i lejonkulan

Helga undrade över vad för konst jag har på väggarna och Sandra frågade om jag inte kunde visa lite fler bilder från hur jag bor, vilket jag inser att jag inte gjort sedan jag flyttade in för två år sen. Så rejält försenad och något förlägen hälsar jag er härmed välkomna till lägenhet nummer 13: 


På bilden ser ni utsikten från min soffa. Dörröppningen till vänster leder ut i hallen och den till höger in i köket. På hyllan står två av mina målningar och LP-spelaren, och på CD-hyllan till vänster bor hattifnattlampan.


På golvet framför står min käraste ägodel i hela världen: mitt perfekta underbara syskrin.


Om vi istället ställer oss i dörren från hallen ser det ut såhär. I soffan ligger Hogwartskuddarna och Tofslan och Vifslan-kudden jag broderat.


Bredvid soffan bor min symaskin och en lampskärm som tillför guldet i mitt Gryffindorhem.


Porträttet av Andreas målade jag i oktober 2013, och den lilla kaninen hittade jag hos Micesplicecreations och blev instant förälskad i. När jag uppfyllde mitt årsmål förra hösten köpte jag henne i present till mig själv och nu funkar hon som sömnadsmaskot och peppare.


Vid andra sidan av matbordet, närmast köket, sitter jag oftast när jag bloggar.


I fönstret intill står Muminlampan jag gjorde för Monthly Makers februaritema återbruk och som nu har fått en mer passande lampfot. Mässingshästen är en ur ett par Andreas köpte till mig på Hötorgets loppmarknad under en av våra första utflykter på tu man hand (känns så fånigt att säga ”date” när vi redan hade känt varann i ett år men det var väl det det var).


Bakom mig vakar Tompa, via ett porträtt jag gjorde i februari 2013, när jag precis börjat måla igen. Matrjosjkan har jag fått av min morfar och hornet släpade jag hem från Normandie en gång.


På andra sidan soffan står världens största monstera. Jag har förstått att detta är värsta inneväxten i bloggvärlden just nu och trots att jag själv tycker den är hemskt åbäkig får jag väl stoltsera med detta omkring trettio år gamla exemplar. Blomman är emellertid inte min utan hör till lägenheten – liksom de flesta möblerna i vardagsrummet.


Till höger står en liten byrå fylld med dvd-filmer, och ovanpå den en massa konst- och hantverksböcker samt världens finaste kanin jag fick av Andreas i examenspresent förra året.


Mellan monsteran och konstböckerna är en liten korridor med badrum och garderob. Därefter öppnar sig sovrummet. Här bor alla mina möbler plus mormors gungstol och resultatet är ganska brokigt.


Direkt vid dörren är sängen och så även sängbordet jag fyndat på Myrorna. På mellersta hyllan står en hjärtformad glasask mamma gjorde till mig när jag var liten.


Mitt emot sängen trängs mina möbler. Nyast i samlingen är arkitekthurtsen i mitten som jag är så himla glad för, men som inte riktigt passar in där den står nu, hehe. Bredvid den är en stor byrå sprängfylld med tyger och garn, en liten byrå full med pappersklipp och diverse skrot, och sen bokhyllan.


I taket hänger världens finaste lampa som kommer från min farmors föräldrar om jag minns rätt.


Bredvid sängen står mitt matbord som just nu bara är avlastningsbord och brukar vara fyllt av bråte. När jag tog bilderna hade jag storstädat så här syns bara några av mina broderier (Hedwig och Kaiserin från förra året) på display, samt mitt porträtt som aldrig någonsin kommer blir färdigt (just nu stämningsfullt dekorerat med en målning av skriet jag gjorde till en bokredovisning en gång). Och myskoxen Horatio naturligtvis.


I hörnet vid fönstret står mitt skrivbord så himla malplacerat. Jag sitter nästan aldrig här utan använder det bara till avlastningsyta. Tror inte det varit så tomt som på bilden sen jag flyttade in. Det brukar snarare se ut såhär:


I julas då bygge av Ronjas miniatyrvärld pågick parallellt med tolv andra projekt.


Här finns den bästa bilden jag vet av Andreas, några korkar han ritat gubbar på och min gamla sparbössa. På anslagstavlan hänger Kupés guide till att fjällvandra för det tänker vi göra i sommar.


