it goes from white to red, a little voice in my head said so

eller Blogginternt 2.0

Efter att i förfäran ha beskådat mina bilder från Carolinas Mac och insett att alla med snarlika färginställningar ser dessa som alldeles för mättade och ofta med en grav överton av gulgrönt (istället för den sublima gyllene skiftning jag försöker åstadkomma) har jag mixat om i blogglayouten lite. Högerspalten har blivit svartvit (exklusive självporträttet) och jag har skurit ner brutalt på mängden bilder och citat. Lär fortsätta finlira framöver och ändra efter humör som vanligt, men det känns lite mer som om jag följer ett tema nu (svartvita sjömän och Tom Waits, gud vad jag är oberäknelig). En svartare image i ett fåfängt försök att göra mig mer mörk och mystisk och enhetlig (istället för rödhårig, pysslig och allmänt om mig och kring mig).
Värre är det med alla inläggsbilder och idiotin som gör att saker och ting ser olika ut på olika datorer och i olika webbläsare och alltid kommer att göra det. Dags att bli svartvitt analog för tid och evighet tror jag.

rubrik ur SEVEN av FEVER RAY
4 Comments
 • Malin

  9 december, 2010 at 23:30 Svara

  "(svartvita sjömän och Tom Waits, gud vad jag är oberäknelig)." och "En svartare image i ett fåfängt försök att göra mig mer mörk och mystisk och enhetlig (istället för rödhårig, pysslig och allmänt om mig och kring mig)." Mina smilband drogs upp ganska många snepp, du lyckas verkligen få till dina finurliga små formuleringar!

  Och himmel, jag vet inte vad jag ska ta mig till i smickerrodnaden som uppstod då jag läst dina underbara kommentarer. Jag tror jag får acceptera att jag bara sitter uppkrupen här i fotöljen med ett fånigt, smickrande leende på läpparna och är ganska glad. Ja, så får det bli. Tack fina du. Och pensionärshäng snart, ja!

 • Emilie

  9 december, 2010 at 19:45 Svara

  Jag gillar nya menyn! Men jag saknar giraffen faktiskt. Fast han är kanske fräckast i färg förstås.

  Det där med webbläsare och färginställningar och gud vet vad jag även mig vansinnig och jag vet aldrig hur min blogg eller bilder ser ut på andras datorer. Jag har dock märkt att Mozilla sköter sig mycket bättre än Explorer, så jag hoppas att de flesta läsare har Mozilla ;) (jag vet att du inte har det, men förutom de icke-runda hörnen såg ju allt prima ut när jag tittade hemma hos dig).

 • Lena

  9 december, 2010 at 18:02 Svara

  "gud vad jag är oberäknelig"
  haha! underbart.

 • Riley

  9 december, 2010 at 17:03 Svara

  Jag har alltid älskat färgen på dina bilder. Så sprakande underbara! Fast jag vet å andra sidan inte om jag har sett dem så som du inte vill ha dem eller så som du VILL ha dem. Mac brukar alltid ha konstigare fasoner för sig än andra webläsare och dylikt.

  (Vad gäller monolog-klippet valt just för din skull… Jag sa aldrig att du skulle gilla det, bara att jag tänkte på dig. HEHEHE >:) Men jag måste nog tyvärr hålla med honom lite, jag ser hellre Gyllenhall i drama-filmer än action, han har alldeles för fina/snälla ögon för action. Tror jag… Å andra sidan har jag inte sett Prince of Persia så jag ska nog hålla tyst nu.)

Post a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hej! Jag använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av den här sidan, analysera statistik och kunna personifiera innehållet så det passar besökarna bättre. Genom att fortsätta godkänner du mitt användande av cookies. Vill du läsa min integritetspolicy kan du göra det här.