kvällen innan


De senaste dagarna har varit ett intensivt, kreativt kaos. Var jag än går hittar jag trådar på strumpbyxorna och trampar på knappnålar och sprättare. Imorgon är det äntligen dags för Höstens Första Delmål, dags för hantverksmarknad. Jag har inte några bestämda förväntningar egentligen, utan försöker behålla forskarglasögonen på och se det hela som ett experiment. Klarar jag av att arbeta på det här sättet, tycker jag att det är roligt i längden, kommer det någonsin att bli lönsamt, behöver svaret vara ja på mer än en av de här frågorna?


Jag har lärt mig en hel del av den här tiden. Vanligtvis hinner jag knappt genomföra ett projekt förrän jag störtar vidare in i nästa och det betyder att jag sällan helt lär mig eller förfinar en teknik. Den här gången har jag emellertid upprepat samma arbetsprocess uppemot tjugo gånger om och därmed lärt mig trix och knep som underlättar konstruktionen, blivit snabb, lärt känna min älskade symaskin Janove Ottesöm och utmanat den där delen av mig själv som jämt skyndar.


Vidare har jag gjort visitkort, med min kanin på som jag bestämt ska få vara min logotyp från nu för all framtid. Idén fick jag från en sprucken gatsten.


Jag har fått användning för stora delar ur min skattkammare till makeriförråd. Endast några dragkedjor är kompletterade från butik då lagret med mormors gamla började ta slut. Allting annat är återbruk av arv, kläder och loppisfynd: garn, linnetyger, foder och sytråd.


Jag har också fått pröva mitt tålamod när allt går fel, när jag i slutskedet upptäcker att dragkedjan är påsydd uppochner så att påsen öppnas inifrån, eller när påsen är färdig och struken och dragkedjan fastnar så illa att fodret går sönder. Det har varit åtskilliga tillfällen då jag nästan hulkat ur och slitit allt mitt itu.


I slutändan har jag i alla fall fått ihop en liten samling saksamlarpåsar som följer med mig till marknaden imorgon (ni ska naturligtvis få se broderierna i detalj senare). Jag är så himla glad att jag har tagit mig den här tiden för att experimentera, testa och utmana. Jag begriper mig mycket bättre på min egen arbetsprocess efter bara några veckor, och jag har aldrig haft tråkigt även om jag ibland varit hemskt frustrerad.


Imorgon då! Lördag 6/9 kl 11-15, Sjöstadsdagen på Luma torg i Hammarby sjöstad. Woop, woop!

Tags:
2 Comments
  • Vicky

    7 september, 2014 at 04:48 Svara

    du är grym alltså! visitkorten var superstiliga.

  • Helga

    6 september, 2014 at 09:39 Svara

    Lycka till! :)

Post a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hej! Jag använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av den här sidan, analysera statistik och kunna personifiera innehållet så det passar besökarna bättre. Genom att fortsätta godkänner du mitt användande av cookies. Vill du läsa min integritetspolicy kan du göra det här.