Halloween i Rosenhed


Förra året firade jag Halloween ute hos Jessica i Rosenhed, men det blev inte av att jag visade er bilderna. Jag tror jag tyckte de var för mörka och oinspirerande, men när jag kollar nu känner jag bara att häxstämningen är på topp! Så, bättre sent än aldrig, här är förra årets Halloween:


Jessica hade gjort jättefina dekorationer till högtiden, bland annat en magisk dörrkrans.


Och oktoberdunklet satte stämningen högt!


Det var första gången jag var i Rosenhed så Jessica visade mig runt och lät mig klämma på några av hennes mest magiska skatter, denna ryska ask till exempel!


Mot hennes sovrumsvägg avtecknade sig en hel flock kråkfåglar på väg till Blåkulla.


Och överallt fanns konstverk och detaljer att undersöka närmare.


Plus att Lumos behövde pussas på!


När det började skymma gick vi ut på en promenad.


Vi kollade in Gnestas främsta sevärdhet: en söt röd bil med en ful kattmålning på motorhuven. Jessica och jag hade matchande Gryffindorhalsdukar och förhäxade allt vi såg.


Vid ett av grannhusen hängde ett bokskåp där en kunde låna och lämna in böcker bäst en ville. Så fint!


Vi hämtade Lucius Malfoy på stationen och återvände sen till det rosa huset. Nu var hela himlen giftigt magentafärgad.


Vi lagade mat och tände ljus.


Jag lånade Lucius trollstav och försökte köra en version av aguamenti fast som frammanade kaffe men misslyckades.


Tur att Bertie Bott fyllt på förråden i alla fall.


Och så åt vi och pratade (mest om Harry Potter) tills det var dags att ta kvastarna till Blåkulla!

Läs också:
+ Sommarbesök i Rosenhed

7 Comments
 • Jessica

  16 november, 2016 at 12:26 Svara

  ÅHHHHH vad mysigt vi hade det!!!!!!!!! Vill tillbaka nu ju, så fin kväll!!! Och jag gillar bilderna :D:D Och den sista på Lumos är så söööööööt fina lillkatten.

 • Vicky

  1 november, 2016 at 01:26 Svara

  fy tusan var MYSIGT!!!!! vill också harry potta! gud alltså btw på att jag alltid trott att jag var gryffindor (sedan typ 12 år gammal hogwarts.nu) men inte gjort test sedan dess och min roomie ba "gör pottermoretestet" jag ba ok och sedan var så nära på att SPOTTA UT COLA PÅ SKÄRMEN när jag fick SLYTHERIN!!!!!!!!! alltså livskrisen!!!!!! fast iaf inte hufflepuff, DET hade fan varit döden

  • Alicia Sivert

   3 november, 2016 at 16:46 Svara

   Hahahaha alltså Pottermore, breaking hearts since 2011! Vad fick du för patronus då???

 • felicia

  31 oktober, 2016 at 11:49 Svara

  fina bilder

 • Wilda

  31 oktober, 2016 at 09:04 Svara

  Men åh vilket himla fint inlägg! Känns som att jag fick njuta av en Halloweenfest ändå nu. :D Underbara dekorationer och så det där bokskåpet som ju känns som en dröm <3

  • Alicia Sivert

   3 november, 2016 at 16:44 Svara

   Hurra!! :D Men alltså ja! Bästa idén någonsin!

Post a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hej! Jag använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av den här sidan, analysera statistik och kunna personifiera innehållet så det passar besökarna bättre. Genom att fortsätta godkänner du mitt användande av cookies. Vill du läsa min integritetspolicy kan du göra det här.