hjärtekatten Malika


Minns ni hjärtekatten Farid? Han kom inte riktigt iväg som han skulle till posten. Anledningen var att jag fick flyt och började virka en till katt så snart han var färdig.


Malika.


Jag använder restgarner jag råkar ha över från något annat projekt när jag virkar hjärtekatterna, därför blir alla lite olika beroende på garnets kvalitet och tjocklek, samt billiga för mig att producera. Men eftersom jag såg i sökhistoriken att någon hittat hit genom att googla ”bästa garnet till hjärtekatt” tänkte jag ändå nämna att i både Farids och Malikas fall har jag använt Tilda från Svarta Fåret. Det är 50% akryl och 50% bomull och funkar bra till att virka små mjukisdjur!


Hjärtat har jag tovat i fårull.


Liksom ögonvitorna.


Såhär skriver Therese och Susanne, initiativtagare till Hjärtekatten:
”Ibland tar livet oväntade vändningar. Som när ett litet barn föds med hjärtfel och måste tillbringa sin första tid i livet på en barnhjärtavdelning. När sådant händer är det lätt att känna sig osäker och rädd – och då behöver man trygghet. Någonting att hålla sig fast vid. Någonting som påminner om att det lilla barnet är unikt och speciellt. Inte bara sjukt. Någonting konkret och pedagogiskt men samtidigt mjukt och tröstande. Någonting som en Hjärtekatt.”


Nu är både Farid och Malika ihoppackade med namnlapp och ska snart lämnas in på posten (så vida jag nu inte börjar jobba på en tredje).

Mönstret finns på svenska och engelska och här finns info om vart du som vill göra en hjärtekatt ska skicka den, samt beskrivning på hur du går till väga om du inte själv kan virka, men vill finansiera garnet åt någon annan.

Malika är också mitt bidrag till Fredrikapåvindens sypepp!

10 Comments
 • Freja

  16 februari, 2015 at 22:01 Svara

  Så fina de är och vilken fantastisk användning de kommer att få, som tröst till någon liten!

 • lovisa

  8 februari, 2015 at 17:14 Svara

  åh men vilka otroligt söta, på alla de sätt som finns.

 • Jessica

  7 februari, 2015 at 17:05 Svara

  Men gud så fantastiskt och fint! Virka såna här smådjur är ju hemskt mysigt. Måste nog göra en…

  • Alicia Sivert

   8 februari, 2015 at 15:12 Svara

   Ja, det är ett så bra initiativ och skönt att variera större projekt med! Väldigt avslappnande och prestationslöst. Jag tycker liksom inte att de här katterna är särskilt vackra – men det är heller inte poängen. Kan tänka mig att göra såna här av alla mina gamla bomullsgarner som inte används till något särskilt.

 • Vajb

  7 februari, 2015 at 00:33 Svara

  sååå söta!

 • Mikaela

  6 februari, 2015 at 15:34 Svara

  Det här är så fint <3 Är övertygad om att barnet som får en av dessa katter kommer att älska dem högt!

  • Alicia Sivert

   8 februari, 2015 at 15:10 Svara

   Jag hoppas det! Att den ska kunna vara en liten pepp i alla fall :)

Post a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hej! Jag använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av den här sidan, analysera statistik och kunna personifiera innehållet så det passar besökarna bättre. Genom att fortsätta godkänner du mitt användande av cookies. Vill du läsa min integritetspolicy kan du göra det här.