lista: 3 bästa just nu

Louise gjorde en lista på temat tre och jag tyckte det vore kul att själv svara på den!


Heligholmen, Gotland.

3 bästa dofterna
+ Andreas parfym. Jag blir så trygg och lycklig.
+ Tomatplantan. Den doftar verkligen tomat!
+ Släke, alltså gotländsk tång. Det luktar ju salt och prutt men det luktar också hemma och äventyr på samma gång.

3 bästa smakerna
+ Eftermiddagskaffet. Det är någon gång vid tretiden som jag verkligen vaknar till liv.
+ Nyslungad honung. Den som har privilegiet att känna en biodlare vet vad jag pratar om!
+ Croissanter till frukost, så vet jag att det är semester. Någon gång när jag var liten och i Frankrike måste pappa ha köpt croissanter till frukost och sen dess blir jag riktigt besviken om jag inte får det åtminstone en gång vid varje utlandsresa.

3 bästa ljuden
+ Vifslans ”ptrrii”-ljud hon gör när hon kommunicerar att hon är glad/vill leka/vill gosa.
+ Garn som löper genom uppspänt tyg. Så meditativt.
+ Vågor. Bara jag tänker på ljudet av vågor blir jag trygg inombords!


Jag och Zorba, 2011. Foto av Klara Steurer.

3 bästa känslorna
+ En hästs stadiga trampande under en. Det var så himla länge sen jag red nu och jag saknar verkligen att gunga fram på långa tyglar i skogen, att rejsa över fält och den pirrande känslan jag får i magen så fort jag ser en häst. Jag red regelbundet i tretton år innan jag fick sluta därför att det blev för dyrt för min lilla restauranglön + jag fick belastningsskador i bägge handleder (av nämnda restaurangjobb) och kunde varken kratsa hovar eller rykta, än mindre rida den fina underbara men oerhört framtunga gamla märr jag rådde om på den tiden. Men jag saknar det varje dag.
+ Att lösa upp en knut. Alltså jag älskar att lösa upp knutar. Normala människor klipper kanske bort dem och börjar på en ny bit garn men jag kan sitta och lösa upp trådtrassel i all evighet och känslan när de till slut släpper och jag har räddat två cm garn = ren eufori.
+ Att förlora mig i en målning eller annat skaparprojekt och tappa allt begrepp om tid.

Vilka är era bästa 3?

18 Comments
 • Lili

  8 maj, 2016 at 13:56 Svara

  Hästkänslan du beskriver… åh, jag saknar också den! Kanske man skulle ta en ridlektion eller turridning någon gång framöver.

 • denise

  3 maj, 2016 at 14:46 Svara

  tomatplantadoft måste vara något av det bästa som finns! tänker alltid på min mormors lilla växthus hon hade när jag var liten där jag alltid ville vara (och plocka alla tomater jag såg såklart!). har sått lite grejer nu för första gången på flera år men ingen tomat, har liksom inget bra tomatställe och det känns så himla himla tråkigt!

  • Alicia Sivert

   4 maj, 2016 at 12:18 Svara

   Åh, vilket fint minne! <3 Tråkigt med tomatplatsbristen :( Hoppas du kommer över en söderbalkong eller liten odlingsplätt till nästa sommar!!!

 • Jessica Andersdotter

  1 maj, 2016 at 11:39 Svara

  Alltså detta inlägg <3333 Älskar det så himla myckeeeeeeeeeeet. Och bilden på dig och pålle är så fin!!!!!! Det är den tröjan du stickade själv va?

  • Alicia Sivert

   2 maj, 2016 at 18:57 Svara

   Haha vilket hästminne! Och det stämmer!!! Mitt första stickade plagg! Inte blev det bra heller :D

 • Sandra Leone

  30 april, 2016 at 11:33 Svara

  Älskar också vågskvalp. Det är så rogivande.

 • Louise Stigell

  30 april, 2016 at 10:40 Svara

  Naaaw, vad kul att du inspirerades av min lista. ^_^

  Och jag älskar dina svar. "Släke" alltså… Låter väldigt spännande. xD Och det där ljudet som katter gör, tror jag vet precis vad du menar. Sååå gosigt. <3
  Vågor håller jag verkligen med om. Mest meditativa naturljudet. Jag brukar lyssna på inspelade vågljud och försöka synka mina andetag med det när jag ska sova. Väldigt effektivt.

  • Alicia Sivert

   2 maj, 2016 at 18:56 Svara

   Den är supermysig! Fint att fundera på också, det gör en ju glad liksom.
   Och jaaa! Vågor och släke <3

 • Helga

  30 april, 2016 at 07:39 Svara

  Haha asså kan ändå känna igen mig i känslan att nåt som luktar lite illa ändå luktar gott pga hemma/najs.

 • Ruth | HungryHeart.se

  30 april, 2016 at 07:11 Svara

  Åh, så mycket fint och härligt… Ja, allt utom knutarna och trådtrasslet då. Jag tänker bara KLIPP!!!!!! =D

  • Alicia Sivert

   2 maj, 2016 at 18:55 Svara

   Hahahahaha ja det vore nog det sunda att göra alltså…

 • Wilda

  29 april, 2016 at 11:10 Svara

  Åh jag gillar också att lösa upp knutar! Hörlur-trassel är helt klart roligast! Haha. Och vågor <3 Asla har ett liknande ljud som jag också bara älskar.

  • Alicia Sivert

   2 maj, 2016 at 18:54 Svara

   Åh vad mysigt! Då kan vi ses och bara trassla upp någon dag <3

 • Sandra

  29 april, 2016 at 05:58 Svara

  Åh, jag blev också så himla sugen på att rida nu! Har knappt gjort det en enda gång sen jag blev vuxen men en riktigt tur i skogen hade gjort mig så gott!

Post a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hej! Jag använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av den här sidan, analysera statistik och kunna personifiera innehållet så det passar besökarna bättre. Genom att fortsätta godkänner du mitt användande av cookies. Vill du läsa min integritetspolicy kan du göra det här.