glimtar från skolveckan

aliciasivert, alicia sivertsson, tryck, trycktekniker, potatistryck, spegelmonotopi, monotopi, levande verkstad
Den här veckan har vi experimenterat med olika trycktekniker och det har givit mig så enormt mycket av både inspiration och utlopp.

aliciasivert, alicia sivertsson, tryck, trycktekniker, potatistryck, spegelmonotopi, monotopi, levande verkstad
Här har jag gjort potatistryck i form av näckrosblad (fast alla tyckte det var gurkor) och ett litet urtidsdjur – tryckt genom en stencil utskuren i overheadplast. Porträtten till vänster är målade med tuschpenna på en spegel och sen tryckta på fuktigt papper.

aliciasivert, alicia sivertsson, tryck, trycktekniker, potatistryck, spegelmonotopi, monotopi, levande verkstadm triptyk, war of the worlds
Veckans huvuduppgift var att skapa en triptyk inspirerad av musik. Jag gjorde The War of the Worlds genom att rolla färg på en glasskiva och trycka massor av lager i svart och rött. När jag får tag i en enorm scanner någon gång ska ni få se blodet i detalj.

aliciasivert, alicia sivertsson, vädur, fridolf, akryl, måla, målning, akvarell
Och djävulsgeten Fridolf som kom till förra fredagskvällen och som skulle vara Hin Håle själv men som blev en ganska snäll och närsynt vädur därför att mitt undermedvetna spökar till det för mig.

6 Comments
 • Alicia Sivert

  2 december, 2012 at 06:26 Svara

  Tack allihop! Jag är bortskämd med världens bästa vardag.

 • Emilie

  27 november, 2012 at 10:37 Svara

  Vad roligt att få pyssla och dona så mycket! De där tryckgrejerna verkar vara vad min vän Sanna också sysslat med under sitt första år på inredningsdesign :) Man verkar kunna göra oändligt mycket roliga och fina grejer!

 • marie

  20 november, 2012 at 22:25 Svara

  Du verkar minst sagt ha det alldeles makalöst!

 • Fredrikapåvinden

  18 november, 2012 at 16:18 Svara

  Alltså! Åh älskar din konst!!! Färgerna och formen och åh ja!

 • Magda

  18 november, 2012 at 12:12 Svara

  Näckrosgurkorna och urtidsdjuret är mina favoriter, helt fantastiska!

 • Unga fröken Karlsson

  18 november, 2012 at 10:59 Svara

  Himla fint alltihopa. Potatistrycket skulle jag nästan vilja ha som ett tyg här hemma! Typ på väggen, en kudde eller finduk eller nått. :)

Post a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hej! Jag använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av den här sidan, analysera statistik och kunna personifiera innehållet så det passar besökarna bättre. Genom att fortsätta godkänner du mitt användande av cookies. Vill du läsa min integritetspolicy kan du göra det här.