för att få se årstiderna skifta igen – nu flyttar vi!


Hela hösten och julen har vi förberett för flytt. Rensat, beställt dammsugare, kånkat till Myrorna, jagat skomakarlampor på Tradera, planerat, drömt och oroat oss. I augusti tackade vi nämligen ja till ett förstahandskontrakt på en lägenhet i Gustavsberg, helt baserat på ritningen då det faktiska huset fortfarande höll på att byggas. Med 24 timmars betänketid och en liten svartvit kvadrat att titta på beslöt vi lämna en stor, ljus trea mitt i Vasastan för en mer än dubbelt så dyr, 11 kvadratmeter mindre tvåa långt ut på Värmdö med över en timmes restid till jobb och familj. Det var, så att säga, inte ett helt enkelt beslut.


Men efter fem år i stan längtar jag ut till naturen, och efter fem år i andrahand längtar jag efter något eget (Andreas med såklart, men efter ett annat antal år). Det ska också bli spännande att få göra en helt ny del av Stockholm till sin egen, och att få vara först i en lägenhet (den vi bott i tills nu har inte renoverats sen mitten av 80-talet och lämnar lite att önska). Det blir en längre daglig pendling, men jag tror det blir en härligare och mer konstruktiv ledighet, med några hundra meter till hamnen och svampskogen, promenadvägarna, badstränderna, hästhagarna och målarbänkarna. Framför allt längtar jag efter att få se årstiderna skifta igen. Tiden går så fort när en bor i stan och inte ser trädens alla övergångar under vår och höst.


Så nu får ni hjälpa mig att hålla tummarna för att alla växter överlever flytten och sen trivs någorlunda i sitt nya läge mot öst. Och så vet ni varför jag är lite extra vimsig och fåordig just nu (jisses vad det ska bli skönt när det här är avklarat, jag har grubblat på och förberett för den här flytten i nästan ett halvår nu). Idag packar vi ihop allt vi äger och idag blir också första gången vi får se lägenheten på riktigt (utöver en fasadspaning i oktober). Nervös? Nervös!


Jag kommer sakna den här utsikten, och min tomatodling kommer garanterat att sakna söderläget, men nu byter vi hustaken mot närheten till naturen. Det blir bra.

20 Comments
 • Anki

  12 januari, 2018 at 20:58 Svara

  Kommer bli hur bra som helst! Härligt med nära till natur och fina områden. Jag flyttade i somras från mitt etta som jag bodde i 4 år till en trea i ett annat område. Var också nojjig att jag skulle sakna min lägenhet och det har jag gjort, men jag minns den med glädje och jag gillar även min nya lya. Alltid lite tråkigt att lämna något bakom en som man har gillat och har så många fina minnen med, men ofta blir det bra ändå. Och jag tänker ofta tillbaka på min etta med glädje och kan sakna känslan i den. Men jag har den i mitt minne för alltid! Det kommer du också ha. Ni kommer att trivas, härligt med en helt ny lägenhet också :) Dessutom skaffar man sig nya minnen i sin nya bostad.

  • Alicia Sivert

   18 januari, 2018 at 19:31 Svara

   Så fint sagt, tack! <3
   Jag känner mig faktiskt redan väldigt hemma. Det kommer nog bli bra det här!

 • Helga

  12 januari, 2018 at 18:28 Svara

  Jaaa vad kul!!!!! Trodde nästan ni skulle flytta till en liten sned stuga i skogen men detta känns ju lite rimligare 😉😂😊 även om inget med Stockholms bostadsmarknad verkar rimligt för en som bor i Hbg (av vad jag hört från min svägerska). Eeh rörig kommentar haha. Ska bli superkul att få se när ni kommit i ordning och hoppas att katterna (och ni såklart men du vet… katter ❤) ska trivas!

  • Alicia Sivert

   16 januari, 2018 at 17:22 Svara

   Hahaha jag förstår att mystiken kanske bidragit till lite vildare fantasier än om jag bara sagt som det var direkt ;) Men tycker alltid att det är svårt att skriva om stora saker. I förlängningen hoppas jag också på den där sneda stugan på en enslig ö men tills vidare duger nog detta väldigt bra :)
   Vifslan vrålade hela bilresan ut (hata bur!!!!) men har sen installerat sig snabbast av alla!

