handbunden bok med akvarellpapper och broderade initialer

aliciasivert alicia sivert sivertsson handbunden bok binda böcker bok handbinda hand bound book bookbinding binding books återbruk broderi handbroderi embroidery needlework stjälkstygn broderade initialer omslag pärm pärmar tyg klä klädda anteckningsbok målarbok skrivbok akvarell vattenfärg friluftsmåleri artist's book sketch sketches watercolor watercolour måla måleri målning diy do it yourself gör det själv skapande
Wow, vilken power det ingav mig att skriva den där rubriken. Det är något så djupt tillfredsställande med att skapa någonting från grunden. Bara att laga, förbättra eller göra om någonting ger en skön känsla av kontroll och självständighet som jag tror är viktig att utveckla i dagens beroende-/konsumtionssamhälle, men att dessutom få skapa någonting i flera steg, som uppfyller alla ens visioner… Ja, jag säger det igen: wow!

aliciasivert alicia sivert sivertsson handbunden bok binda böcker bok handbinda hand bound book bookbinding binding books återbruk broderi handbroderi embroidery needlework stjälkstygn broderade initialer omslag pärm pärmar tyg klä klädda anteckningsbok målarbok skrivbok akvarell vattenfärg friluftsmåleri artist's book sketch sketches watercolor watercolour måla måleri målning diy do it yourself gör det själv skapande
Efter grafik- och bokbinderikursen i Uttersberg föddes en idé inom mig om att skapa en anteckningsbok för friluftsmålningar. Eller ja, det var en av alla idéer som föddes.

aliciasivert alicia sivert sivertsson handbunden bok binda böcker bok handbinda hand bound book bookbinding binding books återbruk broderi handbroderi embroidery needlework stjälkstygn broderade initialer omslag pärm pärmar tyg klä klädda anteckningsbok målarbok skrivbok akvarell vattenfärg friluftsmåleri artist's book sketch sketches watercolor watercolour måla måleri målning diy do it yourself gör det själv skapande
Jag har massor av akvarellpapper av sämre kvalitet kvar från tiden innan jag började investera i mitt måleri. Idag skulle jag inte göra en ”riktig” målning på material under 300 gram för jag vet att pappret inte är värt min tid. Samtidigt finns det bara ett visst antal tack-kort en behöver göra per år och den där bunten budgetpapper minskade inte direkt snabbt. Men i en anteckningsbok skulle de passa fint! För snabba skisser, små miljötolkningar, minnen och noteringar ute i det fria.

aliciasivert alicia sivert sivertsson handbunden bok binda böcker bok handbinda hand bound book bookbinding binding books återbruk broderi handbroderi embroidery needlework stjälkstygn broderade initialer omslag pärm pärmar tyg klä klädda anteckningsbok målarbok skrivbok akvarell vattenfärg friluftsmåleri artist's book sketch sketches watercolor watercolour måla måleri målning diy do it yourself gör det själv skapande
Så jag band en frikkin bok. Jag blev så exalterad när jag väl börjat att jag inte kunde avbryta för att åka och köpa bokbindarlim. Istället sydde jag inlagan med vaxad lintråd och limmade pärmarna med textillim. Jag slarvade och limmet blödde igenom på framsidan vilket ni kan se som ljusa fläckar på bilderna, men det har jag lyckats gnugga bort i efterhand. Vi får väl se hur det håller!

aliciasivert alicia sivert sivertsson handbunden bok binda böcker bok handbinda hand bound book bookbinding binding books återbruk broderi handbroderi embroidery needlework stjälkstygn broderade initialer omslag pärm pärmar tyg klä klädda anteckningsbok målarbok skrivbok akvarell vattenfärg friluftsmåleri artist's book sketch sketches watercolor watercolour måla måleri målning diy do it yourself gör det själv skapande
Så fort jag var klar ville jag göra en till, så nu kommer nog den där högen med skräppapper både minska och faktiskt komma till användning! Jag blev nämligen dubbelt så sugen på att parkbänksmåla med denna i väskan.

