förnimmelsen av ingenstans

Den senaste tiden i collage.

rör inte min knätofs, aliciasivert, alicia sivertsson, collage, dagens nyheter, dn, sköna hem, drömhem och trädgård, metro, lamp, deer, room, interior, interiour, nordic, scandinavian, clock, coffee, antlers, horn, hjortar, hem, rum, inredning, interiör, kollage, lampa, nordiskt, skandinaviskt
Rör inte min knätofs: Kargt och nordiskt på internationella våtmarksdagen.

swiftly and deftly, aliciasivert, alicia sivertsson, collage, dagens nyheter, dn, aquarelle colour, aquarelle, aquarelle color, swan, ship, missile, sea, ocean, hav, sjö, skepp, båt, båtar, missil, missiler, akvarellfärg, målat, kollage
Swiftly and deftly: Kapprustning (svanarna vann).

Running up, I blew its brains out, aliciasivert, alicia sivertsson, collage, paint, blood, sherlock holmes, morbid, macabre, dog, dead, pistol, gun, Sidney Paget, sir arthur conan doyle, boksidor, blod, hund, fläck, stänk, vapen
Running up, I blew its brains out: Överfall och elände med Sherlock Holmes-sidor som förlaga. Illustration av Sidney Paget.

aliciasivert, alicia sivertsson, collage, dagens nyheter, dn, sköna hem, drömhem och trädgård, metro, gold frame, horse statue, chair, trademark living, bike, bicycle, porcelain dogs, beswick dog, julianne moore, interior, interiour, room, home, förnimmelsen av ingenstans, rum, inredning, interiör, hem, stol, hundar, porslinshund, porslinshundar, häststaty, lampa, cykel
Förnimmelsen av ingenstans: Jag valde min bästa rubrik och mina bästa ting och skapade min bästa miljö. Precis exakt såhär vill jag bo, alltid. Sen tänkte jag att jag skulle se ut som Julianne Moore så hon fick också vara med. Cykellampan nere till höger är det mest fenomenala jag sett (från Trademark Living). Måste bygga!

aliciasivert, alicia sivertsson, Ingmar Bergman, collage, dagens nyheter, dn, stripes, black and white, kollage, potatisuppror, porträtt, kvitto, ränder, man, svartvitt
No. 9057: En ung Ingmar Bergman i censur. Work in progress – eller i väntan på vidare inspiration.

den svarta guldruschen, aliciasivert, alicia sivertsson, collage, dagens nyheter, dn, sköna hem, drömhem och trädgård, metro, gold frame, stains, gold, chair, mug, cup, light bulb, text, inredning, hem, interiör, fläck, fläckar, guld, ram, porträtt, stol, fåtölj, glödlampa
Den svarta guldruschen: Här spårade det ur. Men så kan det gå ibland.

Notera att alla bilder är montage (well, obviously). Fotografier och ord är hämtade ur främst Dagens Nyheter, Drömhem och Trädgård, Sköna Hem, Lantliv, Metro, Sherlock Holmes – the Coplete Illustrated Short Stories av Arthur Conan Doyle samt Boken om Uppfinningar.

16 Comments
 • Emilie

  22 maj, 2012 at 21:43 Svara

  Jag tyckte nog allra bäst om svanbilden tror jag.

 • Emilie

  22 maj, 2012 at 21:33 Svara

  Wow, jag försvann in i en annan liten värld för en stund när jag fick ta del av ditt collage. Vilket superduperfint pyssel. Jag gillar alla fina ord du verkar hitta här och där i olika tidningar. Jag ska börja titta mer efter sådant när jag läser Metro på morgonen! Det enda tidningsurklipp jag någonsin klippt ur och sparat sitter i min dagbok från nian och det är en notis om ett kundvagnsbråk i Vallentuna centrum i affären där jag brukade handla… Dötrist.

 • Alicia Sivert

  20 maj, 2012 at 18:37 Svara

  Puss på er!

 • Nora

  15 maj, 2012 at 20:25 Svara

  Riktigt fint särkilt de där med svanarna!
  Åh tack så hemskt mycket för fina kommentarer. Blir jättesmickrad. Tack!

 • marie

  14 maj, 2012 at 15:43 Svara

  Så himla, himla inspirerande och fint och oh!!

 • Ellen

  13 maj, 2012 at 18:52 Svara

  Alltså dina collage är fantastiska.

 • M I K A E L A

  11 maj, 2012 at 12:31 Svara

  gud vad fint och inspirerande!

 • Marianne

  11 maj, 2012 at 11:11 Svara

  Ji så mycket inspiration i en enda härlig blogg!
  SV: Lampan har ingen stomme, utan det är klistret som håller den:)
  Lång torktid -minst ett dygn!

 • Victoria

  11 maj, 2012 at 09:47 Svara

  Alltså detta är så fint så jag vet inte vad!

 • Calinas

  11 maj, 2012 at 07:00 Svara

  Oj, detta var inspirerande…
  F.ö. har du en mycket SNYGG blogg – det är inte ofta man ser det. :)

 • elin

  10 maj, 2012 at 20:47 Svara

  Alltså den översta. Jag satt och tittade på den i säkert 15-20 minuter. Även fastän det inte är alldeles lagom på arken veckar det som att det kommer fram nytt hela tiden?

 • Isabelle

  10 maj, 2012 at 20:34 Svara

  Tack för dina snälla kommentarer på min blogg! Och ja! Jag fastnade sannerligen för den rödhåriga tösen. Apropå rödhårig så gillar jag din djupa fina hårfärg och din bloggs design kan vara bland den snyggaste jag sett!

  • Alicia Sivert

   10 maj, 2012 at 20:40 Svara

   Tack och bock ska ni ha!

   Sofia: Bra bra bra! Hälften vunnet. Glöm inte visa!

   Isabelle: Tack snälla själv! Färgen är tyvärr urblekt och alldeles normalröd numera, men jag tänker mig ungdomsrevoltiskt illrött till hösten igen.

 • sofia

  10 maj, 2012 at 19:01 Svara

  SÅ BRA! och så väldigt inspirerande. så inspirerande att jag måste åka och köpa mig en collagebok imorgon bitti.

 • Ida

  10 maj, 2012 at 19:00 Svara

  vilka kuliga!!

 • Jessica

  10 maj, 2012 at 18:52 Svara

  Du är en fenomenal collagare, kära Alicia! Alldeles ypperligt är det alltihopa.

Post a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hej! Jag använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av den här sidan, analysera statistik och kunna personifiera innehållet så det passar besökarna bättre. Genom att fortsätta godkänner du mitt användande av cookies. Vill du läsa min integritetspolicy kan du göra det här.