På skrivbordet står ett litet sängbord som agerar hylla. Där bor några av mina färger, pennor och penslar.


Mot andra väggen står världens finaste bokhylla. Tycker så himla mycket om den lilla kanten upptill.


Ovanpå står mormors gamla pigtittare och alla mina smycken, magiska mässingspinaler jag samlat på loppis och skjutbanor och utomlands samt en dödskalle Andreas printat ur en 3d-skrivare.


Morfars självporträtt från 1950 och två av mina lerboxrar.


Om vi backar tillbaka till första bilden i inlägget och tar dörren åt höger hamnar vi istället i köket.


Här trängs mina muminmuggar med Klaus Haapaniemi och brittiskt porslin i blandade färger – men alltid med hästmotiv (och en eller annan ko).


Farinburken för att den påminner mig om min bästa vän, Farina, och det som ser ut som ett tortyrredskap är en handvevad visp. Första gången jag gjorde egen glass vispade jag socker och ägg poröst med den där. Det gör jag aldrig om.


I hörnet står en rullvagn full med teer, fröer, nötter och bakingredienser i fina burkar. Jag älskar burkar!!!!!


Mitt emot spisen är ett köksbord som även det brukar falla offer för odiskade matlådor, stryktvätt, viktiga papper som ska sorteras sen nån gång, kvitton, gatuskatter, småpengar, bubbelplast, tändsticksaskar och annat som en aldrig orkar städa undan. Så heller icke när bilden togs – jag vräkte bara ner allting på stolarna och golvet och låtsades. Det får man göra när man har finfrämmande med synfält begränsat av kamerans beskärning, men jag hymlar inte med att jag är dålig på att hålla det ordnat omkring mig.


Och ungefär så ser det ut!

24 Comments
 • LisaMarie

  12 maj, 2015 at 13:02 Svara

  Åh jag älskar hemma-hos-inlägg! Så tack till dig för att du delar med dig till oss av ditt fantastiska hem. Det är så mycket fint hos dig att jag inte vet var jag ska börja egentligen, alla dina alster och muminsakerna och och och, ja du fattar. :D

  • Alicia Sivert

   16 maj, 2015 at 09:58 Svara

   Haha tack snälla! Och ja, jag med! Så himla roligt att se hur andra bor – jag vet inte varför jag själv inte kommit mig för att visa tidigare!

 • Sandra

  8 maj, 2015 at 05:59 Svara

  Alltså HERREGUD så mycket möbler! Alltså inte prylar utan möbler! Bromsar ibland mig själv med att köpa en ny byrå ellet ett skåp på grund av att det känns som att vi inte har plats, men det kanske är fel tänkt av mig. Det funkar ju uppenbarligen :D Känns dock som om du skulle haft såhär mycket grejer även om du bodde i ett slott? Eller? Känns liksom väldigt mycket du att ha allt, allt, allt fint du kan tänka dig samlat runt omkring dig på det sättet! Älskar att allt verkligen är vackert eller personligt också. Tack för rundturen :)

  • Alicia Sivert

   8 maj, 2015 at 08:58 Svara

   Hahaha ja jag försöker lära mig att säsongspynta mer och inte ha allt fint framme jämt, men det går inte superbra… Trivs ändå med mycket grejer omkring mig så det är okej! Vad gäller möblerna dock är det lite jobbigt. Men det hela beror ju på att jag har egna som måste samsas med dem som hör lägenheten till. När jag och Andreas får något helt eget någon gång kommer det nog inte bli lika belamrat om vi kan hjälpa det. Å andra sidan älskar vi båda möbler, och prylar, så vi fyller nog upp även ett slott tids nog…Vojne voj!

 • Jess

  7 maj, 2015 at 18:09 Svara

  Hogwarts-kuddarna <3 Så roligt att få se mer hur du bor, älskar alla detaljer och prylar! Himla fin kant på bokhyllan och så fint ugglan står ovanpå Sagan om Ringen-böckerna, passar perfekt där. Är fortfarande helt betagen i flaskan bredvid också, så magisk så det är inte sant!

 • Tyg och otyg

  7 maj, 2015 at 08:51 Svara

  Vad fint och trivsamt du har det! Imponerad av att det ändå ser så ordningsamt ut trots alla saker, det är en svår balansgång det där tycker jag. Jag kommer aldrig att bli någon minimalist och trivs ju egentligen med alla mina grejer, men det blir ju så himla stökigt och det kan göra mig så trött.

