kreativa dagar i Eskilstuna

”I min mening är bloggvärlden definierad av kärlek, gemenskap och enorm kreativitet. Den är dessutom under ständig utveckling, på en nivå och med en konstruktiv kraft som varit få konstnärsklubbar förärade. Här finns unga kvinnor (och andra) som kan göra skillnad och som just nu samlar sina personliga och gemensamma krafter för att förändra. Här gror framtidens revolutionärer, kreatörer och inspiratörer, i en väl sammanfogad väv av kunskap, kreativitet och vänskap. När omvärlden rör sig för snabbt och allting svindlar finner jag sinnesro och frid i att brodera. När mänskligheten gör mig besviken med sin brist på hänsyn, empati och intresse finner jag hopp och kraft i bloggkollektivet.”

monthly makers skapande kreativitet umgänge gemenskap vänskap inspiration bloggande bloggvärld bloggemenskap
Så lyder det avslutande stycket i min krönika Bloggvärlden är min syjunta och min konstnärsklubb som publicerades i midsommarnumret av Broderiakademins medlemstidning 2016. Mitt närmaste blogg- och skaparkollektiv har sedan 2015 varit Monthly Makers-gruppen, med 12 roterande värdar och ett nytt kreativt tema varje månad. Sen vi pausade Monthly Makers i december förra året har bloggandet känts mer ensamt och ibland har syftet varit suddigt för mig.

monthly makers skapande kreativitet umgänge gemenskap vänskap inspiration bloggande bloggvärld bloggemenskap
Men i värdgruppen och alla de individer som genom åren varit med att bygga upp, driva och delta i utmaningen har jag fått vänner för livet. Vi har inte samma veckoliga interaktion längre och därför kändes det viktigare än någonsin att vi fick träffas, utan ett hårt mötesschema att följa, och med kreativiteten i fokus. Så i början av veckan tog jag tåget till Eskilstuna för tre dagar av friluftsmåleri, bryggbad, skratt, kreativt skrivande, lokal glass och (jag erkänner) en hel del bloggsnack ihop med Wilda på Reaktionista, Mikaela Puranen och Bea Hallberg.

monthly makers skapande kreativitet umgänge gemenskap vänskap inspiration bloggande bloggvärld bloggemenskap
Det var ett sent påkommet initiativ och vi blev bara en tredjedel av den hela gruppen, men vilken välbehövlig boost av energi, inspiration och kraft det inneburit att umgås med dessa tre!

monthly makers skapande kreativitet umgänge gemenskap vänskap inspiration bloggande bloggvärld bloggemenskap
Så många ögonblick och stunder att spara, med akvarellmåleri med sjövatten, en farbror i gummibåt som misstogs för en ståtlig svan, trollsländan som landade på mitt huvud när jag simmade långt ute i sjön, fnittriga bussturer, enorma glass-snäckor, sena varma kvällar där vi inte kunde sluta prata och fina promenader genom idylliska Eskilstuna.

monthly makers skapande kreativitet umgänge gemenskap vänskap inspiration bloggande bloggvärld bloggemenskap
Tack kära Wilda, Mikaela och Beatrice. för allt bränsle ni givit mig inför hösten. Och tack till alla er som läser och kommenterar hos mig, som också är en så viktig och stor del av mitt kollektiv och mitt sammanhang, av min inspiration och min motivation. Jag borde tacka er varje vecka egentligen. Jag önskar er alla en lika stor boost av inspiration och gemenskap som den jag får ❤

10 Comments
 • Mikaela

  21 juli, 2018 at 20:48 Svara

  TACK SJÄLV <3 <3 <3

 • Helga

  21 juli, 2018 at 10:50 Svara

  Så fint! <3

 • Silje

  20 juli, 2018 at 19:38 Svara

  For ein flott gjeng! Så viktig å få vere sosial med fine folk og gode vener, berre vere saman, prate og ha det hyggeleg :) Ser ut som om det var nokre supre dagar i lag! Kjekt å følgje med, både her og på IG! Håper sommaren har vore bra så langt :)

  • Alicia Sivert

   8 augusti, 2018 at 10:17 Svara

   Tack Silje, du har så rätt! Sommaren är superfin här – hoppas din innehåller både kreativitet och många härliga upplevelser <3

 • Linnéa

  20 juli, 2018 at 09:07 Svara

  Vad jag skratta när jag läste "en farbror i gummibåt som misstogs för en ståtlig svan" xD Låter som ni hade det väldigt trevligt tillsamamns. Det är så härligt att ha vänner som delar en skaparglädje och kan lyfta den i stunder då den försvinner.
  Jag saknar också monthly makers. Även om jag inte deltog varje månad så var det en stor källa för inspiration och upptäckandet av andra kreativa människor. Det hade ju varit kul om det kommit tillbaka i någon form, även om det inte blir som det var förr med ett nytt tema varje månad.

  • Alicia Sivert

   8 augusti, 2018 at 10:16 Svara

   Alltså jag veet! Får kramp i magen bara jag tänker på det! Du ska få se bilden sen när jag skriver lite mer utförligt om dagarna! x’D

   Och tack för så fina ord om Monthly Makers, jag känner verkligen att det skulle behöva finnas igen i någon form. Det betyder såå mycket att höra sånt här från er som deltog och följde! <3

 • Ulrika

  20 juli, 2018 at 06:36 Svara

  håller helt med om att det är en så stöttande och kreativ värld man kan få gå in i! Andra likasinnade och folk som hela tiden lyfter varandra. Vad härligt ni verkar ha haft det!

Post a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hej! Jag använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av den här sidan, analysera statistik och kunna personifiera innehållet så det passar besökarna bättre. Genom att fortsätta godkänner du mitt användande av cookies. Vill du läsa min integritetspolicy kan du göra det här.