Kevät, finsk lapphund i akvarell


I höstas fick jag en beställning från Jenny, som bad mig måla hennes finska lapphund och följeslagare, Kevät, i akvarell.


Referensbild, foto av Jenny Persson.


Jag fick kämpa mer än vanligt faktiskt, för att hitta rätt, och ett par timmar la jag ner på en målning som sen skrotades. Jag vet inte om det var motljuset i referensbilden som var svårt att tolka i akvarell, eller motivet i sig med allt sitt gudomliga fluff, eller pappret som jag skyllde på i stunden.


Men efter jul tog jag nya tag!


Med bättre resultat. Några timmar och lite input från Jenny senare och han var klar!


Kevät, 29,7 x 21 cm, akvarell på papper, Arches 300g med fin gräng.


Jag skulle kunna vara husdjursmålare på heltid alltså. Det är så fruktansvärt fint att få tolka någons allra bästa vän, och dessutom känns det som att jag lärt känna Kevät under tiden jag målat hans fluffiga ansikte och enorma tassar. Nu får han hänga i Jennys nya hall!

För beställningar, kontakta mig på alicia(snabela)sivertsson.se.

14 Comments
 • Jenny

  28 februari, 2017 at 19:59 Svara

  Tack igen bästa du<3 Nu ikväll fick han äntligen komma upp på väggen, fast det blev hedersplatsen i vardagsrummet istället för hallen och där passar han hur himla bra som helst! :D

  • Alicia Sivert

   1 mars, 2017 at 10:16 Svara

   Ååh menn vad roligt! Ser verkligen fram emot en smygtitt sen när du kommit i ordning :D

 • Jess

  23 februari, 2017 at 20:20 Svara

  Men åh så himla fin han är! Blir som alltid mäkta imponerad av dina målningar.

 • Wilda

  22 februari, 2017 at 18:54 Svara

  Oh. Fick rysningar den här. Så innerlig och kärleksfull målning.

 • Mikaela

  22 februari, 2017 at 11:44 Svara

  Men woooow! Så jäkla fint! Så fascinerad över dina akvareller och hur du jobbar med lager! Älskar att du tagit med lite blommor på marken i bakgrunden med, superfint!

  • Alicia Sivert

   26 februari, 2017 at 12:15 Svara

   Åh, tack fina du! Lite överarbetad skulle nog proffsen säga, men jag gillar lager ;)

 • Louie

  22 februari, 2017 at 10:24 Svara

  Så fin!

 • Jessica

  22 februari, 2017 at 10:17 Svara

  ÅHHH SÅ FIN <33

 • Linnéa

  22 februari, 2017 at 10:14 Svara

  Vad fin Kevät blev!! Färgerna och ljuset är helt fantastiskt <3

  • Alicia Sivert

   26 februari, 2017 at 12:14 Svara

   Vad roligt att du tycker det! Just ljuset var så svårt att få till. Tack Linnéa!

Post a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hej! Jag använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av den här sidan, analysera statistik och kunna personifiera innehållet så det passar besökarna bättre. Genom att fortsätta godkänner du mitt användande av cookies. Vill du läsa min integritetspolicy kan du göra det här.