Land of All: jag kommer falla för dig

"Land of All" Woodkid free hand embroidery by Alicia Sivertsson. desierto Yoann Lemoine aliciasivert alicia sivert akvarell aquarelle watercolour watercolor water color colour broderi fitt frihandsbroderi needlework hoop art needle work konst textilkonst textil textile art mountain mountains berg bergskedja brodera förstygn text I came to break the wall that rose around you To see the Land of All I will fall for you
Mellan mig och Woodkid har det varit kärlek från första ögonblicket. Varje gång. Jag hittade honom när han precis släppt Iron, våren 2011, och jag lyssnade tills hjärtat brast. I två år fick jag vänta på ett helt album men när det kom var det som att varje låt var skriven direkt till mig. Det är få artisters konst jag älskat så mycket som jag älskat Woodkids, eller Yoann Lemoine som han egentligen heter. Askan och svavlet i hans röst, ord och bilder stämmer så perfekt överens med det som strömmar genom mig. Jag vill vara i hans musik hela tiden, jag känner så starkt för allt han gör.


Land of All kom i våras, nästan precis fem år efter att jag hörde Iron för första gången, och en och en halv minut in i första lyssningen började jag gråta. Jag var bara tvungen att göra någonting som hyllade det här.

"Land of All" Woodkid free hand embroidery by Alicia Sivertsson. desierto Yoann Lemoine aliciasivert alicia sivert akvarell aquarelle watercolour watercolor water color colour broderi fitt frihandsbroderi needlework hoop art needle work konst textilkonst textil textile art mountain mountains berg bergskedja brodera förstygn text I came to break the wall that rose around you To see the Land of All I will fall for you
Yoann Lemoine, denna är till dig. Tack för allt du givit mig.

"Land of All" Woodkid free hand embroidery by Alicia Sivertsson. desierto Yoann Lemoine aliciasivert alicia sivert akvarell aquarelle watercolour watercolor water color colour broderi fitt frihandsbroderi needlework hoop art needle work konst textilkonst textil textile art mountain mountains berg bergskedja brodera förstygn text I came to break the wall that rose around you To see the Land of All I will fall for you
Land of All, 21 x 29 cm, bomull och akvarell på linne.

I came to break the wall that rose around you
To see the Land of All

I will fall for you

"Land of All" Woodkid free hand embroidery by Alicia Sivertsson. desierto Yoann Lemoine aliciasivert alicia sivert akvarell aquarelle watercolour watercolor water color colour broderi fitt frihandsbroderi needlework hoop art needle work konst textilkonst textil textile art mountain mountains berg bergskedja brodera förstygn text I came to break the wall that rose around you To see the Land of All I will fall for you
I will fall for you.

"Land of All" Woodkid free hand embroidery by Alicia Sivertsson. desierto Yoann Lemoine aliciasivert alicia sivert akvarell aquarelle watercolour watercolor water color colour broderi fitt frihandsbroderi needlework hoop art needle work konst textilkonst textil textile art mountain mountains berg bergskedja brodera förstygn text I came to break the wall that rose around you To see the Land of All I will fall for you

Tags:
29 Comments
 • Jess

  21 oktober, 2016 at 16:19 Svara

  Alltså det här. Vilken fantastisk hyllning och jag gillar också det oväntade kreativa med akvarell ihop med broderi. Helt genialiskt!

 • Linnéa

  17 oktober, 2016 at 16:18 Svara

  Vilket häftigt broderi! Gillar verkligen att du har blandat in akvarell i ditt broderi <3

 • Wilda

  15 oktober, 2016 at 08:55 Svara

  Åh så jäkla vacker hyllning! <3

 • Borgmästaren

  14 oktober, 2016 at 20:43 Svara

  Har nu börjat lyssna på länken. Snabbspolade introt (sorry, men det var ett stort steg att ens klicka in på länken). Ok – den är inte så dum. Som en blandning av Smiths med lite melodisk opera. :)

  Men nej, vad nu?? Det spårar ur med något musikaliskt solo i mitten. Snabbspolar till slutet. Det återhämtade sig. :)

  • Alicia Sivert

   18 oktober, 2016 at 10:18 Svara

   Jamen visst! Han gillar långa intron med intensiva crescendon mot slutet, det gör jag också men vet att det kan vara lite svårt att komma in i. Skulle du få lust att ta det där stora klivet igen så prova Iron som jag länkade ovan, jag rekommenderar VERKLIGEN att se videon till. Hans bilder är lika stor del av musiken som sång och melodi.

