Lark Rise to Candleford

Ganska illa gjord serie (en gång såg jag limningen i lösskägget!) men av andra skäl perfekt. Sent 1800-tal, två små byar på den engelska landsbygden, ett evigt krig om rovor och skattefusk, öl och politik, stöld och status.

En huvudperson som slits mellan den ”fine”, stroppige skogsvaktarpojken och den mörklockige, underbara, ansvarsfulle, omtänksamme, hårt arbetande, familjeförsörjande, kärleksfulla, utsiktslöse men fantastiske grannpojken (jag tänker lämna det osagt vems parti jag tar). Med en strikt men realistisk mamma, en arbetarklassens romantiker till pappa, ett jobb på posthuset och en väldig massa dramatik i sin vardag.
En annan huvudperson, oklanderligt artonhundratalsartig men med giftig tunga och råg i ryggen. Föreståndare för posthuset och emotionellt hoptrasslad. Med ett smärtsamt förflutet på kärleksfronten, men som här råkar den skäggige, snygge, revoltiske, nya läraren – han som står i regnet och säger att hon är värd så mycket mer än ”vad som blir över”, och att hon ”hållit andan för länge”. Massor med kuvade, opassande, undanstoppade men ostoppbara känslor – precis som jag vill ha det!

Söndagar, 18.15, SVT 1.

– A new school master
– With an overbearing character…
– And unsuitable books…
– Hhhh…

3 Comments
 • Jossanh

  12 januari, 2010 at 15:09 Svara

  Tänkte bara skriva att jag har ny blogg, bara så att du vet. Om du skulle få för dig att besöka den!

  Dessutom hoppas jag att allt pluggande går/har gått bra! :D

 • carolina

  11 januari, 2010 at 22:51 Svara

  najs, vad hände liksom?
  men jag jobbar imorn tisdag, sen är jag ledig ons, tors, fre, sen jobbar jag helgen. om jag inte minns helt fel, men det gör jag inte.
  om jag är frisk återstår att se, penicillinet verkar inte riktigt vilja hjälpa men jag orkar inte bry mig. jag börjar bli van vid att vara döv, även om det är hemskt.
  så jag föreslår att vi totaldissar det här med att kommentera i våra respektive bloggar för nu, och hörs på telefon en lämplig tid. förslagsvis att jag ringer dig imorgon när jag är hemma från jobbet. bra. sov gott.

 • Anonymous

  11 januari, 2010 at 22:38 Svara

  å som svar: jag har tänkt på att skära ned, men det går liksom inte. Det gick så långt att jag kunde bli så låst på en cola och om jag inte drack en så slutade jag itne tänka på den. Så jag ser det som en liten utmaning oxå att vara godis&cola fri i en månad. Ska bli spännande och se om jag överlever! ;)

  //Mimmi

Post a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hej! Jag använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av den här sidan, analysera statistik och kunna personifiera innehållet så det passar besökarna bättre. Genom att fortsätta godkänner du mitt användande av cookies. Vill du läsa min integritetspolicy kan du göra det här.