grådvärgarna tre år

Kattallergiker se upp! Här kommer en bildbomb.


I måndags var det nämligen Tofslans och Vifslans treårsdag! Det betyder att det är drygt ett år sen Andreas scrollade fram blocketannonsen och jag skrek rakt ut ”DEM! RING! NU!” och Andreas ringde och sen satte vi oss på en buss medan vi skakade av nervositet. För drygt ett år sen kom pappa och hämtade oss och två kattburar med bilen och Vifslan pep hela vägen tillbaka. Sen dess har de hunnit med följande:


Första natten trillade Tofslan ner bakom bokhyllan och var borta i flera timmar medan vi letade och letade och hade ont i magen av oro. Först framemot lunch gav hon ifrån sig världens minsta pip och vi kunde lokalisera ljudet, skruva isär bokhyllan, plocka fram den stackars katten och alla dammråttor. Jag sågade till plywoodskivor och täppte igen vartenda hålrum som kunde rymma så mycket som en tass ens och tycker fortfarande det är otroligt att hon återhämtade sig så snabbt efter den starten.


Vifslan var bekväm med sitt nya boende omedelbums. Så himla social och orädd katt?


I maj flyttade jag och Andreas ihop i en ny lägenhet och katterna fick takutsikt.


Under genomsökandet av sitt nya hem välte de allt som kunde vältas (inklusive en 100 x 85 cm stor målning) men ramlade i alla fall inte ner bakom några möbler.


Jag broderade dem en egen kudde.


Tofslan knyckte deg.


Och höll oss vakna hela nätterna och för att sen tjura när hon inte fick mat i tid på morgonen.


Varje kväll blir Tofslan galen och sätter sig vid väggen med öronen bakåtstrukna och ögonen uppspärrade, sveper och sveper med svansen varpå hon plötsligt gör ett karateskutt rätt upp i luften, skjuter ifrån mot väggen och skenar in i ett annat rum. Jag har fortfarande aldrig lyckats filma det men en dag ska ni få se.


Vi tittade på regnet.


Gosade.


Vifslan lärde sig sitta på kommando.


Vi firade födelsedagar.


Jul.


Var förkylda.


Sov i varenda möjlig och omöjlig låda.


Lekte sork bland soffkuddarna. Här är en video.


Tofslan gjorde det här.


Vifslan lekte korv med bröd.


Det har varit ett år av dålig sömn, ständig skräck för att grannarna ska klaga över nattliga racerlekar, sönderslagna prydnadsföremål, klomärkta köksmöbler, hår i maten ögonen och på tandborsten, stulna suddgummin, uppbrutna garderober och oändlig kärlek. Jag mår så himla bra av att bo ihop med dessa yrväder och trots att jag aldrig trodde att jag skulle komma överens med en katt har de här damerna blivit mina bästa vänner. Jag saknar dem på vägen hem från jobbet, jag pratar om dem oavbrutet och när jag är hemma måste jag hela tiden ta ett varv för att se vad de har för sig. Jag blev crazy cat lady på en kvart, men framför allt blev Tofslan och Vifslan del av familjen på ett ögonblick. Jag älskar dem så mycket, mina små vandaler till grådvärgar.

36 Comments
 • Linnéa

  2 maj, 2016 at 15:11 Svara

  Åh vad jag vill skaffa en katt när jag ser dina! De ser så mysiga ut <3

 • Jess

  30 april, 2016 at 15:48 Svara

  Ett så kärleksfullt inlägg, katter alltså <3

 • Wilda

  28 april, 2016 at 20:30 Svara

  Njuter av varenda ord och känner igen kärleken till min egen kattskatt. Vet preciiiis vad du menar med karateskutt som tar sats från väggen. Helgalet! Tack för ett supermysigt kärleksbombat inlägg! Ser fram emot att träffa dina skatter. De är ju så vackra så att det förslår!

  • Alicia Sivert

   2 maj, 2016 at 18:50 Svara

   Haha ja! Vad är det de håller på med när de gör så? Vifslan gör det aldrig! Fast hon har andra tokigheter för sig förstås…
   Ja! Tack själv <3 Det ska du få göra!!!

