it’s like Hogwarts wants us to fight back

Efter att ha jobbat 43 timmar på fyra dagar, slagit personlig rekord för att sen slå det igen och haft min första större kassadiff någonsin sänkte jag en whisky och sov till klockan elva.

I vanlig ordning hade jag en lång lista med saker att hinna med under min lediga helg. Städatvättahandla och allt det där.

Det här är vad jag har åstadkommit hittills:
aliciasivert, Alicia Sivertsson, Harry Potter, Gryffindor, Hogwarts, scarf, stripes, red, gold, alpacca, yarn, knitting, handicraft, handcraft, handarbete, hantverk, sticka, stickning, halsduk, Harry Potterhalsduk, Gryffindorhalsduk, garn
Samt sett på Harry Potter and the Order of the Phoenix, Harry Potter and the Half-Blood Prince och Harry Potter and the Deathly Hallows, part 1.

Tänker att jag nog ska hinna med part 2 också.

rubrik ur filmatiseringen av HARRY POTTER AND THE ORDER OF THE PHOENIX av J.K. ROWLING
Tags:
13 Comments
 • Malin

  7 augusti, 2012 at 22:12 Svara

  "…sänkte jag en whiskey och sov till klockan 11." älskar din klipskhet och klockrena uttryck.

  • Alicia Sivert

   8 augusti, 2012 at 21:28 Svara

   Hille: Alltså du förstår inte hur mycket jag SKRATTADE åt "everyday I'm hufflin'". JA! Sticka! Vi kan ha HP-pysselklubb. Men alltså vadå inte utklädda till sista filmen? Här var det dödsätare, halsdukar, uniformer och Hagridkostymer för hela slanten!

   Allihop: Tack för pepp och kom igång ni med! HP-hysteri UNTIL THE VERY END!

 • kaneli

  7 augusti, 2012 at 20:44 Svara

  Först och främst: tack så hemskt mycket! Sen:

  Muminspelet är typ värsta spelklassikern vi har på landet. Vår upplaga är från början av 80-talet men min vän har en från typ 60-talet eller nåt helt sjukt, den faller ungefär i bitar. Man samlar stenar och snäckor och till slut en nyckel som man skall föra i mål innan någon annan hinner före (väldigt typiskt brädspel på alla vis). Jag tror de fortfarande gör nya brädor så det borde gå att köpa… Du kan ju googla! :D

 • Julia

  7 augusti, 2012 at 08:02 Svara

  Sv; Tusen tack! :)

  Åh vad mysigt med en gryffindorhalsduk sen till hösten. Vill också göra!

 • wictoria

  6 augusti, 2012 at 15:23 Svara

  Men åh fina du. Liknar det en sjöjungfru ens på något vis är det ju bara för bra. Och tack, måste lägga upp de andra plåtaskarna också någon gång, kändes ganska magiskt att hitta dem. (Och så var din halsduk ganska så förtjusande den med.)

 • partsofart

  6 augusti, 2012 at 10:39 Svara

  Kommer bli supermysig, gryffindors färger är aldrig fel :)

 • Caroline

  6 augusti, 2012 at 09:28 Svara

  Man kan inte låta bli att insiperas av dig. Jag kastar mig på cykeln direkt för att införskaffa mig garn!! Och eftersom de spås bli regn på eftermiddagen så… ;)

 • Anonym

  5 augusti, 2012 at 22:10 Svara

  Fint!!!!! Har funderat på att sticka en gryffindorhalsduk hur länge som helst men inte kommit till skott. Men har en annan (evighets)halsduksstickning som jag borde slutföra först. Glömde att det blir nästan dubbelt så brett som första maskorna man lägger upp så den blir väldigt bred. Gosigt men tidskrävande…

 • Jessica

  5 augusti, 2012 at 20:48 Svara

  Alltså herre. Jag måste ge mig iväg och införskaffa garn så att jag kan sy mig en egen någon gång.
  (Och vet du vad jag fick en så himla fin box med alla filmerna idag av min älskade storasyster och paketet var täckt med trollformler = bra födelsedag. (Vi kan strunta i det KATASTROFALA faktum att jag inte redan hade alla filmerna, hehe.))

  Och som svar: Ack, det hade ju varit lite magiskt om vi hamnat i samma klass – men det kanske hade varit lite väl! Men vi borde träffas och sticka och dricka te/kaffe någon gång ändå tycker jag allt.

 • hille

  5 augusti, 2012 at 18:30 Svara

  åh, jag har en gryffindorhalsduk, dock inte en hemmastickad så inte på långa vägar lika fin som din! men den har hängt med i många år och jag hade den när jag såg sista filmen på bio. trots att det var sommar. oooch även om typ ingen annan hade någon slags pottrig utstyrsel!
  nu vill jag dock införskaffa en svart-och gulrandig eftersom ja, trots allt…; EVERYDAY I'M HUFFLIN'. kanske skulle försöka mig på att sticka en själv också?

 • saudade.ratata.fi

  5 augusti, 2012 at 15:34 Svara

  påminner mig om att jag också ska sticka en. gryffindor 4-ever!

  förresten snäckan. får jag lägga till dig på facebook?

  • Alicia Sivert

   5 augusti, 2012 at 15:57 Svara

   Ronja: Sicken tur då att jag inte kan sluta! Finns en risk att det blir flera.

   Julia: I'd luv you to!

 • Ronja

  5 augusti, 2012 at 15:29 Svara

  Åh, jag har velat ha en sån halsduk hur länge som helst! Men så kan jag inte sticka, så himla typiskt.

Post a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hej! Jag använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av den här sidan, analysera statistik och kunna personifiera innehållet så det passar besökarna bättre. Genom att fortsätta godkänner du mitt användande av cookies. Vill du läsa min integritetspolicy kan du göra det här.