aliciasivert alicia sivert sivertsson handbunden bok binda böcker bok handbinda hand bound book bookbinding binding books återbruk broderi handbroderi embroidery needlework stjälkstygn broderade initialer omslag pärm pärmar tyg klä klädda anteckningsbok målarbok skrivbok akvarell vattenfärg friluftsmåleri artist's book sketch sketches watercolor watercolour måla måleri målning diy do it yourself gör det själv skapande
25 uppslag lång.

aliciasivert alicia sivert sivertsson handbunden bok binda böcker bok handbinda hand bound book bookbinding binding books återbruk broderi handbroderi embroidery needlework stjälkstygn broderade initialer omslag pärm pärmar tyg klä klädda anteckningsbok målarbok skrivbok akvarell vattenfärg friluftsmåleri artist's book sketch sketches watercolor watercolour måla måleri målning diy do it yourself gör det själv skapande
Tyget är förresten från en gammal linnekjol jag klippt sönder, och jag broderade mina initialer lite snabbt med stjälkstygn på framsidan, bara för att göra nåt liksom.

aliciasivert alicia sivert sivertsson handbunden bok binda böcker bok handbinda hand bound book bookbinding binding books återbruk broderi handbroderi embroidery needlework stjälkstygn broderade initialer omslag pärm pärmar tyg klä klädda anteckningsbok målarbok skrivbok akvarell vattenfärg friluftsmåleri artist's book sketch sketches watercolor watercolour måla måleri målning diy do it yourself gör det själv skapande
Kreativt tänkande och praktisk hantverkskunskap är fanimig en superkraft. Måtte vi lära barnen det!

aliciasivert alicia sivert sivertsson handbunden bok binda böcker bok handbinda hand bound book bookbinding binding books återbruk broderi handbroderi embroidery needlework stjälkstygn broderade initialer omslag pärm pärmar tyg klä klädda anteckningsbok målarbok skrivbok akvarell vattenfärg friluftsmåleri artist's book sketch sketches watercolor watercolour måla måleri målning diy do it yourself gör det själv skapande mårbacka mårbackapelargon pelargon
För att genast bryta magin med det nya, det rena, det orörda, gjorde jag en snabb akvarell av precis det jag hade framför mig: en liten glasvas med en blomklase och ett blad från min mårbackapelargon.

aliciasivert alicia sivert sivertsson handbunden bok binda böcker bok handbinda hand bound book bookbinding binding books återbruk broderi handbroderi embroidery needlework stjälkstygn broderade initialer omslag pärm pärmar tyg klä klädda anteckningsbok målarbok skrivbok akvarell vattenfärg friluftsmåleri artist's book sketch sketches watercolor watercolour måla måleri målning diy do it yourself gör det själv skapande mårbacka mårbackapelargon pelargon
Nu är boken invigd och redo att följa med mig på sommarens målarutflykter. Den har faktiskt redan hängt med till Waldemarsudde två gånger, men det får ni se mer av en annan dag!

Tags:
22 Comments
 • Jessica Andersdotter

  22 juli, 2017 at 12:32 Svara

  SÅÅ JÄKLA FIN!!!!!!!!

 • Mikaela

  19 juli, 2017 at 17:22 Svara

  ÄLSKAR det här, så jäkla fint! Och du har ju redan fyllt den med fantastiska målningar om det är den du målat i som jag sett på instagram!

  • Alicia Sivert

   23 juli, 2017 at 16:53 Svara

   TACK :D Det stämmer bra det! Får göra ett inlägg med genomgång av den när den är full :) Det går ganska fort!

 • Sofie

  10 juli, 2017 at 13:54 Svara

  Åh, wow! Super fint ju! Och en jättebra idé! Kanske också ska skaffa mig en liten "målarbok". Vad duktig du är!

  • Alicia Sivert

   12 juli, 2017 at 07:14 Svara

   Tack så jättemycket :) Det tycker jag verkligen du ska göra!

