konstutställning och öppna trädgårdar i Spånga 9/6

Om en vecka är det dags! Andra söndagen i juni bjuder Solhems villaägarförening traditionsenligt in till öppna trädgårdar. Mina föräldrars lilla oas står öppen för besök och i år ska jag även ha en liten konstutställning på altanen. Det blir inga broderade porslinsdjur den här gången men en hel del andra favoriter ur samlingarna så väl som några nya saker som kommit till under det senaste läsåret på HV. Just nu är jag i full färd med våtspänning och montering av alltifrån små vävprover till mitt slutprojekt, ett broderat verk på drygt 90 x 70 cm.

Söndagen den 9/6 2024 kl. 11-16 i Stockholmsförorten Spånga. Ta pendeltåget mot Bålsta eller tunnelbanan till Brommaplan och sen buss 117. Skriv till mig så skickar jag gatuadressen. En karta över alla öppna trädgårdar kommer snart att finnas på villaägarföreningens hemsida.

Här kommer lite bilder från mammas och pappas trädgård vid den här tiden för två år sen:

Det är ombonat, lummigt och lekfullt.

Blått är inte en accentfärg i den här trädgården, det är snarare grönskan som är accent. Mammas blogg om trädgård m.m. heter också Med ögon känsliga för blått.

Bakom den här dörren ligger mammas glasateljé som också kommer vara öppen.

Utanför brukar mamma också ställa ut en del av sin keramik.

I de röda spaljéerna uppe på altanen kommer jag kroka upp målningar och textilier och försöka konkurrera med trädgården om uppmärksamheten.

Här kommer man kunna köpa fika och slå sig ner medan man tittar på konsten.

Eller så tar man kaffekoppen med sig till någon av alla sittplatser som är utspridda i det gröna.

Under tiden kan barnen gå loss i lekstugan.

I köksträdgården kan man inspektera årets odlingar.

Och när man går ut genom grinden är det alltså en hel drös andra, närliggande trädgårdar som också står öppna! En riktig inspirationskick brukar det vara att gå runt och titta på allt som blomstrar och prata med alla kreativa trädgårdsmänniskor. Andra sevärdheter jag kan rekommendera är att besöka nyöppnade Vintage hos Kajsa nere i centrum.

Som sagt, 11-16 söndagen den 9:e maj. Skriv till mig om ni vill ha adressen. Varmt varmt välkomna!

Tags:
1 Comment
  • Anni

    2 juni, 2024 at 08:35 Svara

    Gulle dig 💙 P g a tekniska problem har inga kartor kunnat läggas upp på hemsidan (än) men de kommer att finnas i pappersform här.

Post a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hej! Jag använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av den här sidan, analysera statistik och kunna personifiera innehållet så det passar besökarna bättre. Genom att fortsätta godkänner du mitt användande av cookies. Vill du läsa min integritetspolicy kan du göra det här.