för körsbärssaft & filmisar

”Salighetssaker, det är vad Madicken kallar sånt som hon får
som är så där rent obeskrivligt underbart.”

ur MADICKEN & JUNIBACKENS PIMS av ASTRID LINDGREN, 1976

Mitt i lägerdokumentsdöden tog jag en paus och besökte den lokala Erikshjälpen. Jag kom därifrån med en handfull livsnödvändigheter:

aliciasivert alicia sivertsson glass glas saft saftglas second hand salighetssaker loppis körsbärssaft cherries flowers blommor
Egentligen tycker jag bäst om stora, tunna glas, men ibland tillhandahåller man ju en hel karaff saft och då kan man gott dricka ur lite mindre versioner. Perfekt för mammas hemkokta körsbärssaft, som man ju ändå måste spara lite på.
Annars blir det finemang att dricka whisky ur.

aliciasivert alicia sivertsson second hand salighetssaker loppis flowers blommor english porclain engelskt porslin
Förmodligen den finaste glass och jordgubbs- eller morgonfilmjölksskålen någonsin. Handgraverat engelskt porslin från Wood & Sons.

aliciasivert alicia sivertsson second hand salighetssaker loppis flowers blommor english porclain engelskt porslin wood & sons
Undersidan är lika fin den. Såna här detaljer tycker jag är vad som är viktigt i världen. Som klädda knappar i nacken och blommigt kavajfoder.

aliciasivert alicia sivertsson second hand salighetssaker loppis fairfax american blend cigaretter cigarrer cigarettes cigars burk ask plåtburk tin box vapen family arms
I juni såg jag att Nadja hittat den perfekta plåtburken. Jag älskar plåtburkar och äger redan fler än jag har användning för, men den här bara måste jag ha. Fairfax är dessutom ett av mina favoritnamn i hela världen så jag satt och grämde mig och var avundsjuk i en månad, tills jag nu alltså klev rakt på en egen. Prylfyndarfärdigheten ni vet.
Nu bor mina filmisar i asken (också en livsnödvändighet, såhär tidigt tjugohundratal).

6 Comments
 • Sofia

  9 mars, 2012 at 12:45 Svara

  Sv:
  Ja, eller hur! :D Ja, det är syd att man ibland letar efter något som inte säljs längre :/ Men då har vi ju Eriks Hjälpen till hjälp ;) Haha, vilken tur att jag inte är den enda som tycker det!♥ Åh… Sjalett och handskar… Så tänker jag också se ut när jag skaffar bil! ♥ x

  Älskar porslinet du har fyndat! :D väldigt vackert och från England dessutom.. :3 ♥ xx

 • Amanda Rieem

  11 augusti, 2011 at 11:38 Svara

  ooh läckre prylar!

 • Petter

  6 augusti, 2011 at 22:12 Svara

  sv: Det var minsann en riktigt bra kommentar du skrev där, kändes väldigt fint att läsa det. Tack!

 • Klara

  6 augusti, 2011 at 19:49 Svara

  Det har du rätt i..! Åh, tack så mycket :) Men tyvärr blev smaken helt förskräcklig, det var sista gången jag bakade vegan cupcakes..

 • Hanna

  6 augusti, 2011 at 15:40 Svara

  åh ja, det gör han. fast jag kallar honom för Snape aka snaparn. min morfars hund heter sirius!

 • lovisa/polichinelle

  6 augusti, 2011 at 15:33 Svara

  åh tack så mycket! filmisar är bara för charmigt!

Post a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hej! Jag använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av den här sidan, analysera statistik och kunna personifiera innehållet så det passar besökarna bättre. Genom att fortsätta godkänner du mitt användande av cookies. Vill du läsa min integritetspolicy kan du göra det här.