krukreferenser, vårsol och en salig gammal burk för bröd

Nu blir det blandad kompott.


De senaste dagarna har jag varit på Konstfack och lyssnat på föreläsningar om genus, homosexualitet i konstvärlden, Instagram, hemslöjd och allt däremellan.


Så har jag ätit rotfrukter i verandasolen.


Det har även börjat våras och jag råkade med en gammal bekant.


Var på Erikshjälpen och fyndade en kruka som är som en blandning mellan Mumindalen när mamman lägger hemulens kryptogamer i trollkarlens hatt och det börjar växa en djungel i huset, och Resan till Melonia. Bra krukreferenser, med andra ord.


20 kronor.


Också en lusekofta (till). Pröjsade en hunka.


Bra för värmehållningen när vinterjackan åker av (snart snart snart).


Sist en brödburk.


115 kronor (dyrt, men den var perfekt).


Den här var jag i akut behov av, varför ska ni få veta snart.

8 Comments
 • Ung Tant

  18 mars, 2013 at 20:30 Svara

  Jag älskar skålen, håller med om muminreferenserna. Fick mig dock även att minnas en barnbok som jag läste när jag var liten. Apelsinträdshuset hette den. Har bara vaga minnen av handlingen, men det var något med en skål som såg ut typ sådär som fick det att växa upp en skog av apelsinträd runt huset och sen någon twist med att skålen gick i kras och de fick laga den.

  • Alicia Sivert

   19 mars, 2013 at 18:54 Svara

   Nåmen DEN måste jag kolla upp!
   Tack för att du delade med dig av tankarna. Älskar såna här små historier och trådar som vävs samman.

 • Emelie

  17 mars, 2013 at 14:04 Svara

  KOFTAN <3<3 Med det röda håret och allt! Mumma!

 • Loreli

  9 mars, 2013 at 22:26 Svara

  Intressant med föreläsning på konstfack! Kan tänka mig att många kloka ord sades. Och dina bilder är lika stämningsfulla som vanligt. Koftan gifte sig väldigt bra med ditt röda hår!

  • Alicia Sivert

   11 mars, 2013 at 20:16 Svara

   Dubbeltack! Rött och grönt är min favvokombo.
   Ja! Det hela inleddes med Elisabeth Ohlson Wallin som pratade om svårigheterna i att vara feminist, kvinna och lesbisk i konstvärlden (och över huvud taget). Helt enastående.

 • Cronoline

  8 mars, 2013 at 21:15 Svara

  Åh herregud vilken underbar kofta. Har letat efter en sån hur länge som helst, men varje gång jag går in på myrorna så finns det inga. D':

  • Alicia Sivert

   9 mars, 2013 at 20:20 Svara

   Jag har verkligen haft tur som kom över denna och min perfekta röda. Ska hålla utkik efter en åt dig, min vän!

Post a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hej! Jag använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av den här sidan, analysera statistik och kunna personifiera innehållet så det passar besökarna bättre. Genom att fortsätta godkänner du mitt användande av cookies. Vill du läsa min integritetspolicy kan du göra det här.