  • Alicia Sivert

   7 maj, 2015 at 13:08 Svara

   Alltså känner VERKLIGEN igen mig i det du skriver! Men här i bilderna pågår ju liksom inga stora projekt. När jag väl drar fram tyg och knappar då är det oreda på alla bordsytor och på golvet. Sen när det är dax att plocka undan för middag innan jag är klar så förpassas alltsammans till olika hörn och stolar, skjuts undan men är likväl kvar i synfält. Då blir det stökigt. Drömmen om ett arbetsrum alltså….

  • Tyg och otyg

   7 maj, 2015 at 20:40 Svara

   I hear you. Vardagsrumsgolvet brukar jag använda som tillklippningsyta när jag syr, då går det fort att stöka till. Sedan är inte den 35-åriga tantkroppen så glad åt att ligga dubbelvikt på golvet och jobba heller, skulle jag hälsa och säga… Nä, ett arbetsrum, eller ett arbetsbord åtminstone, skulle man ha!

  • Alicia Sivert

   8 maj, 2015 at 09:00 Svara

   Hahaha, jag instämmer!

 • Helga

  6 maj, 2015 at 20:17 Svara

  Tjoho! Vilket sprudlande kreativt utrymme! :) Vad kul att du visade! Mina föräldrar har en monstera som min mamma har försökt ge mig några gånger haha. Alla i min familj vill bli av med saker.

  • Alicia Sivert

   7 maj, 2015 at 13:07 Svara

   Haha, hu! Jag är inte riktigt med på vad som ska vara så fantastiskt med de där växterna.. Men jag vattnar den och försöker låta bli att bryta av några blad!

 • chrissy

  6 maj, 2015 at 20:02 Svara

  oh loooooord va me fint!! MONSTERAN jag avlider. gillar hyllan med de lite äldre bokryggarna SÅ MYCKET. och KÖKET. åh åh åh.

  • Alicia Sivert

   7 maj, 2015 at 13:06 Svara

   Jaaa, tycker också äldre böcker är som rena inredningsprylen alltså!!

 • Anonym

  6 maj, 2015 at 16:38 Svara

  Så roligt att se ett hem full med prylar och färg! Här i bloggvärlden är det så ofta så sterilt vit på vit (tycker om den stilen också men lite variation gör mig glad)

  • Alicia Sivert

   7 maj, 2015 at 13:05 Svara

   Haha, jag vet! Kommer på mig själv ibland med att kämpa för att passa in i den där sobra stilmallen men inser att varken bloggen, jag eller min omkrets hör dit – och det går bra! Jag älskar färg och mönster!

 • lovis

  6 maj, 2015 at 12:32 Svara

  somliga har ju varit där ~in person hehehehhehehehe

  • Alicia Sivert

   7 maj, 2015 at 13:04 Svara

   Mallgroda! Men snart har du nya anledningar att besöka. Så börja spara cash!

 • Fredrikapåvinden

  6 maj, 2015 at 09:44 Svara

  Men åh! Vilken himla sagovärld du bor i Alicia! Har noggrant, noggrant kollat på varenda detalj i varenda bild. Är så glad att vi fick hälsa på hos dig!

  • Alicia Sivert

   7 maj, 2015 at 13:03 Svara

   Vad fin du är Fredrika! Tack för varje ord <3

 • Anna María

  6 maj, 2015 at 08:26 Svara

  Först och främst. 100 poäng för monsteran! Så himla fin. Ännu bättre är ju att den är så gammal. Tack för en detaljerad och fin liten rundvandring. Så kul att få se hur du bor.

  • Alicia Sivert

   7 maj, 2015 at 13:03 Svara

   Haha jag avskyr den alltså… Men bra att den kan ge mig lite bättre bloggstatus! ;)

 • med nål och tråd

  6 maj, 2015 at 07:01 Svara

  Vilken rolig rundtur i din härliga lägenhet, älskar alla detaljer som du beskriver

Post a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hej! Jag använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av den här sidan, analysera statistik och kunna personifiera innehållet så det passar besökarna bättre. Genom att fortsätta godkänner du mitt användande av cookies. Vill du läsa min integritetspolicy kan du göra det här.