i mitt påskris


Precis när sista påskadvent var till ända och vi gläntade på den nya veckan slog äppelgrenarna som pappa tog in till mig för någon vecka sen ut i vackraste blom. Som om de visste att det är dags nu.


I mitt ris hänger inga fjädrar, men jag har, förutom äppelblom, de marmorerade äggen, guldhönorna och småfåglarna jag gjort i lera.


Jag har även klippt sönder en gammal mobil med papegojor som min mamma tidigare haft i burspråket hemma i Törnrosdalen, och de hänger nu en och en i sina guldringar.


På duken under står myskoxen Horatio som gjort sig vårfin med guldigt paketsnöre.


Och den vindögda kaninen jag fått av Andreas.


Mina portugisiska tuppar.


Och ryska hönor. Är det någon som vet vad dessa är till för egentligen? De har små hål frampå bröstet så jag tänker kanske salt- och pepparströare.


På soffbordet ligger en löpare jag loppisfyndat för inga pengar alls trots att den är så sagolikt vacker och välbroderad.


En tuppskål som var lila när jag köpte den men som all färg flagnat från. Igår var den fylld med godis men idag finns bara lite socker kvar på botten. Det kommer nog åtgärdas.


Och en handfull miniatyrtuppar jag hittade på Myrorna härom veckan.


Nu vårstädar jag, förbereder äggskattjakt, lagar vegsill och tofuskagen. Lyssnar på Rolling Stones så det skallrar i köksskåpen och förbereder mig mentalt för att jobba nattbio. Glad vår bästa ni och må ni ha en fulländad helg, hur ni än spenderar den!

18 Comments
 • Vicky

  6 april, 2015 at 00:27 Svara

  gud så påskigt du gjort! ambitiöst och svinfint ju. men finast av allt är ju helt klart myskoxen. hur gullig <33

  • Alicia Sivert

   8 april, 2015 at 06:46 Svara

   Taaaack <3 Och haha ja! Vår kärlekshistoria går långt tillbaka. Hittade honom på en loppis och köpte honom inte. Fick så dåligt samvete att jag var tvungen att åka tillbaka någon vecka senare och se om han fanns kvar. Sen prutade jag honom till halva priset och nu skiljs vi aldrig åt! :)

 • Liie

  4 april, 2015 at 12:07 Svara

  Fåglar har varit lite av min besatthet vad gäller inredning de senaste två åren, de där du tillverkat själv var SJUKT fina alltså! Vilken talang!

 • x-handarbete-pyssel

  4 april, 2015 at 07:02 Svara

  Vackert påskris!
  Fjädrar hade varit överflödigt, hade inte kunnat konkurrera med blomstren och dina vackra fåglar!
  Och de portugisiska tupparna hade jag lätt kunnat ha här hemma!
  Glad Påsk!

  • Alicia Sivert

   5 april, 2015 at 20:57 Svara

   Inte sant? Saknar inte fjädrarna ett dugg. Och visst är tupparna fina? Mamma har två likadana i enorm modell. Ska visa dem senare! Glad vår :)

 • Sandra

  4 april, 2015 at 06:54 Svara

  Alltså så fint! Har inte sett någon som går såhär mycket all in för påsken på ett så vackert sätt. Hur kommer det sig att du är så förtjust i den här högtiden? :)

  • Alicia Sivert

   5 april, 2015 at 21:08 Svara

   Det är faktiskt första året jag går in för det såhär – men som jag skrev i frågor & svar-inlägget nedan så är påskadvent ett sätt för mig att göra en högtid som tidigare varit helt värdelös för mig till min egen. Egentligen handlar det väl om att fira våren, knopparna, fågelbarnen och att inspirationen kommer tillbaka. Hur som helst tror jag det bara kan bli bättre med åren! :)

 • LisaMarie

  3 april, 2015 at 18:00 Svara

  Himmel så fint ditt påskris är! Och jag älskar att det är så många djur under det! :D Hoppas du får en kanonfin påsk!

 • Jess

  3 april, 2015 at 09:31 Svara

  Härligt påskigt och vårigt! Tror nog du har det finaste påskriset jag någonsin sett, utslagna äppelgrenar och dina fina fåglar gör sig ypperligt ihop måste jag säga.

  • Alicia Sivert

   5 april, 2015 at 20:55 Svara

   Tack! Jag tycker också det är en förträfflig kombination :)

 • Beatrice

  3 april, 2015 at 09:27 Svara

  Åh, så fint! Jag är inte alls van vid så mycket pynt, egentligen vid någon högtid, men det är ju faktiskt himla fint!!

  • Alicia Sivert

   5 april, 2015 at 20:54 Svara

   Haha jag tycker inte ens det är mycket! Mamma har alltid haft en massa av våra alster plus en del prydnadsgrejer och säsongstextilier framme och detta är rena barnleken i jämförelse. Andreas är även helt vild när det gäller julen och äger säkert 200 tomtar – den ena fulare än den andra…

 • Jessica

  3 april, 2015 at 08:23 Svara

  Oj vad mycket fint du fått ihop!! Mycket imponerad!

 • Helga

  3 april, 2015 at 06:16 Svara

  Åh vad mycket fint! Tycker Horatio gjort sig mycket stilig.

  • Alicia Sivert

   3 april, 2015 at 07:51 Svara

   Eller hur! Han är en sån liten modebuffel :)

Post a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hej! Jag använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av den här sidan, analysera statistik och kunna personifiera innehållet så det passar besökarna bättre. Genom att fortsätta godkänner du mitt användande av cookies. Vill du läsa min integritetspolicy kan du göra det här.