 • Anna Back

  10 juli, 2017 at 07:43 Svara

  Så otroligt fint. Blir riktigt sugen på att göra mig en egen bok. Vad har du använt för material till omslaget. Någon kartong? Jag försökte göra ett omslag en gång, men allt blev bara buckligt och inte alls snyggt…

  • Alicia Sivert

   12 juli, 2017 at 07:13 Svara

   Tack Anna, vad kul att du blir inspirerad! Jag tog en tjock kartong jag hade i en låda bara, tror den kan ha varit bokomslag nån gång (om jag typ klipper collage ur en bok brukar jag spara pärmkartongen). Lycka till! <3

 • Wilda

  9 juli, 2017 at 08:29 Svara

  oh. tappade andan vid första anblicken. så vackert och proffsigt gjort. och ja, den där känslan är oslagbar. så himla fint Alicia. och älskar hur du gör allt så DU <3333

  • Alicia Sivert

   12 juli, 2017 at 07:12 Svara

   Tack Wilda <3 Kändes som att vi hade lite connection genom det här projektet – tänker ju på dig när jag tänker på böcker liksom.

 • lopplisa

  8 juli, 2017 at 09:20 Svara

  Shit så fin!! Vilket proffsverk! Och så med penselfodralet intill! :) <3

  Jag testade bokbinderi på nybörjarnivå för några somrar sedan (på Eskilstuna folkhögskola), Vansinnigt trevligt!!

  • Alicia Sivert

   8 juli, 2017 at 09:22 Svara

   Tack ska du ha :D
   Åh vad roligt! Jag skulle gärna gå en lite längre kurs!

 • Katarina

  7 juli, 2017 at 12:40 Svara

  Målarpapper och broderiomslag, det känns väldigt du. Galet vacker. Och nu fick jag en sådan där galen idé att din kattbok skulle vara broderad med tråd tvinnad av katthår :-)

  • Alicia Sivert

   7 juli, 2017 at 20:10 Svara

   Tack, det stämmer nog ;) Haha ja, så långt har jag inte kommit än! Spinna har jag heller aldrig gjort, så det vore också ett bra Monthly Makers-bidrag på månadens tema!

 • Tyg och otyg

  7 juli, 2017 at 08:31 Svara

  Jäkligt snyggt gjort måste jag säga; man kan inte se eller tro att det är ett förstlingsverk! Bokbinderi har jag faktisk aldrig prövat (nu hör jag Monthly Makers-klockorna börja ringa i öronen…) trots att jag till och med har en kompis som är bokbindare.

  • Alicia Sivert

   7 juli, 2017 at 20:09 Svara

   Tack snälla Ida :D
   Vilken saga det låter som, "Min vän bokbindaren"! Tror verkligen att du skulle gilla det här, hoppas du tar tema-tillfället i akt ;)

 • Linnéa

  7 juli, 2017 at 07:45 Svara

  Åh har undrat vad du skulle göra med broderiet och måste säga att resultatet blev ju väldigt snyggt!

  • Alicia Sivert

   7 juli, 2017 at 08:27 Svara

   Haha ja! Det hade ju varit roligare att göra nåt lite mer avancerat men jag kom på preciiis när jag skulle limma på tyget att det måste ju vara något på framsidan, så det är ett hafsbroderi. Men blev ändå ganska trevligt :)

 • Emelie Arvidsson

  7 juli, 2017 at 07:28 Svara

  (När jag lämnat kommentar på tidigare inlägg har jag valt namn/webbadress, men de har aldrig publicerats? Jag har bara skrivit mitt namn, inte nån webbadress -har det nåt med det att göra?)

  • Alicia Sivert

   7 juli, 2017 at 08:25 Svara

   Åh, men vad bra att du säger det! Det kan säkert vara det som spökar men jag har ärligt talat inte knäckt koden med Bloggers spamfilter än… Nu hittade jag i alla fall din kommentar om friluftsmåleri i Törnrosdalen så den har jag publicerat! :) Tack för att du fortsätter försöka trots att det krånglar, det betyder himla mycket för mig <3

 • Emelie Arvidsson

  7 juli, 2017 at 07:20 Svara

  Vad fin! Gött att få användning för pappren! Har sett tutorials men har aldrig fått tummen ur……
  Ha det gott!

  • Alicia Sivert

   7 juli, 2017 at 08:23 Svara

   Tack! Hoppas du får tummen ur, det var roligt och ganska beroendeframkallande :)

Post a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hej! Jag använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av den här sidan, analysera statistik och kunna personifiera innehållet så det passar besökarna bättre. Genom att fortsätta godkänner du mitt användande av cookies. Vill du läsa min integritetspolicy kan du göra det här.