julklappsdrakarna och en femfaldig belägring av staden Carcassonne


Julaftonsmorgonen grydde över Andreas ände av världen och även om den inte var direkt vit var den krispigt silverskimrande frostbeströdd och med en gyllene kant.


Vi började med gemensam vörtbrödsfrukost.


Men först var vi tvungna att bekämpa julklappsdrakarna som lagt beslag på alla paket.


Sen tog jag min snöprins under armen och begav mig till familjen i Törnrosdalen.


Där var alldeles magiskt.


I det röda huset fanns alster från förr. Grisarna gjorde jag på dagis.


Så åt vi jullunch – och eftersom jag blivit ombedd att dela lite tips på vegetariskt julbord kommer här en handfull: Andreas hade griljerat vegansk julskinka från Goodstore och gjort helt vanlig skagenröra fast med tångkaviar och tärnad rökt tofu istället för kribblor. Jag har förvällt aubergineskivor och gjort fiskfri sill efter de här recepten. Mamma kompletterade med världens godaste göttbullar. Om ni äter ägg och ost men vill utesluta köttet rekommenderar jag detta recept alla dagar i veckan.


Har ni bra recept på vegetarisk eller vegansk julmat? Länka länka i kommentarerna!


Mamma hade på sig den obligatoriska julbroschen. Alltså detta är min barndom förkroppsligad i en enda liten knubbig tomtebebis.


Sen åt vi tills vi klibbig kola och mozartkulor, rimmade och utbytte klappar, skrattade åt Tyko Jonssons julilska och jag utklassade alla på Carcassonne (obs bästa spelet, så ni vet) och ville aldrig att kvällen skulle ta slut.

Jag hoppas att ni alla haft ett par fina dagar, hur ni än valt att spendera dem. Kram och god fortsättning!

1 Comment
  • Helga

    27 december, 2014 at 11:13 Svara

    Mysigt! Hos min sambos föräldrar fanns en del vego pga hans syrras pojkvän är vegetarian. Men det var iofs typ meze så kanske inte så juligt. Men najs med plockmat iaf :) Vi hade grönkålspaj med ädelost ett år, det kändes rätt så juligt. Och gott!

Post a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hej! Jag använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av den här sidan, analysera statistik och kunna personifiera innehållet så det passar besökarna bättre. Genom att fortsätta godkänner du mitt användande av cookies. Vill du läsa min integritetspolicy kan du göra det här.