köttindustri på bara bringor

Jag har hört en del olika åsikter om filmen Australia, men ungefär hälften av tittarna verkar tycka den var seg medan den andra hälften grät i slutscenen. Jag tycker rent av den var ganska usel.

Hela kompositionen, filmningen och klippningen verkar cirkulera kring Hugh Jackmans bara bringa, och det är väl för all del trevligt, men övrigt innehåll kunde gärna omarbetats eller slopats helt. Det är så snuskigt klyschigt att jag kommer i sockerkoma och blir gravt överviktig efter en halvtimma, och när man som bäst tror (hoppas) att det är slut har man halva filmen kvar. Gällande Jackman är han ju som mest intressant när han, svettig, skitig och skäggig, rider runt på slätterna och föser kor med en lite vild och häftig och spännande och fräck och nonchalant och oemotståndligt barbarisk utstrålning. Han är rätt lam när han renrakad, välkammad och iförd oklanderligt vit kostym svassar runt i slow motion bland champagneglas och ljuslyktor på societetsfesten och genom sin förblindande blotta uppenbarelse räddar Nicole Kidman från att fatta ett dåligt beslut som skulle kunna främja giganten inom den australiensiska köttindustrin (Gud förbjude!) och bara ge henne några hundratals miljoner tillbaka.
Den lilla pojken har väl sin charm, ”I’M A BROWNIE, MY GRANDFATHER IS BLOODY GUL-APA, I SING YOU TO ME” (okej, jag kanske missuppfattade någonting där, men det är ju typ så han säger), men han lyckas inte ro hem alltihop själv och får inte precis hjälp av de andra. Faramir är alltid fin han också, men han är ju ond så det blir lite paradoxalt.
Okej då, skådisarna är faktiskt fina allihop och sköter sin del bra, men varför i all världen ställer de upp på ett så förutsägbart manus och fick de ingen förvarning om att två tredjedelar av kalaset skulle gälla Jackmans håriga bröst och bottenlösa, farligt mörka och svårt lidelsefulla ögon?

Ge oss en actionfylld porrfilm med en svettig Wolverine istället och låt oss slippa resten.

2 Comments
 • Riley

  4 februari, 2010 at 22:56 Svara

  Jag har faktiskt inte (hör och häpna från cineasten herself!) sett den. Men att du nämner Faramir får mig att bli högeligen intresserad! Och NEVER MIND OM HAN SPELAR SKURK! För guds skull, jag satt ju och fånlog lite förälskat då Tim Roth spelade skurken i The Incredible Hulk (den bra:iga versionen med Edward Norton och inte den löjliga lilla krystkrampen med Eric Bana) såpass att jag rentav förlät honom för att han kallblodigt sköt ihjäl Bruce Banners hund bara för att den irriterade honom, bara för att han var klädd i svart kommandouniform och såg så underbart farlig ut med sammanbitna käkar, stripigt hår, skäggstubb och automatkarbin!

  Så ja, man får faktiskt föredra skurken framför hjälten. Det finns säkert någon svingig psykologisk term för det vridna beteendet men så är det! Också läser jag ju inte psykologi och ska bli vettig som du – jag läser kriminologi och ska odla ett avvikande beteende gentemot samhället!

 • Mimmmi

  4 februari, 2010 at 21:27 Svara

  jag håller med dig. Speciellt att man tror filmen tar slut ca 3-4 gr innan den faktiskt tar slut…

Post a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hej! Jag använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av den här sidan, analysera statistik och kunna personifiera innehållet så det passar besökarna bättre. Genom att fortsätta godkänner du mitt användande av cookies. Vill du läsa min integritetspolicy kan du göra det här.