integritetspolicy kan du göra det här.