kroppen din trenger potet – gratis korsstygnsmönster inspirerat av Skam

Idag är det sjuttonde maj och Norges nationaldag! Jag har laddat upp under de senaste veckorna med min tredje omtittning av Skam, en av mina absoluta favoritserier. Jag älskar den så mycket att jag vill gråta ibland, och ibland gör jag det. Jag fattade hypen med Skam ganska sent men blev sen helt svept av stolen, så är du liksom jag var, lite försiktigt inställd kan du sluta med det nu och surfa in på SVT Play ögonabums! Alltså de spelar så bra så jag fortfarande tror alltsammans var på riktigt.

www.aliciasivert.se http://aliciasivert.blogspot.com http://aliciasivert.se aliciasivert alicia sivert alicia sivertsson broderi brodera broderad bonad gratis mönster korsstygn korsstygnsmönster fritt free cross stich embroidery pattern skapa skapande kreativitet diy do it yourself gör det själv skam norska norge nork citat noora vilde potatis kroppen din trenger potet quote potato
Är du däremot redan införstådd i hur fantastiskt Skam är har jag gjort en annan grej till dig. Nämligen ett gratis korsstygnsmönster av mitt favoritcitat ”Kroppen din trenger potet”, eller ”Din kropp behöver potatis”, som Noora säger till Vilde i andra säsongen. I det här felfokuserade samhället där en kropp aldrig bara får vara en kropp tänker jag att vi är många som kan behöva den påminnelsen. Samt att potatis är det godaste som finns!

www.aliciasivert.se http://aliciasivert.blogspot.com http://aliciasivert.se aliciasivert alicia sivert alicia sivertsson broderi brodera broderad bonad gratis mönster korsstygn korsstygnsmönster fritt free cross stich embroidery pattern skapa skapande kreativitet diy do it yourself gör det själv skam norska norge nork citat noora vilde potatis kroppen din trenger potet quote potato

Material

Tyg med tydlig väv där inslag och varp är lika tjock, till exempel räknelinne eller aidaväv.
Broderigarn i två gröna, en brun, en gul och en beige färg. DMC-koder finns i mönsterfilen.
Broderinål med trubbig udd.
Sax.
Mönsterfil, se nedan.

www.aliciasivert.se http://aliciasivert.blogspot.com http://aliciasivert.se aliciasivert alicia sivert alicia sivertsson broderi brodera broderad bonad gratis mönster korsstygn korsstygnsmönster fritt free cross stich embroidery pattern skapa skapande kreativitet diy do it yourself gör det själv skam norska norge nork citat noora vilde potatis kroppen din trenger potet quote potato
Korsstygnsmönster

Mönstret hittar du här: Kroppen din trenger potet – gratis korsstygnsmönster inspirerat av Skam, och det ska gå fint att ladda ner filen utan att teckna konto, klicka bara ner rutan som ber dig logga in. Jag har gjort både en version med färgblock och en med mönstersymboler som ligger som varsin sida i dokumentet, så skriv ut den modell du föredrar. Observera att mönstret endast får användas för icke-kommersiellt bruk, länka till detta inlägg när du delar din tolkning och kommentera gärna här nedanför med en länk till ditt eget broderi!

www.aliciasivert.se http://aliciasivert.blogspot.com http://aliciasivert.se aliciasivert alicia sivert alicia sivertsson broderi brodera broderad bonad gratis mönster korsstygn korsstygnsmönster fritt free cross stich embroidery pattern skapa skapande kreativitet diy do it yourself gör det själv skam norska norge nork citat noora vilde potatis kroppen din trenger potet quote potato

Gör så här

Börja från mitten av mönstret (vid toppen av potatisblasten) och mitten av tyget. Arbeta dig utåt för att få motivet centrerat på tyget. Sy korta diagonala stygn över 2 x 2 trådar i väven, varje ruta i mönstret representerar ett stygn. När du är färdig med en färgyta vänder du och går tillbaka över stygnen så att det bildas ett kors. Fäst på baksidan genom att sy under några av de stygn du just gjort och klipp av alla lösa ändar allteftersom.

www.aliciasivert.se http://aliciasivert.blogspot.com http://aliciasivert.se aliciasivert alicia sivert alicia sivertsson broderi brodera broderad bonad gratis mönster korsstygn korsstygnsmönster fritt free cross stich embroidery pattern skapa skapande kreativitet diy do it yourself gör det själv skam norska norge nork citat noora vilde potatis kroppen din trenger potet quote potato
I tredje avsnittet av första säsongen nämner Chris faktiskt natten till den 17:e maj 2018 som datumet för russe-sektens final (”i en hookering på Tryvann”). Det känns fint att tänka sig att gänget tar studenten nu.

Vilket är ditt favoritcitat från Skam?

6 Comments
 • Emilie

  22 maj, 2018 at 18:05 Svara

  Åh, alltså jag blev helt till mig när jag såg vilket citat du broderat! SKAM <3 herregud, vilken genialisk och brutalt bra serie. Jag ligger ett snäpp högre än dig och har sett om alltihop fyra gånger.. ehh, inte alls galen. Visst pratade vi Skam när vi sågs i somras? Har för mig att jag berättade för dig att jag följde sms-konversationer och sånt nitiskt också. Som du skriver här ovan, det är ju ett väldigt intressant och nytt koncept att sända en serie. Jag tyckte att det var väldigt fint förra året att sista klippet sändes precis det ögonblicket som Ramadan var slut och så är vi där i Sanas trädgård. Och alla kommentarer som visades, som tittarna skrivit. Jag blev helt rörd hur fint tittarna involverades i serien. Nå. Jättefint broderi, Alicia. Hade mer än gärna haft något Skam-relaterat i mitt hem.

  • Alicia Sivert

   30 maj, 2018 at 05:41 Svara

   Haha älskar energin i den här kommentaren! JA, du förklarade en del som jag inte fattat som bara följt SVT-klippen, tipsade mig om youtubeklipp och sånt som jag missat! Jag vill gärna ses och snacka om saken igen ;)

 • Cecilia N

  17 maj, 2018 at 05:04 Svara

  Jag har inget citat som jag minns – förutom potatiscitatet.
  Men jag håller med om att serien är så bra att man glömmer att det är påhittat.

  Det bästa med att komma in sent i en serie är att man kan sträcktitta alla avsnitten!

  • Alicia Sivert

   17 maj, 2018 at 08:01 Svara

   Verkligen! Jag kom in i början av sändningen av fjärde säsongen och såg snabbt ikapp alla tidigare avsnitt. Missade tyvärr att det delades korta snuttar i realtid vilket jag tycker är ett väldigt intressant sätt att sända en serie. Verkligen en framstående produktion både i genomförande och hela konceptet!

  • Cecilia N

   17 maj, 2018 at 11:29 Svara

   Men snuttarna var väl inte bortom serieformatet? Det var väl de som klipptes ihop till avsnitt?

  • Alicia Sivert

   17 maj, 2018 at 12:53 Svara

   Ja absolut, jag bara tycker det är ett häftigt sätt att visa en serie på :) Det gör det ju ännu mer verklighetstroget på något vis. Däremot finns det som jag förstår det sms och interaktioner i sociala medier som är utöver vad som visades på SVT.

Post a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hej! Jag använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av den här sidan, analysera statistik och kunna personifiera innehållet så det passar besökarna bättre. Genom att fortsätta godkänner du mitt användande av cookies. Vill du läsa min integritetspolicy kan du göra det här.