hur jag och min broderade koltrasttröja hamnade i boken Nära fåglar


I mars fick jag ett mail med rubriken ”Fågelboksförfattare söker kontakt”. Åsa Ottosson hade hittat bilderna av min broderade koltrasttröja och var nyfiken på min relation till fågeln.


Jag trotsade min telefonfobi och lät mig bli uppringd för en intervju. Klumpen i magen släppte efter bara ett ögonblick, och det slutade med att jag och Åsa pratade i en halvtimme om koltrastparet på redskapsboden, om ungarnas första flygtur via utemöblerna, om hanen som brukade möta mig på gatan med drillande sång, och om nerven, trösten och svårmodet som koltrasten också symboliserar för mig.

Lite av det finns nu att läsa på sida 66 i boken Nära Fåglar av Roine Magnusson, Mats Ottosson och Åsa Ottosson, utgiven av Bonnier Fakta nu i höst. Här finns ett filmklipp av Ottosson och Ottossons första genombläddring av boken, som är fylld av berättelser om människor och fåglar, illustrerade med fantastiska foton av Roine Magnusson.


Tänk hur min relation till pappa koltrast lever vidare, långt efter att vi flyttat ifrån varandra. En trygghet är det, att ha honom broderad över bröstet, och en oväntad ingång till möten med andra som älskar fåglar.

Foton av Andreas Fagerström
13 Comments
 • Wilda

  18 november, 2017 at 11:01 Svara

  Så otroligt vackert. <3 Heja dig!

 • brodrost

  15 november, 2017 at 19:43 Svara

  Hej Du är verkligen välkommen till Öland. En stor anledning till mitt eget intresse för fåglar väcktes där. Du gör så mycket underbart och det är alltid en glädje att ta del av din kreativitet. /Gunnar

  • Alicia Sivert

   16 november, 2017 at 10:11 Svara

   Tack snälla Gunnar! Samma för mig med Gotland. Jag har inte varit på Öland än men ser fram emot att besöka någon dag!

 • Helga

  15 november, 2017 at 14:30 Svara

  Hallå så himla fint! Mitt barn älskar fåglar. Skator är hennes stora favoriter hehe

  • Alicia Sivert

   16 november, 2017 at 10:11 Svara

   Åh men vad fint!! Så mycket kul projekt en kan göra med barn och tema fåglar!

 • lopplisa

  14 november, 2017 at 19:07 Svara

  Hahaha Sååå trevligt!! Händer bara dig!! :)

 • Fredrikapåvinden

  14 november, 2017 at 18:47 Svara

  Såå fint Alicia! Fantastiskt när olika intressen kan förenas mellan människor och medier!

 • Anki

  14 november, 2017 at 17:55 Svara

  Fint och vad roligt!

 • Anni

  14 november, 2017 at 12:37 Svara

  <3 <3 <3 <3 <3

Post a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hej! Jag använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av den här sidan, analysera statistik och kunna personifiera innehållet så det passar besökarna bättre. Genom att fortsätta godkänner du mitt användande av cookies. Vill du läsa min integritetspolicy kan du göra det här.