försommarfynd från gatuloppis och mormors vitrinskåp

loppis fynd loppisfynd fynda second hand återbruk begagnat begagnad
Här kommer en liten sammanställning av försommarens second hand-rov!

loppis fynd loppisfynd fynda second hand återbruk begagnat begagnad
En majhelg var det nämligen gatuloppis längsmed hela Karlbergsvägen och jag håvade in en hel kasse full med saligheter. Bland annat en parmesankniv och Sven Nordqvists Rävjakten till Andreas (den enda Pettsonbok vi saknat), Thor: the Dark World till mig (bästa slutstriden ever), en roströd klänning som redan blivit årets favorit, en cykelkorg att ha grejer i på balkongen, en dalatupp och ett helt helt underbart fint, ihåligt äpple i glas.

loppis fynd loppisfynd fynda second hand återbruk begagnat begagnad
Jag vet inte vad jag ska ha i det än men en växt vore väl fint? 20:- fick jag det för och det känns rent otroligt att ingen hade knyckt det före mig.

loppis fynd loppisfynd fynda second hand återbruk begagnat begagnad
Det enda Tradera-sökord jag hittills satt mailbevakning på är Beatrix Potter, och tack vare det kunde jag klicka hem en hel liten hög vykort med hennes motiv för ett tag sen. De två till höger ska vi rama in och ha i köket. Jag går i bitar för motivet med trädgårdsmästarmarsvinen, som dessutom är en illustration från en jättefin dikt som handlar just om att älska och ta hand om sin trädgård.

loppis fynd loppisfynd fynda second hand återbruk begagnat begagnad
Apropå trädgård är det främst längtan efter en sån (och strävan efter att göra balkongen så mysig som möjligt) som lurar ut mig på loppisturer just nu. Jag mår så himla bra av att samla inspirationsböcker med vackra bilder och bara sitta och titta på fina morötter och växthus, få vila i den avlägsna men ganska okomplicerade drömmen. Det är riktig meditation för mig och ger mig en paus från tankarna på omvärlden. De här tre inspirationsböckerna hittade jag på standardturen Erikshjälpen Spånga – Myrorna Sundbyberg.

loppis fynd loppisfynd fynda second hand återbruk begagnat begagnad
Naturens Hemligheter av Mari Friend är en minneskalender där en kan anteckna små trädgårdsögonblick från året och läsa om vad som händer, gror och spirar under de olika månaderna. Illustrationerna var så fina så jag köpte den fastän jag redan har en trädgårdskalender. Jag är särskilt svag för naturmotiv i akvarell just nu.

loppis fynd loppisfynd fynda second hand återbruk begagnat begagnad
På Myrorna kom jag över denna mastodontbok, Handbok för Köksträdgården av Lena Israelsson och den innehåller allt från tips om olika grödor och odlingssätt till instruktioner för hur du snickrar en pallkrage eller växtstege. Den här ska jag spara!

loppis fynd loppisfynd fynda second hand återbruk begagnat begagnad
Slutligen är Trädgårdsliv av Anna Lena Einarson som ett förlängt inredningsmagasin på tema trädgård. Perfekt att läsa på semestern i sommar och sen lämna vidare, eller riva inspirationscollage av.

loppis fynd loppisfynd fynda second hand återbruk begagnat begagnad
När jag besökte min mormor och morfar på Kristihimmelfärdshelgen blev jag sponsrad med två blå skålar som mormor inte använder. De var lite naggade men med guldkant och passar bra hemma hos oss.

loppis fynd loppisfynd fynda second hand återbruk begagnat begagnad
Och sist men inte minst har jag funnit denna keramikljusstake, i form av en häst, som blir den femte fålen i mitt julstall!

loppis fynd loppisfynd fynda second hand återbruk begagnat begagnad
Har ni fyndat nåt kul på försommarloppisarna?

12 Comments
 • Jessica Andersdotter

  22 juli, 2017 at 12:39 Svara

  "Naggade men med guldkant" känns så poetiskt på något vis!! Köksträdgården har för övrigt stått i vår bokhylla ca hela mitt liv. Tror Lena Israelsson är en av mammas idoler!! Du får komma och kolla trädgårdsböcker här någon gång – vi har en hel hylla full hehe.

