Lambis – snäcka målad i akryl

Lambis, snäcka målad i akryl av Alicia Sivertsson - www.aliciasivert.se

Första semestermålningen är gjord! Efter vad som känns som evigheter utan att ha rört penseln har jag äntligen plockat upp den igen, och dessutom ihop med den lite ovanliga akrylfärgen. Vanligtvis målar jag mest i akvarell, men nu fick jag feeling en kväll då jag egentligen skulle laga mat.

Lambis, snäcka målad i akryl av Alicia Sivertsson - www.aliciasivert.se

Lambis, 2019. Akryl på duk, ca 50 x 50 cm.

Motivet blev en snäcka av familjen Lambis, troligtvis Lambis truncata truncata kallad giant spider conch på engelska och det förstår en ju varför. Ni såg modellen skymta på första bilden i mitt inlägg om juni.

Lambis, snäcka målad i akryl av Alicia Sivertsson - www.aliciasivert.se

Det var härligt att måla lite akryl igen och jag gjorde det mycket snabbare än jag brukar. La inte ens två timmar på målningen fastän den är 50 x 50 cm stor och jag hann faktiskt laga och äta mat också innan klockan slog åtta. En bra kväll med andra ord!

Använde Titanium White  och tre kalla färger – Crimson, Cobalt Blue och Process Yellow från System 3. Finns ingen anledning att investera i en massa olika nyanser när en kan blanda till dem själv. Blir mer levande resultat och sammanhängande färgskala i bilden!

Lambis, snäcka målad i akryl av Alicia Sivertsson - www.aliciasivert.se

KUL att måla lite större och med akryl och dessutom ett av naturens små under. Så blev min Lambis till sist och nu hoppas jag att spärren släppt så detta kan utveckla sig till en riktigt fin målarsemester!

Tags:
10 Comments
 • Linnéa

  30 juli, 2019 at 15:30 Svara

  Så fasligt fin 😍 Den ser enkel ut men ändå så detaljrik!

 • thea

  17 juli, 2019 at 15:26 Svara

  Wow vad fint! Vilken helt fantastisk färgkombination. Helt knäppt att det inte ens tog två timmar ju (men fint att du också hann med mat, vet ju att det lätt kan bli typ 70e prioritet när en väl sätter igång och skapar, haha). <3 Ser fram emot att höra om det blev en målarsemester, eller något helt annat!

  Ps. färgen i ditt skaparrum är FANTASTISK <3

  • Alicia Sivert

   3 augusti, 2019 at 11:22 Svara

   TACK!! Ja, det gick förvånansvärt snabbt! Bra övning att inte pilla så mycket med detaljer som jag brukar, hehe.

   Alltså jag är SÅ NÖJD med färgen! Just nu är det bara stökigt här inne pga finns inga möbler utom min chiffonjé men jag längtar tills jag har ett skrivbord och kan börja hänga upp lite tavlor mot det rosa <3

 • Frida L

  12 juli, 2019 at 10:42 Svara

  Råsnygg!!! Nu blev jag också sugen på att måla. Var nog ett halvår sen sist, och ännu längre sedan med akryl. Svårt att få till med två småbarn (varav ett helammande än så länge), men vem vet!

  • Alicia Sivert

   15 juli, 2019 at 09:36 Svara

   Tusen tack! Ja jag förstår att det är svårt med småknott hemma, men vad roligt att du blev inspirerad! Hoppas du kan få hjälp att frigöra lite egentid för målande snarast!

 • Annika

  11 juli, 2019 at 14:25 Svara

  Det är så härligt när man bara sätter igång och kör med sitt skapande! Bara NU gör jag detta och så gör man det. Så fin o härlig den blev!

  • Alicia Sivert

   15 juli, 2019 at 09:34 Svara

   Tack! Eller hur! Bästa typen av inspiration – konstigt att den alltid sammanfaller med något ”borde”… ;)

 • Dessi

  11 juli, 2019 at 13:45 Svara

  Åh! Gillar den massor! :)

Post a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hej! Jag använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av den här sidan, analysera statistik och kunna personifiera innehållet så det passar besökarna bättre. Genom att fortsätta godkänner du mitt användande av cookies. Vill du läsa min integritetspolicy kan du göra det här.