förpinnat 2.2

Andas ut, andas in. Okej, efter att ha gått på Harry Potter igen (ja jag kunde inte låta bli. Emilie kom hit och vi skulle ha Ron-kväll men varken Cherry Bomb eller Driving Lessons gick att få tag på så vi åkte till stan och gick på Dödsrelikerna istället (SJUKT BRA KOMPENSATION)) är jag lite distraherad och inte fullt lika förpinnad längre.

Vad jag tycker är roligast är megaresponsen på förra inlägget (det har ju bara gått nån timma)! Kanske jag borde vara bitter oftare. Jag tycker fortfarande att SL satt ett förpinnat högt pris jag inte har råd med sådär på en gång (så mycket bättre med avbetalning varje månad Emelie, och sån är självklart mycket dyrare här också), och jag tycker man får förpinnat lite valuta för pengarna (Hanna sa det – man borde få betalt för att åka med SL), och babianbajset stinker lika förpinnat illa oavsett (men det var det lustigt nog ingen som anmärkte på). Men jag vet också att kollektivtrafiken är ännu mer förpinnad borta hos er på Skåneslätterna och i Smålandsskogarna och Indien och allt vad det nu kallas utanför huvudstan, så jag ska försöka vara lite tacksam för att jag åtminstone kommer hem och till jobbet i tid nån gång ibland.

Problemet är inte att det är sämre här än någon annan stans, utan att det är sämre än vad det borde vara. Det känns lite dumt att betala ett kort som är värt 180 arbetstimmar och sen ändå behöva ta taxi till jobbet (vilket man åker till för att betala av åkkostnaden) därför att färdmedlet är försenat och inställt på grund av snö på spåren, banarbete, signalfel, växelfel och allt det där som ställde till det så förbaskat förra året och som man på Connex kontor trodde sig vara av med men likförbannat blev det vinter igen.

Och barnvakt på heltid kommer jag inte bli för all lön i världen, hellre slavar jag på restaurangen för 56/h tills döden skiljer mig från kassaapparaten. Och det där med tandförsäkring ska jag titta upp. Och ridning på avbetalning vore något. Och nu har jag ältat det här så det räcker – för idag alltså.

1 Comment
  • Emelie

    10 december, 2010 at 12:21 Svara

    Min pappa säger att ni ska vara glada över er billiga kollektivtrafik! På min tid kostade en enkel biljett 42 riksdaler för ett barn för att åka mellan Skarpnäck och T-Centralen. Det tyckte jag var hyvens billigt i jämförelse med de 58 riksdaler en liknande sträcka (om än långsammare) kostar här nere, med våra kanske-en-gång-i-timmen-tåg! Pruttstubbe!

Post a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hej! Jag använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av den här sidan, analysera statistik och kunna personifiera innehållet så det passar besökarna bättre. Genom att fortsätta godkänner du mitt användande av cookies. Vill du läsa min integritetspolicy kan du göra det här.