  • Alicia Sivert

   23 juli, 2017 at 16:51 Svara

   Haha ja, det har du rätt i! Vad fint att du snappade upp det, jag tänkte inte ens på det själv :)
   Den är fantastisk! Har ni sett att hon bloggar också? http://odla.eu/ !

 • thea

  13 juli, 2017 at 16:46 Svara

  alltså så himla himla fint, prick ALLT! finns ju knappt bättre fynd än de som en gör på loppis = hinner knipa före alla andra och känner sig som den turligaste personen i universum.<3 hoppas jag också hinner gå på (och fynda på!) någon liten sommarloppis här, alla verkar ha öppet precis när jag jobbar nämligen.

  • Alicia Sivert

   15 juli, 2017 at 07:40 Svara

   Jaamen exakt! Riktig skattletarkänsla!
   Nää vad segt! Jag håller tummarna för att du ska hinna med någon ändå!

 • lopplisa

  12 juli, 2017 at 16:39 Svara

  Så mycket fint!! Så trevligt med sponsrande morföräldrar! Härliga skålar!!

  Mitt senaste loppisköp är ett tyg, turkos botten och med allmogeliknande motiv. Säkert något gammalt IKEA-tyg. En gardinlängd fanns, men med fulvik mittpå. Den får jag bestämt göra något annat av då :) Så synd..

  • Alicia Sivert

   12 juli, 2017 at 18:06 Svara

   Ååh det låter fantastiskt! Ser fram emot vad det kan bli :)

 • Cecilia N

  12 juli, 2017 at 12:00 Svara

  Jag fyndar negativt på loppisar: jag lämnar in, blundar så jag inte får syn på nåt och går ut.
  Men jag har sett en skylt om en "bonnaloppis" och där kanske man kan hitta ullrelaterade saker att rädda. Kanske jag tar mig för att fara dit. Inte för att jag behöver saker utan i så fall att saker behöver mig. Å

  • Alicia Sivert

   12 juli, 2017 at 14:09 Svara

   "Att saker behöver mig" var fint uttryckt, så känner jag ofta. Det bästa vore att själv ha en liten loppisbod, då kunde en rädda allt det där som förtvinar i lådor på vindar, rusta upp och snygga till och fixa nya uppskattande hem utan att behöva behålla allt själv. Som det ser ut nu är det mycket som mellanlandar hos mig och sen åker tillbaka till loppisen eller skänks till vänner när jag tröttnat. Det är ett fint litet kretslopp – men kräver att jag rensar skoningslöst ibland ;)

 • Jossan

  12 juli, 2017 at 09:18 Svara

  Ååh, Beatrix Potters illustrationer är så vackra! Grattis till det fina fyndet! Och den röda hästen var väldigt fin den med! <3
  Själv undviker jag loppis just nu, då jag försöker minska ner på prylar. Så det ska bort lite först innan nytt(för mig) får komma in här. :)

  • Alicia Sivert

   12 juli, 2017 at 14:06 Svara

   Jaa, största inspirationskällan just nu <3
   Jag förstår precis! Hoppas du blir av med det gamla snabbt! Det är ju ett projekt i sig.

 • Linnéa

  12 juli, 2017 at 07:11 Svara

  Jag håller med om att slutstriden i Thor: the Dark World var asgrym, men slutstriden i Spiderman: Homecoming var ännu mer asgrym. Så om du är ett Marvel-fan måste du verkligen gå och se den.
  Du skulle ju kunna göra en liten instalation i äpplet med typ fina snäckor eller udda knappar :)

  • Alicia Sivert

   12 juli, 2017 at 14:05 Svara

   Ååh tack för tipset, vi velade om ifall vi skulle gå och se den ikväll – nu är det bestämt :) Är löjligt svag för Marvelfilm!

   Åååh, ja vad fint! Det ska jag prova :D Tack!

Post a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hej! Jag använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av den här sidan, analysera statistik och kunna personifiera innehållet så det passar besökarna bättre. Genom att fortsätta godkänner du mitt användande av cookies. Vill du läsa min integritetspolicy kan du göra det här.