 • Borgmästaren

  14 oktober, 2016 at 20:36 Svara

  As-snyggt broderi!!!!

  Kul att hitta nya artister. Själv har jag helt och totalt stagnerat vad gäller musik. Kommer att sitta på pensionärshemmet och fortfarande gilla the Cure (ja, för det FINNS JU INGET BÄTTRE BAND), the Smiths, Oasis, Pulp, Velvet Underground och The Doors. Det var nog alla. Och så opera förstås. Undrar – hade jag bara en period i mitt liv där jag kunde ta in ny musik och sedan stängdes det fönstret? Verkar som det, tyvärr. Har exakt noll intresse av att vidga mina musikaliska vyer. Kanske samband med att jag själv inte besitter någon som helst musikalitet.

  • Alicia Sivert

   18 oktober, 2016 at 10:15 Svara

   Hahaha det där känner jag igen mig i, det är inte ofta jag lyssnar på annat än Tom Waits, men Woodkid letade sig igenom filtren på något vis och det tänker jag är dubbelt bevis på musikens kvalitet!

 • sandra

  14 oktober, 2016 at 08:51 Svara

  Hej. Vill bara säga att du inspirerar mig. SÅ mycket. Det var allt. Eller nej vänta: Tack!

  • Alicia Sivert

   18 oktober, 2016 at 10:14 Svara

   Åh, tack snälla Sandra, det gör mig så jäävla glad :D

 • Maria Ho

  13 oktober, 2016 at 20:30 Svara

  Vilken underbar hyllning! Det är fantastiskt med den sortens artister, där relationen bara finns där.

 • Jessica

  13 oktober, 2016 at 10:52 Svara

  ALLTSÅ DET ÄR SÅ MAGISKT ALICIA jag orkar inte med dig mer!!!!!!! hahaha <3

 • hanna, förbanna

  13 oktober, 2016 at 10:52 Svara

  alltså. Tack så jättemycket för musiktipset, jag har letat efter ny musik huuur länge som helst och det kändes som att hjärtat snörptes ihop när jag lyssnade på den här låten. Det är alltså ett bra betyg. Så sjukt bra <3

  dessutom är ditt alster så himla fint, som vanligt!

  • Alicia Sivert

   18 oktober, 2016 at 10:13 Svara

   Åh, exakt så, ja!! Prova Iron, Run Boy Run och I Love You så ska du få känna på hjärtsnörp! Rekommenderar verkligen att se videorna till!

 • denise

  13 oktober, 2016 at 10:32 Svara

  det här är helt underbart fantastiskt MAGISKT!!!<3

 • med nål och tråd

  13 oktober, 2016 at 09:26 Svara

  Åh, verkligen snyggt! Kanske inte så förvånande att jag gillar allt som liknar en karta

  • Alicia Sivert

   18 oktober, 2016 at 10:12 Svara

   Haha ja, din är ett av mina favvoverk ever! Så helt otrolig! Ser fram emot att göra min egen version av Nore på Gotland någon gång! Det är så estetiskt tilltalande med kartor av någon anledning, förutom att de rymmer så mycket kärlek och minnen.

 • Mikaela

  13 oktober, 2016 at 08:57 Svara

  Men jisses vad fint! Gillade verkligen musiken när du tipsade om den någon gång förut, och broderiet är ju magnifikt! Så häftigt att blanda med akvarell, snyggt!!!

 • Grahnslöjd

  13 oktober, 2016 at 08:28 Svara

  Men wow vad fint!!! Så enkelt på något vis men ändå så vackert!! Har helt missat Woodkid, måste lyssna!!:)

 • Louie

  13 oktober, 2016 at 07:40 Svara

  Så underbart fin! Älskar woodkid!

 • ethel

  13 oktober, 2016 at 06:32 Svara

  Wow Alicia! Så fint, och så roligt/oväntat med akvarell mitt i alltihop!

  • Alicia Sivert

   18 oktober, 2016 at 10:11 Svara

   Tack Ethel! Det var en kul materialkombo som jag definitivt ska prova igen :)

Post a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hej! Jag använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av den här sidan, analysera statistik och kunna personifiera innehållet så det passar besökarna bättre. Genom att fortsätta godkänner du mitt användande av cookies. Vill du läsa min integritetspolicy kan du göra det här.