i höst, när jag blir stor

Så skolan är slut, jag har en examen och en titel. Levande Verkstadspedagog. Med kunskaper inom gips, lera, måleri, teckning, trä, metall, återbruk, textil, drama, och en massa annat. Med en repertoar av övningar som dämpar prestationsångest och ger en rolig ingång i eget eller gemensamt skapande. Med viljan och förmågan att väcka lust och inspiration. Vad ska jag göra av alltsammans i höst?

Jag ska förädla det naturligtvis. För min egen skull, och för att kunna ge er mer. Jag ska läsa berget av böcker om kalligrafi, wild life painting, applikationsbroderi, surrealistiskt måleri, handarbete och de konstnärsbiografier jag har staplat omkring mig. Jag ska experimentera med tyg och färg och skrot och papperslera, jag ska lära mig lägga mosaik. Jag ska bygga en muminhusmodell med Andreas. Jag ska prova prova prova allt och göra det i den utsträckning och med exakt den frenesi och lust som mitt tredje rum bjuder mig, utan att ta hänsyn till vad som står näst på schemat.

Jag ska grunda en Etsy shop och jag ska stå på marknad i september. Framför allt ska jag, jag SKA, ansöka till Liljevalchs vårutställning med i bästa fall fem verk. Det är mitt mål för det närmaste halvåret, därefter sätter vi upp nya.

Naturligtvis kommer jag att behöva ströarbeta för att ha råd med akrylfärg när mina drygt fyra nyinköpta liter börjar sina, och det har jag biografen till. Naturligtvis kommer jag att söka nya forum för mig att hålla inspirationskurser i. Så vill ni ha mig till något stort eller litet projekt är det bara att skicka en duva – tills vidare hittar ni mig här, fri och intrasslad i garn och korsvävda hjärntrådar.


En del av höstens kurslitteratur.

14 Comments
 • Kristin

  11 juli, 2014 at 10:55 Svara

  ÅH vilken underbar höstdröm, höstplan! Grattis till den och lycka till! Kommer bli grymt.

 • Chris

  5 juli, 2014 at 18:23 Svara

  En väldigt massa spännande böcker

 • Tyg och otyg

  4 juli, 2014 at 06:41 Svara

  Bra plan! Vad härligt att få tid att experimentera med olika tekniker; det önskar jag mig också mer av!

 • Vicky

  30 juni, 2014 at 16:14 Svara

  asså sån spännande höst, och vilka tjusiga och vettiga mål. håller SÅ tummarna för liljevalchs!!

 • Helga

  28 juni, 2014 at 14:40 Svara

  Så himla härligt inlägg! Peppen!

 • Josefine

  27 juni, 2014 at 13:57 Svara

  Du är den coolaste jag vet. Jag tror du kommer bli världsberömd. Lycka till med allt!

 • Moa Malmsten

  27 juni, 2014 at 12:33 Svara

  Jag flyttar nog in hos dig i höst, så att vi kan fortsätta att utvecklas tillsammans! <3 Mina planer påminner en hel del om dina planer faktiskt. Mosaik ska vi inte glömma bort heller. Kram på dig.

Post a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hej! Jag använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av den här sidan, analysera statistik och kunna personifiera innehållet så det passar besökarna bättre. Genom att fortsätta godkänner du mitt användande av cookies. Vill du läsa min integritetspolicy kan du göra det här.