 • Maja

  28 april, 2016 at 19:59 Svara

  Låter så mysigt att tycka om katter och bo med en eller flera. Men jag är rädd för katter (byter trottoarsida om jag ser en katt och jag går själv..) och ganska så allergisk.. men en dag kanske jag blir botad. :-P

 • Ruth | HungryHeart.se

  28 april, 2016 at 12:39 Svara

  Alltså, så charmiga och fina och söta och gosiga och härliga och roliga att jag bara smäller av! <3<3<3 GRATTIS Tofslan och Vifslan! Jag är glad att vi får följa dem genom din blogg.

 • Anki

  27 april, 2016 at 15:31 Svara

  Så fina katter<3 Förstår du är glad att du har de två sötingarna :)

 • Camilla

  27 april, 2016 at 15:08 Svara

  Grattis på födelsedagarna hörni, tack för att ni gjorde Alicia till en Crazy cat lady – jag uppskattar det verkligen!

 • Lili

  27 april, 2016 at 11:39 Svara

  Vilket otroligt fint inlägg! Gjorde mig på mycket bättre humör denna pms-kantade och väldigt regniga aprildag. Så söta de är och jag älskar "lekte korv med bröd". Haha!

  • Alicia Sivert

   28 april, 2016 at 07:34 Svara

   Åh hurra vad bra! Korv med bröd är min favvolek också ;)

 • Linnea Aurora

  27 april, 2016 at 11:28 Svara

  Det här är 100% det bästa inlägget jag NÅGONSIN sett, ahh, älskar det!

 • Linnéa Elisabeth

  27 april, 2016 at 11:02 Svara

  Sikka underbara odågor!! Grattis till dom!

 • Jessica

  27 april, 2016 at 10:18 Svara

  Alltså!!!! De är så HIMLA fina och du har skrivit så fint om dem och ÅÅH älskar att du är crazy cat lady med mig numera! <3

 • Anni

  27 april, 2016 at 10:15 Svara

  <3

 • hanna, förbanna

  27 april, 2016 at 09:24 Svara

  grattis, Tofslan och Vifslan! <3 Älskar för övrigt katter som klämmer ner sig i alldeles för små lådor!

 • Mikaela

  27 april, 2016 at 08:38 Svara

  Alltså de är så gulliga!!! Och vilket fint inlägg, grattis till Tofslan och Vifslan!

 • tone

  27 april, 2016 at 07:35 Svara

  Eg smilte meg gjennom heile dette innlegget! Ingenting er betre enn kattar, og dine to verkar heilt fantastiske. <3

 • Anna Back

  27 april, 2016 at 06:35 Svara

  Ohh, så fint skrivet! Jag har en katt som fick flytta hem till mig från ett katthem för tre år sedan. Det är så underbart att ha någon som väntar på en innanför dörren när man kommer hem från jobbet. <3

  • Alicia Sivert

   28 april, 2016 at 07:30 Svara

   Ja, att hålla på med djur i sin vardag är verkligen terapi!

 • Helga

  27 april, 2016 at 06:00 Svara

  Asså så fint inlägg! Jag blir så glad för din skull att du får uppleva den stora kattkärleken (och lite avis såklart!). På bilden med jordgloben haha kan verkligen se busigheten i ögonen.

  • Alicia Sivert

   28 april, 2016 at 07:29 Svara

   Ååh men jag hoppas ni hittar en allergivänlig kärlek! <3 Och visst? Hehehehe, full med fuffens!

 • Sandra

  27 april, 2016 at 05:14 Svara

  Så mycket kärlek i det här inlägget <3 Tänk vad fint det är när livet för en samman med individer en passar så bra ihop med. Är så glad över att ni får vara en liten familj och hipp hipp hurra i efterskott till dina grådvärgar!

  • Alicia Sivert

   28 april, 2016 at 07:29 Svara

   Jaa, det är otroligt hur rätt det kan bli, nästan på slump! <3 Tack Sandra!

Post a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hej! Jag använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av den här sidan, analysera statistik och kunna personifiera innehållet så det passar besökarna bättre. Genom att fortsätta godkänner du mitt användande av cookies. Vill du läsa min integritetspolicy kan du göra det här.