 • Linnéa

  12 januari, 2018 at 16:19 Svara

  Vad spännande! Jag förstår verkligen längtan efter naturen, när man bott mitt i en storstad och uppvuxen med naturen runt hörnet. Det är definitivt värt den extra restiden bara för att få komma närmare naturen (tycker jag). Lycka till i den nya lägenheten :)

  • Alicia Sivert

   16 januari, 2018 at 17:03 Svara

   Ja, så känns det verkligen – särskilt om jag ska vara kvar i undervisningsmiljö och ha lediga lov, då vill en trivas hemma. Tack för så fina ord :)

 • Katarina

  12 januari, 2018 at 09:45 Svara

  Vad jag nyfiken har längtat efter det här inlägget :-) Förstår nervositeten! Ser fram emot att följa, hoppas jag, hur lägenheten ser ut vid inflytt och hur ni gör den till er egen. Må väl i naturen!

  • Alicia Sivert

   16 januari, 2018 at 17:01 Svara

   Vad glad jag blir, tack för din eviga uppmuntran Katarina! Det är så roligt att få din respons i kommentarsfältet <3 Jag har fotat massor och hoppas kunna leva upp till förväntningarna ;)

 • Jossan

  12 januari, 2018 at 09:14 Svara

  Så spännande! Håller tummarna för alla växter och ser fram emot bilder senare! Och värsta häftigt att få vara först in i en lägenhet! :D

  • Alicia Sivert

   16 januari, 2018 at 17:00 Svara

   Eller hur, känns så lyxigt att allt är nytt och helt och rent! Tack snälla du :)

 • Silje

  12 januari, 2018 at 08:23 Svara

  Fyrst og fremst: for nokre vakre bilete! Så tøft og spennande med flytting. Alltid litt stress medan det står på, men så godt når ein er framme og i hus. Håper flyttinga går bra, og så ønskjer eg dykk ei kjempefin helg! :)

  • Alicia Sivert

   16 januari, 2018 at 16:59 Svara

   Tusen tack Silje, de är från ett par kvällar innan flytten. Det var som att gamla lägenheten tog farväl med all skönhet den kunde uppbåda – och så fåglarna på det!
   Allt har gått bra och vi kommer säkert att trivas! Ta hand om dig och ha det så fint!

 • Emilia

  12 januari, 2018 at 07:41 Svara

  Så spännande!! Himla lyxigt med ett förstahandskontrakt också, stort grattis!! Jag och min sambo bor ju i studentlägenhet men då jag tar examen nu till sommaren så försöker vi få oss en lägenhet genom bostadskön. Det går ju sådär kan man lätt säga hehe. Men håller tummarna på att något ska dyka upp! Ser fram emot att se bilder på nya området :D Flytten för oss kommer ju också behöva gå en bit utanför stan för att ködagarna ska räcka, lite nervös, har alltid bott på tunnelbanan liksom. Berätta gärna vad du tycker om Gustavsberg som boplats sen när ni hunnit boa in er. Allt gott!

  • Alicia Sivert

   16 januari, 2018 at 16:57 Svara

   Eller hur, det var liksom inte mycket snack om saken när vi fick möjligheten. Hoppas det löser sig för er också snart! Hittills känns Gustavsberg helt rätt <3

 • Cecilia N

  12 januari, 2018 at 07:11 Svara

  Kaos och förväntan och "i vilken låda ligger den?" parallellt med det dagliga livet som inte har mycket till övers för konkurrensen om tiden.
  En period som så småningom lugnar ner sig och planar ut och försvinner.

  Been there i våras-sommaren.

  Må ni trivas och allt bli bra! Och må alla växter klara sig. Det kan vara så att även om överdelen dog kan det finnas liv i rötterna.

  • Alicia Sivert

   16 januari, 2018 at 16:55 Svara

   Tack snälla för så kloka och förstående ord! Jag packadr växterna omsorgsfullt och alla har klarat sig fint fast rumsgranen är lite sned och nu spjälad med en pinne. En låda i taget närmar vi oss vårt nya hem!

 • Jenny

  12 januari, 2018 at 07:01 Svara

  Åh vad spännande med flytt! Tycker det låter underbart med en mindre lägenhet längre från stan, mindre att städa och mer natur att utforska! Hoppas växter, katter och såklart framförallt ni ska trivas hur bra som helst! :D

  • Alicia Sivert

   16 januari, 2018 at 16:54 Svara

   Haha det är sant, men mindre plats för tyg! Vi satsar på fiffig förvaring istället och hoppas det ska gå! Tack för påhejningen Jenny!

Post a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hej! Jag använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av den här sidan, analysera statistik och kunna personifiera innehållet så det passar besökarna bättre. Genom att fortsätta godkänner du mitt användande av cookies. Vill du läsa min integritetspolicy kan du göra det här.