full steam spacemachine

Jag har försökt sammanställa en löpande text om de senaste, mycket händelserika dagarna i en halv evighet men kommer absolut ingen vart så det får bli en lista med plus och minus istället. Förlåt att jag är tråkig men ’inspiration’ är liksom ett icke-existerande begrepp just nu och jag vill ändå, av någon anledning, dela med mig av ljuspunkter och bottennapp.

söndag:
+ Vi blev klara med lägeruppackningen på en timma!
+ Sexton pers drog hem till Alesundarna för att äta middag, skåla i champagne och ha ölprovning.

måndag:
+ Gjorde nödvändighetsshopping i Vällingby (plus för att jag tog mig i kragen och fick det avklarat).
+ Åt fett god mat med Felix, Felix, Fredrik, Sara och Mattias.
+ Drack fett god sprit med Felix, Felix, Fredrik, Sara och Mattias.
+ Blev fett full och hade fett kul med Felix, Felix, Fredrik, Sara och Mattias.
– Blev aldrig nykter hur jag än försökte.
– Fick ledas hem och var nog ganska odräglig.

tisdag:
– Bakfylla i kombination med allsång.
+ Stod i grillen vilket är lika med att jag kunde höra musiken för en gångs skull.
+ Mando Diao gick förbi mig när jag stod och plockade fram öl.
+ Mando Diao spelade.
+ Lill Lindfors körde snuttar ur En Sån Karl som alldeles för min egen skull.
– Värme från grillen framifrån och från solen bakifrån.
+ Söta utlänningar som flirtar och säger ”cheers”.
+ Söta småpojkar som flirtar på småpojkars vis (grimaserar, leker tittut, tittar på en tills de tappar balansen).
+ Fnittriga tanter som är jätteglada och jättenervösa när de kommer fram och frågar om man inte är kändis för att de är helt säkra på att de sett en förut.
– Överförfriskade vuxna bimbos som skäller, gnäller och dräller.
+ Försäljningsrekord i grillen.
+ Att vända sig om och se Stockholm badandes i gyllene kvällsljus, med inte mindre än sju färggranna luftballonger som stiger mot en turkosrosa himmel!
– Helveteströskeln och att bogsera tunga utebarer och lastkärror över den.
– Soprummet och att tömma sopvagnen där.
– Att jobba 11,5 timmar ståendes.
+ Att komma hem till en mamma som sitter uppe och väntar på en.

onsdag:
+ Sovmorgon.
– Fler gäster än planerat, färre arbetande än planerat.
– Var ansvarig för matsal, uteservering och påfyll samtidigt ett tag. Blev lite i överkant.
– Helveteströskeln.
+ Starka män som hjälper en med diskkärran över helveteströskeln.
– Lyckades välta en diskvagn (tom, som tur var) när jag försökte köra den över helveteströskeln.
– Lyckades stjälpa av en ölflaska från en annan diskvagn jag körde över helveteströskeln så den gick i asfalten och sprängdes som en Molotovcocktail.
– Man får inte lika mycket betalt för få hektiska timmar som för flera slappa.
+ Sjukt värt att sluta tidigt (var hemma 19.00 – rekord!).
+ Första koppen te på en och en halv vecka.
+ Skrev upp mig på massor med arbetspass.
– Skrev upp mig på massor med arbetspass så jag får ingen ledig helg.
– Kommer aldrig hinna läsa ikapp alla bloggar eller få ordning på lägerbilderna.

Och så har jag ett megastort plus på lager! Innan jag åkte till Vindalsö träffade jag fina, fina Emilie för första gången sen i början av oktober. Däremellan har hon hunnit med ett halvår i Oceanien och jag har saknat henne väldigt. Vi gick på café Art och The Old Picture Company i vanlig ordning och sen promenerade vi runt i gamla stan och pratade hästar, Harry Potter och allt annat vi redan diskuterat ett otal gånger men aldrig tröttnar på. Dum som jag är hade jag bara med den analoga 85:an och slö som jag är orkade jag inte anstränga mig så jag har inga vidare kul bilder att visa upp, men jag lånar en Emilie tog av mig i Mårten Trotzigs Gränd.

foto av EMILIE NECKMAN
rubrik ur FULL STEAM SPACEMACHINE av ROYAL REPUBLIC
7 Comments
 • Haz.

  17 augusti, 2010 at 23:29 Svara

  hjälp vad du är vacker!

 • Agnes

  2 augusti, 2010 at 12:43 Svara

  Titta vilken vacker flicka!

 • Emilie

  29 juli, 2010 at 20:24 Svara

  Även om det hade varit kul att lösa en löpande lång text så fungerar punktform också fint! Då får man fantisera mer själv om hur det verkligen gick till ;) Jag väntar dock fortfarande på att få höra mer om scoutlägret så det ser jag fram emot att få läsa om när du finner orken! Bilder vill jag också njuta av, för det borde ju ha blivit en del?
  Jag måste nog berömma mig själv lite och säga att bilden på dig är urtjusig! ;) Fast det är klart att modellen spelar stor roll för bildens resultat också. Tänk att det faktiskt blev ett porträtt utan en enda gubbe i bakgrunden.
  Vår dag var oerhört trevlig, hoppas vi kan ses snart igen innan sommaren är slut! Annars är det ju trevligt att uggla på café i halsdukar och varma kläder också :)

 • Alice

  29 juli, 2010 at 12:14 Svara

  Mycket fin Alicia, väldigt kul att läsa din blogg. Man känner sig direkt tillbaka i lilla gamla Spånga. Nostalgi-härligt på nå' vis.

 • Malin

  29 juli, 2010 at 09:58 Svara

  söt söt vacker söt!

 • Krumelurpillret

  29 juli, 2010 at 08:42 Svara

  Väldans söt är du!

  Men vilket hektiskt liv du har! Förstår inte hur du orkar med. Fast jag förstår heller inte hur jag orkade med mitt sommarjobb förra året, usch. Skara Sommarland för mig är numera Helvetesland.

 • Bajenblomma

  29 juli, 2010 at 05:00 Svara

  Loove the dress, för att prata bloggspråk. Jag väntar otåligt på bilder, mhm!

Post a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hej! Jag använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av den här sidan, analysera statistik och kunna personifiera innehållet så det passar besökarna bättre. Genom att fortsätta godkänner du mitt användande av cookies. Vill du läsa min integritetspolicy kan du göra det här.