hej modebloggen

Mellandagsrean är grejen! Inte för att det fanns så mycket särskilt intressant kvar när jag väl hade några timmar lediga att spendera på stan, men för principen att affärerna säljer ut allt som är rött. And my favorite colour is red.

aliciasivert alicia sivertsson kläder träd vinter kofta rött spets kavaj sextiotal 60-tal tunika gul lusekofta norsk second hand H&M
Här är i alla fall några av vinterns bästa fynd. Dessutom hittade jag drömkjolen (mörkblå pennkjol med guldknappar som jag glömde ta med ut till trädet), ett antal röda strumpbyxor, underkläder samt (äntligen) en byxmodell jag kan stå ut med att ha på mig (tack Cubus!).

aliciasivert alicia sivertsson kläder vinter kofta rött lusekofta norsk second hand myrorna
Den här norska lusekoftan fångade min blick och mitt bultande hjärta på Myrorna för ungefär en månad sen. Tyvärr var den hårt kramad i näven på en annan tjej och jag spenderade några plågsamma minuter av vånda och ångest i provrummet bredvid medan jag hörde hur hon vände och vred sig, diskuterade med sin kompis och drog i koftan som jag JAG VILLE HA MÅSTE HA SKULLE HA. När jag kom ut och såg att hon mot all sans och förnuft lämnat kvar den på avhängningsstången blev jag så materialistiskt lycklig att jag tog ett par danssteg. 250 kronor och perfekt på alla vis. Jag har lite flyttat in i den.

aliciasivert alicia sivertsson kläder rött spets H&M
Hittade en röd och en svart spetströja på H&M à hundra riksdaler. De har fina klädda knappar i nacken och jag hade den röda på mig när jag var på middagsbjudning hos mormor och morfar iförrgår. Dessutom en kort röd kavaj i spets, för 150.

aliciasivert alicia sivertsson kläder träd vinter sextiotal 60-tal tunika gul second hand Halling klänning batik
Och så det kanske bästa. Mormor hade rotat fram den förmodligen mest fantastiska lilla sextiotalsklänning som någonsin funnits. Den är handsydd och färgad av Björn Hallings mamma (de hade gotländskt sommarhus i närheten av vårt på den tiden), ringad i ryggen och troligen oanvänd. Jag ser ut som tagen direkt från Twist & Shout när jag har den på mig. Ni ska få se nån gång.

aliciasivert alicia sivertsson kläder sextiotal 60-tal tunika gul second hand Halling batik klänning
Klassisk batik och jag drar verkligen inte jämt. Jag jätteavskyr det. Men det här är ju som ett helt konstverk. Cmon cmon cmon cmon, baby, now!

Och det var allt ifrån garderoben och er bästa modeblogg för idag.

3 Comments
 • Emilie

  10 januari, 2011 at 20:14 Svara

  Jag är precis som du, inte haft en sekund ledig att gå ut och shoppa i mellandagsrean, så jag är glad för din skull att det blev av för din del! :) (efter att jag fick reda på hur mycket mina vaccinationer till Asien kommer kosta så blev det ingen shopping alls för mig, vare sig i mellandagsrean eller efter). Jag gillar din stil att hänga upp saker i trädet och visa upp, mycket mer intressant, vackert och originellt än att bara lägga grejerna på sängen och knäppa kort :) Finfint!

 • Ellen Relander

  10 januari, 2011 at 18:17 Svara

  Åh vilken fin kommentar, tack så jättemycket!

 • Carro

  10 januari, 2011 at 14:43 Svara

  Koftan var heelt underbar! Jag hade dansat riverdance om jag lyckats fått tag på den ;)

Post a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hej! Jag använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av den här sidan, analysera statistik och kunna personifiera innehållet så det passar besökarna bättre. Genom att fortsätta godkänner du mitt användande av cookies. Vill du läsa min integritetspolicy kan du göra det här.