goldwatch blues

I went up for my interview on the 4th day of July. The personnel man he questioned me until I nearly cried, made me fill in forms, until I shook with fear, about the colour of my toilet roll and if my cousin’s queer.

Mick Softleys första arbetsintervju var nog värre än min egen, men han hade ordets gåva så jag lånar tacksamt ett par citat ändå.
Jo, mycket riktigt – jag har idag varit på min första arbetsintervju. Det visade sig nämligen att en av kvinnorna jag rider ihop med är chef för Skansens restauranter och att de hade användning för min sprudlande personlighet och mina starka armar i sommar, under de Stora Dagarna och när-det-behövs. Så efter att, med betydligt större möda än orden får det att låta som, ”slängt ihop” en CV for jag idag på arbetsintervju på Solliden och mötte min ridkompis och potentiella chef under något mer formella former. Det hela fortlöp ganska smärtfritt, jag varken grät eller skakade av rädsla, men visst var jag nervös. Efter fyrtiofem minuter skiljdes vi emellertid åt med avskedsfrasen ”då ses vi i stallet på fredag, och här på måndag”.

Jag tror det innebär att jag fick jobbet, i vilket fall ska jag dit igen på måndag på introduktionskurs för att lära mig hur allting fungerar. Jag tror det kommer bli otroligt roligt!
Jag hade faktiskt tänkt söka jobb på Skansen eftersom jag tycker det är ett trevligt ställe varifrån jag bara har positiva intryck och goda minnen, men det blev inte av i våras och kändes försent nu – tills Malin tog mig i armen och frågade om jag behövde sommarjobb. Ett ypperligt sammanträffande tycker jag, och en väldigt bra start på, och förhoppningsvis utveckling av, mitt arbetsliv.

Vad jag kommer få göra? Det är en bra fråga som jag ska svara noggrannare på efter introkursen. Kassapersonal är prio som jag förstår det.

He took me outside to where the gravestones stand in line. ”This is where we bury them, in quickstone and in lime, and if you’re going to work for us this you must agree – that if you’re going to die, please do it during tea break.”

rubrik ur GOLDWATCH BLUES av MICK SOFTLEY genom DONOVAN
4 Comments
 • Emilie

  11 juni, 2010 at 12:20 Svara

  GRATTIS! Skansen är säkert trevligt att jobba på men säkert en del stress också :) Jag har inte varit där på evigheter (ungefär två år) men nu blir det verkligen dags om du nu ska jobba där!

 • Mimmmmi

  9 juni, 2010 at 22:57 Svara

  WOHU! Stort grattis ju! Åh Skansen av alla ställen, inte fy skam där inte. Om det är restaurang du ska jobba med så är det en tuff bransch men man lär sig väldigt mycket som man har nytta av på andra arbetsplatser senare!

  Stort lycka till och grattis :)

 • Lucas

  9 juni, 2010 at 20:53 Svara

  Sån där tur har man bara inte! Oförskämt nästan.

 • Bajenblomma

  9 juni, 2010 at 20:01 Svara

  Grattis! Önskar att en sån möjlighet föll i mina händer bara sådär. Kanske ska man börja rida? Eller flytta till storstan?

Post a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hej! Jag använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av den här sidan, analysera statistik och kunna personifiera innehållet så det passar besökarna bättre. Genom att fortsätta godkänner du mitt användande av cookies. Vill du läsa min integritetspolicy kan du göra det här.